MuSa kaatoi Kraftin

MuSa jatkoi tappioitta kolmannessa pelissä putkeen, kun Närpiön Kraft kaatui keskinkertaisellakin suorittamisella lukemin 3-0. Ottelusta historiallisen teki Sami Rantalan toisen puoliajan osuma, jolla voimapatukka nousi MuSan kaikkien aikojen maalintekijäksi. Rantalan osuma oli target-kärjen 88. osuma ja piikkipaikkaa pitkään pitänyt Jarmo Mäkelä joutui luovuttamaan kärkisijan uudelle MuSa-ikonille. Ottelussa nähtiin myös yksi debytantti, kun EIF:sta Poriin saapunut Eetu Kolu pelasi keskikentällä pirteän ottelun. MuSan maaleista vastasivat Rantalan lisäksi avausjaksolla osunut Plumb Jusufi, sekä toisella puolikkaalla viimeistellyt Niko Vainionpää.

Avausjakson alku oli porilaisittain näyttävää jalkapalloa ja vierasjoukkue Kraft joutui vetäytymään täysin puolustuskannalle. MuSa sommittelikin kauniin avausmaalin jo seitsemännellä minuutilla, kun Plumb Jusufi pelasi Toni Pyyrannan kanssa pienpelillä koko puolustuksen solmuun ja iski sijoituksen varmasti vasempaan ylänurkkaan. Osuman jälkeenkin MuSa jatkoi vahvaa esitystään ja vyöryi vaarallisesti kohti närpiöläisten maalia. Toni Pyyrannalla olikin aivan avoin paikka iskeä illan toinen porilaisosuma, mutta miehen ohjaus Jesse Junnilan loistavaan keskitykseen suuntautui hieman ohi. Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen Plumb Jusufi jouduttiin vaihtamaan kentältä puujalan vuoksi ja kotijoukkueen peli sekosi pahasti. Kraft sai useammankin loistavan maalipaikan, kun MuSa hermoili puolustusalueella kasvaneen prässin seurauksena. Mario Rac ja Jonas Granfors saivat kuitenkin aina todeta Janne Järnstedtin paremmakseen tai pelivälineen lipuvan hieman ohi tolpasta. Näin ollen tauolle siirryttiin MuSan onneksi 1-0-johtolukemissa.

Toisella puolikkaalla MuSa keräsi rivinsä ja alkoi taas luomaan maalipaikkoja tuttuun tapaansa. Illan toinen osuma nähtiinkin jo 53. minuutilla, kun Matias Sallilan lähettämä pystypallo tavoitti Sami Rantalan, joka pudotti pelivälineen toiselle kärkimiehelle Niko Vainionpäälle, jolla oli helppo iskeä vapauttava maali. Maalin jälkeen Kraftin rynnistys ei enää ollut yhtä kovatempoista kuin ensimmäisellä jaksolla ja joukkueen mehut alkoivat loppumaan. Lämpimässä säässä pelattu ottelu oli kuluttanut molempia joukkueita ja turhautuminen näkyi jatkuvina rikkeinä ja huuteluna. Päätuomari kuitenkin piti ottelun hansikkaassa, vaikka tunteet kävivätkin aika ajoin melko kuumina.

Illan viimeisen niitin iski mies, joka kirjoitti nimensä samalla MuSan historiaan. Niko Vainionpään loistopassi tavoitti Sami Rantalan, joka sijoitti pelivälineen maalivahdin putkista sisään. Yleisö osoitti suosiotaan miehelle ja seura muisti Rantalaa mm. paidalla, johon oli painettu maaginen lukema 88 – lukumäärä, joka maalitykillä on nyt osumia kasassa MuSan sotisovassa. 3-0-maalin jälkeen pelissä ei juuri tapahtumia ollutkaan, vaan molemmat joukkueet odottelivat päätösvihellystä. MuSa jatkaa sarjassa toisena, yhdeksän pistettä GrIFK:a perässä. Seuraavaksi Salama kohtaa lauantaina 22.8. vieraissa kolmantena majailevan ESC:n, joten luvassa on varmasti lämmin vväntö Tammisaaressa. Nähtäväksi jää kasvattaako Rantala maalisaldoaan myös tuolloin.

MuSan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Musan Salama - logo

MuSa - 2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015

Ottelut kaudella 2015

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.