Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

John Allen FC Jazzin päävalmentajaksi

John Allen FC Jazzin päävalmentajaksi

John Allen (49) on FC Jazzin uusi päävalmentaja. FC Jazz ja Allen ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. Allen siirtyy Poriin SalPasta, jossa hän on toiminut päävalmentajana ja valmennuspäällikkönä.

Allen on toiminut valmentajana TPS:ssä (apulaisvalmentaja ja akatemiavalmentaja 2003-2008 sekä päävalmentaja loppukaudella 2008), ÅIFK:ssa (päävalmentaja 2009), RoPS:ssa (päävalmentaja 2010-2011) ja SalPassa (päävalmentaja ja valmennuspäällikkö 2012-2014).

Allen on työskennellyt uransa aikana vahvojen jalkapallovaikuttajien kanssa: Roy Hodgson, Harri Kampman, Keith Armstrong, Mika Laurikainen, Mixu Paatelainen, Martti Kuusela, Marko Rajamäki jne.

Allenilla on UEFA Pro Lisence –tutkinto.

Pelaajaurallaan Allen edusti mm. Veikkausliigassa seuraavia joukkueita: MP, RoPS, TPS, TPV ja MYPA.

- Määrittelimme tarkkaan, millaisen valmentajan haluamme, jonka jälkeen kartoitimme ehdokkaita. Haimme valmentajaa, joka sopii FC Jazzin profiiliin ja tahtotilaan. Vaihtoehtoja oli useita, mutta loppujen lopuksi John oli selvä ykkösvaihtoehto FC Jazzin valmentajaksi.

- Halusimme valmentajan, joka pystyy kehittämään pelaajia. Johnilla on siitä hyvät näytöt. Lisäksi John on hyökkäävän jalkapallon ystävä, mistä on aina Porissa pidetty. Myös erilaiset pelin variaatiot olivat mietitty tarkkaan, kertoo toiminnanjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki.

Juniorityön merkityksen ymmärtäminen oli myös tärkeä kriteeri.

- John on erittäin kiinnostunut junioripuolesta ja nuorten pelaajien kehittämisestä. On tärkää, että edustusjoukkue ja vanhimmat juniorit toimivat samoilla periaatteilla. Nämä arvot ovat meille tärkeitä. Onneksi saimme hänet, päättää tyytyväinen Leivo-Jokimäki.

John Allen on innoissaan saapumisestaan Poriin.

- Olen onnellinen ja innoissani sopimuksesta FC Jazziin. FC Jazz on suuri suomalainen seura ja sillä on vahva kulttuuri. Myös olosuhteet Porissa ovat erinomaiset.

- FC Jazzilla on ollut hienoja joukkueita, valmentajia ja pelaajia. Haluan omalta osaltani kahden seuraavan vuoden aikana kehittää seuraa ja viedä sitä eteenpäin

Allen näkee koko seuran kehittymisen tärkeänä.

- Meillä on ollut hyvät keskustelut seuran johdon kanssa tulevaisuudesta. Lisäksi tunnen Jani Uotisen jo MYPA:n ajoilta. Jani tulee olemaan tärkeä henkilö myös tulevaisuudessa, kun kertaamme mennyttä ja suunnittelemme tulevaa.

- Ja junioripuolen huomioiminen kehitettäessä seuraa on erittäin tärkeää, päättää Allen.

Myös FC Jazzin edustusjaoksen puheenjohtaja Kari Kaivo-oja näkee paljon positiivista.

- Olen tyytyväinen saavutettuun sopimukseen Allenin kanssa. Hän edustaa hyvin FC Jazzin ajattelutapaa omien nuorten pelaajien kehittämisestä edustusjoukkueeseen. Uskon, että hän yhdessä valmennuspäällikkömme Jani Uotisen kanssa tulee tekemään Jazzista entistä houkuttelevamman joukkueen myös muualta tuleville nuorille pelaajille.

Katseet on suunnattu myös eteenpäin.

- Hänen tapansa kehittää kokeneempiakin pelaajia vakuutti myös. Olemme rakentamassa kilpailukykyistä joukkuetta, joka tähtää entistä kovemmassakin Ykkösessä eteenpäin.

FC Jazzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014

Ottelut kaudella 2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JohnAllen

John Allen

14.11.1964 Chester, WAL
Tiedot


Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää