Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Jazzin B-nuoret SM-sarjaan

 

FC Jazzin B-nuoret SM-sarjaan


FC Jazzin B-nuoret varmisti viikonloppuna paikkansa kesän kivikovassa SM-sarjassa, johon pääsee vain ikäluokan kahdeksan parasta suomalaista joukkuetta.

A- ja B-nuorten SM-karsintasarjat alkoivat jo tammikuun lopussa, ja päättyvät pääsiäislauantaina. Molemmissa ikäluokissa pelattaan kaksi kymmenen joukkueen (etelä- ja pohjoislohkot) yksinkertaista karsintasarjaa, joista kolme parasta pääsee kesän SM-sarjaan. Lohkojen neloset ja vitoset pelaavat ristiinkarsinnan kahdesta muusta paikasta.

A:n ja B:n SM-sarjat pelataan kolminkertaisina kahdeksan joukkueen sarjoina lokakuun puoleen väliin mennessä.

- Suurin syy muutokseen on kauden pidennys. Isoimmilta seuroilta ei löytynyt enää halua pelata Talenttiakatemioiden SM-sarjaa talvisin. Lisäksi haluamme mahdollisimman kovatasoisen sarjan. Ennen mukana on ollut joukkueita, jotka eivät yksinkertaisesti ole olleet riittävän hyviä pelaamaan SM-sarjassa, sarjauudistusta valmistellut Suomen alle 18-ja 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen kertoo.

FC Jazz johtaa B-nuorten SM-karsinnan pohjoislohkoa ennen viimeistä pelikierrosta. Joukkueella on pelaamatta vielä yksi kotiottelu FC Reipasta vastaan, mutta Jazz on varmuudella kolmen parhaan joukkueen joukossa karsintasarjan päättyessä.

- SM-sarjapaikka on tulos erittäin tavoitteellisesta ja laadukkaasta arkitekemisestä. Pelaajat janoavat menestystä ja haluavat kehittyä joka päivä, FC Jazzin B-nuorten päävalmentaja Teemu Eskola tiivistää.

FC Jazzin B-nuorten kapteeni Benjamin Tuovinen on erittäin tyytyväinen joukkueensa suorituskykyyn.

- Joukkuehenkemme on todella hyvä. Pystymme vaatimaan toisiltamme ilman, että siitä tulee mitään kettuilua. Meillä on taitava ja fyysinen joukkue, joka tekee hirveästi töitä, Tuovinen toteaa.

Tuovinen luottaa, että FC Jazz menestyy myös SM-sarjassa.

- Pelkästään kovia joukkueita tulee SM-sarjassa vastaan, mutta voimme me sielläkin menestyä, kun olemme tässäkin vaiheessa pärjänneet, Tuovinen muistuttaa.

FC Jazzin ja FC Reippaan välinen SM-karsintasarjan viimeisen kierroksen ottelu pelataan tulevana lauantaina kello 14.00 UK Tekonurmella.

FC Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää