Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto

 

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto


Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukiellon tämän ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen antamien lausuntojen vuoksi. Läntinen sanoi ottelun jälkeen erotuomarien tuominneen ottelussa puolueellisesti. FBT Porille kilpailu- ja kurinpitoryhmä määräsi samalla 150 euron sakon. Ismo Läntinen kärsii rangaistuksensa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Tapanilan Erä - FBT Pori sekä liigakarsinnan ensimmäisessä ottelussa tai ensi kauden ensimmäisessä ottelussa riippuen siitä, pelaako FBT Pori liigakarsinnassa.

Asia tuli käsittelyyn ottelun erotuomarien tekemän ilmoituksen sekä Salibandyliiton toimitusjohtajan ja kilpailupäällikön päätöksen nojalla.

Asian käsittelyssä päävalmentaja Ismo Läntinen ei kiistänyt antaneensa ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen julkisuuteen lausuntoa, jossa hän sanoi erotuomarien olleen ottelussa puolueellisia viheltäen hänen joukkuettaan vastaan. Läntinen katsoi vastineessaan kuitenkin, että hänen lausuntonsa kuuluisi normaalin arvostelun piiriin, jollaista erotuomarien tulee kestää.

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoo, että erotuomaritoiminnan arvosteleminen urheilussa kuuluu lähtökohtaisesti sananvapauden piiriin. Erotuomari toimii luonteeltaan julkisessa tehtävässä ja on siten alttiina saamaan toiminnastaan myös arvostelua. Erotuomarin toiminnan arvostelu on hyväksyttävää, kunhan kritiikki on luonteeltaan asiallista eikä siinä kajota erotuomarin henkilöön tai sillä ei muutoin ole loukkaamistarkoitusta.

Läntisen ottelun erotuomareita kohtaan esittämä arvostelu ei antaisi aihetta toimenpiteisiin, jos Läntinen olisi pitäytynyt toteamaan, että erotuomarit olisivat toimineet hänen mielestään virheellisesti tai että erotuomarit olisivat tehneet vääränsisältöisiä päätöksiä. Läntinen on kuitenkin väittänyt ottelun erotuomarien toimineen puolueellisesti. Tällainen väite sisältää väittämän siitä, että erotuomarit olisivat tietoisesti suosineet toista pelaavista joukkueista. Kaiken erotuomaritoiminnan lähtökohtana urheilussa on ehdoton puolueettomuus ja objektiivisuus. Läntisen esittämä väite ottelun erotuomarien puolueellisuudesta asettaa kyseenalaiseksi erotuomarien toiminnan vilpittömyyden. Tällainen väite erotuomareita kohtaan esitettynä on erittäin vakava ja loukkaava. Viime kädessä väite kyseenalaistaa kyseisten erotuomareiden soveltuvuuden toimia erotuomaritehtävissä. Läntisen väite kohdistuu tällä tavoin myös ottelun erotuomareihin henkilöinä, jolloin raja sallitun arvostelun ja kielletyn henkilökohtaisuuksiin menevän ja loukkaavan arvostelun välillä on ylittynyt. Kyse on tällöin erotuomarin henkilöön kohdistuvasta sallitun kritiikin rajat ylittävästä arvostelusta eikä asiallisesta erotuomaritoiminnan kritiikistä.

Ismo Läntisellä ja FBT Porilla on mahdollisuus valittaa päätöksestä viikon kuluessa Salibandyliiton valituslautakunnalle.

Salibandyiligan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutDivarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää