NiceFutis jatkaa voittojen tiellä

NiceFutis upotti espoolaiset

Nice lähti sunnuntain kotiotteluunsa nautittuaan pitkästä aikaa vapaasta lauantaista. Lepopäivä teki ilmeisesti terää, sillä FC Espoo kaatui selvin 4-0 lukemin.

Nice odotti putoajan paikalta pois pyristelevistä espoolaisista kovempaa vastusta, mutta vierasjoukkueen taistelutahto oli jäänyt pääkaupunkiseudulle. Jo alkuminuutit paljastivat ottelun luonteen. FC Espoo ryhmittyi puolustusasetelmaan, jossa yhdeksän pelaajaa sijoittuivat pääsääntöisesti pallon alle. Nice kierrätti kärsivällisesti ja yritti puhkoa aukkoja vastustajan puolustuslinjaan. Hyökkäyskuviot etenivät mallikkaasti aina rangaistusalueen rajoille saakka, mutta viimeistelyssä ei ollut aivan viimeistä puristusta. Kaksi ensimmäistä maalia syntyivätkin erikoistilanteista. Sisko puski Retu Turtiaisen antaman kulman verkkoon ennen taukoa, ja Pave Vahander upotti millintarkan vapaapotkun maalin vasempaan yläkulmaan, kun toista puoliaikaa oli pelattu hiukan vajaa varttitunti.

Lopuista Nicen maaleista vastasi pirteästi esiintynyt juoksukone Essi "Pikku-Huppu" Huppunen, joka viimeisteli vartin sisään kahdesti. Ensimmäisensä hän pääsi sijoittamaan tarkasti vasempaan alakulmaan ohi maihin ajautuneen maalivahdin. Essin toinen ja samalla Nicen neljäs maali oli osoitus liukkaan hyökkääjän juoksuvoimasta. Essi riistäytyi ensin oikeaa laitaa ja sitten päätyrajaa pitkin kohti maalia useamman vastustajan yrittäessä turhaan pysäyttää hänen vauhtiaan. Pitkä kuljetus päättyi pienestä kulmasta maaliin uponneeseen täsmälaukaukseen.

Ottelu oli kokonaisuudessaan melkoista yhteen päähän pelaamista. FC Espoo pääsi pariin nopeaan vastahyökkäykseen, joista ei kuitenkaan tullut yhtä Elise "Lellu" Rehulan hyvää läpiajon katkaissutta vastaantuloa lukuunottamatta sen valmiimpaa. Osa espoolaisista keskittyi ensimmäisellä puoliajalla pelaamisen sijaan keskinäiseen kinaamiseen ja toisella tuomarin parjaamiseen. Edukseen erottui vierasjoukkueen parhaana palkittu maalivahti Erika Halinen.

Nice jatkaa sarjavoiton metsästystä. Nälkää riittää.

Nicen kokoonpano:
Aliina Hakala (Elise Rehula 60 min) - Noora Kaanaa - Pauliina Vahander - Niina Inkinen - Henna Koponen (Miia Laismaa 60 min) - Elina Setälä - Riikka Turtiainen - Reetta Turtiainen - Jonna Majamäki (Anu Ruohonen 60 min) - Katri Rajala (Anna Leinonen 60 min) - Essi Huppunen

Nicen maalintekijätt: Riikka Turtiainen 34 min(Reetta Turtiainen), Pauliina Vahander 59 min, Essi Huppunen x 2, 65 ja 78 min

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.