Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhut ja Karhukopla yhteistyöhön

Veikkausvinkit

 

Karhut ja Karhukopla yhteistyöhön


Karhut ja säkyläläinen 2-divisioonassa pelaava Karhukopla ovat solmineet kautta 2013–2014 koskevan yhteistyösopimuksen. Yhteistyön merkittävin osa on farmisopimus, jonka seurauksena 11 Karhujen pelaajaa ovat myös Karhukoplan käytettävissä 2-divisioonan otteluissa. Yhteistyötä tehdään myös joukkueiden valmennusten välillä ja tämän seurauksena Karhujen päävalmentaja Jukka Leino käy vetämässä Karhukoplalle muutamat harjoitukset syksyn aikana. Leino on myös Karhukoplan kotiotteluissa katsomossa tukena, sen minkä omilta otteluiltaan ehtii.

Karhujen päävalmentaja Leino, miten näet tämän yhteistyön merkityksen?
Uskon ja toivon, että yhteistyön merkitys on suuri molemmille seuroille. Karhukoplalla ei liian suuri pelaajarinki ole, mikä on ihan ymmärrettävää pienen paikkakunnan seuralle. Ne saa meidän kautta peleihinsä kentällisen pelaajia, joiden pitäisi pystyä pelaamaan johtavassa roolissa 2-divisioonaa. Me taas pystymme ylläpitämään pelaajiemme pelituntumaa ja tarjoamaan samalla osalle pelaajista selkeän kehitysalustan. Kukaan meiltä ei lähde sinne leikkimään, se on varma.

Miksi tällaiseen päädyttiin?
Farmiyhteistyöhön päädyttiin muutamasta painavasta syystä johtuen. Ensinnäkin meidän on pakko saada meidän nuorille jätkille säännöllisesti kunnon pelejä alle, kun menetettiin viime kauden päätteeksi A-nuorten SM-sarjapaikka. A-nuorten 1-divisioona vaikuttaa ikävä kyllä aika puuhastelusarjalta, sinne kun pääsee ilmoittautumalla. Lisäksi se sarjaohjelma siellä on tehty ihan vasemmalla kädellä. Jätkät pelaa suurin piirtein kerran kuukaudessa yhden turnauksen jossa pelataan kaksi peliä. Siinä ei pelituntuma yllä pysy ja kehitystä on turha odottaa, sarjan taso on vieläpä täysi arvoitus, joten huonoimmassa tapauksessa voi olla, etteivät ne muutenkaan kovin kehittäviä ole. Toivottavasti taso olisi kuitenkin mahdollisimman laadukas. Meidän oli siis pakko tehdä joku ratkaisu, jolla taataan meidän tulevaisuuden pelaajille riittävä kehitysalusta.

Länsirannikon 2-divisioona on vuosikausia ollut ehkä maamme laadukkain 2-divarilohko. Sarja on ehkä vähän aliarvostettu, mutta todellisuudessa siellä jätkät pääsee pelaamaan fyysisesti kovia ja täysimittaisia aikuisten pelejä, joissa etenkin kärkiporukoissa on paljonkin ihan liigasta tuttuja pelimiehiä.

Toinen merkittävä syy oli pelituntuman ylläpito. Meillä on nyt kasassa rosteri jossa pelipaikoista joutuu oikeasti taistelemaan. Se on äärimmäisen hyvä juttu, mutta samalla täytyy pyrkiä pitämään niiden herrojen pelituntuma yllä, jotka ovat saattaneet olla juuri tämän kilpailullisuuden takia Divaripeleistä hetken sivussa. Helpompi vaihtaa tarvittaessa tilalle sellainen ukko, jolla ei edellisestä pelistä ole liikaa aikaa.

Karhukoplan päävalmentaja Joonas Saarinen, miten sinä näet yhteistyön merkityksen?
Kyllä se on merkittävä, se vaan on fakta, että pieneltä paikkakunnalta on vaikea saada kilpailukyinen joukkue 2-divisioonaan. Meillä on omasta takaa aika suppea materiaali, joten kun tuli mahdollisuus siihen, että saadaan peleihin kentällisen verran pelimiehiä, oli siihen tartuttava.

Kummalta osapuolelta tuli aloite sopimuksen tekemiseen Joonas Saarinen?
Karhujen puolelta oltiin ensin yhteydessä ja kun asiasta ja mahdollisen sopimuksen sisällöstä keskusteltiin, päätös tehdä sopimus syntyi aika nopeasti.

Miltä Karhukoplan joukkue noin muuten näyttää?
Karhukoplan edustus näyttää tällä hetkellä innokkaalta laumalta, jossa on mukavan oloinen sekoitus niin vanhaa kuin uuttakin verta. Valmistautuminen on ollut hankalaa pienen ringin ja isojen muutosten takia, sen myönnän. Uskon kuitenkin Karhukoplan olevan valmis kun kausi starttaa. Siitä kuuluu iso kiitos kokeneelle rungolle, joka on tässä porukassa kokenut jo paljon yhdessä. Joukkueen tekeminen on kuitenkin alun ongelmien jälkeen piristynyt huomattavasti.

Miten farmisopimus sitten käytännössä toimii?
Farmisopimuksen alle saa nimetä yhteensä 12 pelaajaa, joita voidaan molemmissa joukkueissa käyttää 7.2.2014 asti. Sen jälkeen pitää päättää kummassa joukkueessa sopimuksen alla olevat pelaajat pelaavat. Pelaajia voi lisätä listalle molemmista joukkueista, jolloin esim. Karhukoplan pelaaja olisi myös Karhujen käytössä. Nyt tehtyyn sopimukseen on lisätty 11 pelaajaa, jotka kaikki ovat Karhujen pelaajia, joten liikenne tulee olemaan vain yhteen suuntaan. Siellä on vielä yksi paikka vapaana, mutta sekin täytettäneen jo lähiaikoina. Ennen vuotta 1989 syntyneet pelaajat voivat siirtyä joukkueesta toiseen päivän karenssiajalla. Tämä on meidän kannalta tosi hyvä juttu, sillä farmisopimuspelaajista ainoastaan Jere Tuovila on syntynyt ennen tuota vuotta. Me voimme siis tarvittaessa lähettää meidän pelissä penkille tai vähälle peliajalle jääneen farmipelaajan pelaamaan seuraavana päivänä farmiseuraan. Tai toisinpäin, jos meille tulee vaikka yllättäviä sairaspoissaoloja niin voimme ottaa kokoonpanoomme pelaajan, vaikka hän olisi edellisenä päivänä pelannut 2-divisioonaa. Leino summaa yhteen farmisopimuksen yksityiskohtia.

Farmisopimuspelaajat
Juha Kaanaa, Arto Moilanen, Juho Myllyharju, Jere Tuovila, Ville Heino, Tuomas Puisto, Teemu Mäkelä, Heikki Vanhatalo, Riku Salo, Joonas Salo ja Rasmus österman

Karhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Karhut United ry - logo

FBT Karhut United - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNokia järjesti turpakäräjät

Nokia järjesti turpakäräjät

Karhujen ja Nokian KrP:n ottelusta muodostui avauserän jälkeen painajainen kotijoukkueelle. Vierailija KrP kylvetti Karhuja urakalla ja tuloksena oli seuran liigahistorian suurinumeroisin tappio maalein 2-15.

Lue lisää
Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan häntäpään taistelussa on lauantaina elintärkeä ottelu. Sarjan viimeisenä majaileva Koovee kohtaa kotikentällään kolmen pisteen päässä majailevan porilaisjoukkueen.

Lue lisää
Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden 2018 viimeisestä ottelusta muodostui todelliset turpakäräjät. Lauantaisesta hyvästä vireestä ei ollut sunnuntaina tietoakaan. Tuloksena oli kauden rumin tappio, kun LASB piti pisteet itsellään maalein 12-1.

Lue lisää
Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Vuosi 2018 lähenee kovaa vauhtia päätöstään. Salibandyliigaa pelataan Porissa kuitenkin vielä tämän vuoden puolella yhden ottelun verran, kun lauantaina Porin Urheilutalolle vieraaksi saapuu EräViikingit.

Lue lisää
SPV yksin osallisena maalikilpailussa

SPV yksin osallisena maalikilpailussa

Karhujen paluu lähes kuukauden maaottelutauolta ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa. Kotijoukkue SPV oli juuri niin kova kuin ennakkoon oli odotettavissa. Sarjapisteet jäivät Seinäjoen Urheilutalolle 13-5 -lukemin.

Lue lisää
Karhuille tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnasta

Karhuille tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnasta

Salibandyliigan ottelut jatkuivat torstaina yhden ottelun voimin. Karhut matkasivat torstaina Hämeenlinnan Steelersin vieraaksi. Tiukkojen vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin vasta jatkoaikaosuman jälkeen. Karhuille kaksi pistettä Juho Myllyharjun jatkoaikaosumalla.

Lue lisää