SBS Pori Ladies matkalla tavoitteesee

SBS Pori Ladies on pelannut kuluneet kauden 12 ottelua syksyllä asetellun tavoitteen mukaisesti. Syksyn tavoite oli, että perussarjan päätyttyä oltaisiin sarjakärjessä, ja näyttää todennäköiseltä, että tavoite toteutuu. Kun 2/3 peleistä on pelattuna, niin jaossa olevista 12 pisteestä pitää saada neljä, jotta ollaan karsintapeleissä, ja 6-8 pisteellä ollaan varmuudella sarjakärjessä. Tämän hetken pahin uhkaaja on Maarianhaminan BG NGD, jota vastaan Ladyt pelasivat 19.1.2008 Maarianhaminassa. Pitkä matkustus ja ennalta hankalaksi tiedetty vastustaja aiheuttivat koko joukkueeseen, niin pelaajiin kuin valmentajiinkin lievää jännitystä.

19.1.2008 Maarienhamina
BK NGD - SBS Pori 5-3
Peli alkoi porilaisittain hankalasti, kun 8 minuutin kohdalla vastustaja oli tehnyt kaksi maalia mainioista syötöistä, jotka tulivat valitettavasti Ladyjen mailoista. Toiseen erään lähdettäessä Ladyt kasasivat rivinsä, ja punnersivat väkisin tasatilanteeseen 2-2.  Tämän jälkeen paikallinen tuomarointi otti roolin, ja törkeän maarianhaminalaisrikkeen jälkeen vastustaja meni 3-2 johtoon. Tuomari katseli vieressä, laittoi jo pillin suuhunsa, mutta eipä uskaltanut viheltää, koska oman kylän tyttö oli tekemässä maalia.  Tämän jälkeen puhuttiin suomea, ruotsia ja suomenruotsia hetkisen ajan voimakkaasti, mutta eipä voinut mitään, pallo keskelle ja peli jatkui. Hieman sekavien tunnelmien jälkeen vastustaja karkasi jo 4-2 johtoon, mutta Ladyjen taistelutahto puristi vielä yhden maalin tilanteeksi 4-3. Kolmannen erä lopulla porilaismaalivahti otettiin vaihtoon, ja haettiin kiivaasti tasoitusta, mutta kuten monesti käy, kova yrittäminen lyö sormille, ja niinpä yhden harhasyötön jälkeen emäntäjoukkue pääsi kuittaamaan loppunumeroiksi 5-3.

Joukkueesta oli havaittavissa huomattava yliyrittäminen ja toisen kautta hyvin harva ylsi omalle tasolleen pelin tuoksinnassa. Meiltä puuttui kokonaisuutena rohkeus haastaa ja ottaa vastuuta, mutta kuitenkin vain 5-3 tappio kauden huonoimmalla pelillä, ja näistäkin viidestä maalista itse syötettiin kolme, niin ei lopputulos niin huono ollut, ei vaan ollut onnetar mukana.

Pelin jälkeen itse kukin joukkueesta joutui miettimään tekosiaan, kauden ensimmäinen tappio oli todella karvas. Kuitenkin joukkueen pitää joskus hävitä muistaakseen, kuinka karvaalta tappio todella maistuu. Toisaalta muistutus siitä, että emme ole täydellisiä, on terveellistä.

SBS Pori - Karhukopla 7-1
Turnaus muotoisen sarjan jälkimmäiseen peliin Säkylän Karhukoplaa vastaan kaukaloon astui aivan eri joukkue, kuin mikä oli pelannut ensimmäisessä pelissä. Ensimmäisen erä jälkeen peli oli 4-0 Ladyjen hyväksi ja käytännössä peli oli pelattu. Toisessa erässä ainoan maalin teki KaKo hienon yksilösuorituksen jälkeen.

Kolmannessa erässä Ladyt olivat taas omaa luokkaansa, pelasivat omaa peliään eivätkä hölkänneet vastustajan tahdissa. Erässä SBS Pori Ladies teki kolme maalia ja peli oli selvä 7-1 numeroin. Hienon pelin kruunasi vielä se, että porilaisjoukkueen nuorin Lady, Oona Armia,  pääsi maalintekoon antoi uskoa siihen, että tulevaisuuskin on hyvissä käsissä.

Mentäessä kohti karsintapelejä koko joukkueen merkitys korostuu

Kaikkien on ponnisteltava vahvan joukkuehengen puolesta, niin nuorten kuin vanhempienkin pelaajien, koska joukkuetta, jolla on sekä vahva tahto että joukkuehenki on hankala voittaa. Jokaisen pelaajan on uskallettava ottaa vastuuta niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Lisäksi kaikkien on otettava henkilökohtaista vastuuta harjoittelusta ja itsensä motivoinnista, sillä kauden tärkeimmät pelit ovat vasta edessä toivottavasti 15-16.3.2008, jolloin pelataan karsintasarja.

Taustoissa rakennetaan jo seuraavaa kautta siinä vahvassa uskossa, että ensi kaudella pelataan 1. divisioonaa. Mahdollisten uusien pelaajien kartoitus on käynnissä, suunnittelu edustus – II joukkueen välillä sekä uusien harjoittelupaikkojen kartoitus on aluillaan.

Oman mausteensa keitokseen antaa vielä keskustelu porilaisesta naissalibandyyn erikoistuneesta seurasta, joka tulevaisuudessa saisi siipiensä suojaan koko kauniimman sukupuolen salibandyharrastuksen aina minitytöistä liigatason edustusjoukkueeseen.

SBS Pori Ladies tiedotteesta / UrheiluPori.com

Porin Salibandyosakeyhtiö - SBO Pori - logo

SBS Pori - 2007-2008 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.