Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhuilla täyden potin viikonloppu

Pesäkarhuilla täyden potin viikonloppu

Hyvinkäällä pelattu, viikonlopun toinen vierasottelu päättyi jälleen Pesäkarhujen voittoon. Illan ottelussa nähtiin jälleen hienoja ulkopeli suorituksia, mutta myös sisäpelissä onnistuttiin. Viikonlopun otteluista Pesäkarhut tuo kotiin täydet kuusi pistettä.

Pesäkarhut aloittaa ottelun energisesti tehden ensimmäisessä vuorossaan kaksi juoksua. Kolmas juoksu on lähellä, mutta kolmoselle ehtii syntyä palo ennen kuin etenijä ehtii kotipesään. Tahkon sisävuorolla Pesäkarhut ei päästä leidejä helpolla, vaan etenijät poltetaan nopeasti pois kentältä. 

nsimmäisessä jaksossa porilaisjoukkue onnistuu kotiuttamisissaan vielä kahdesti, ensin SUSANNE OJANIEMI saattelee HENNA JUKAN kotiin ja kahden palon tilanteessa NOORA MATIKKA kotiuttaa Itävalon ja taululla näkyy lukemat 0-4. 

Kolmannessa vuoroparissa Tahko saa sisäpeliään auki ja yhden palon ajolähdöstä IRA JOKIVALLI nappaa kotijoukkueelle ensimmäisen juoksun pallon lipsahtaessa Itävalon räpylästä. Pallo pomppii toisenkin kerran Pesäkarhuja pakoon ja PAULIINA HARINEN kotiuttaa myös EMMI HYTÖSEN. 

Neljännessä vuoroparissa Tahkon palottomasta ajolähdöstä Pesäkarhut nappaa kaksi paloa niin kotipesästä kuin kolmoselta purkaen hienosti tilanteen. Koska lisäjuoksuja ei kummallekaan joukkueelle synny, tauolle mennään lukemin 2-4. 

Toinen jakso alkaa hieman rauhallisemmalla tahdilla, mutta avauspinnan jaksoon ottaa jälleen Pesäkarhut kahden palon tilanteessa, kun KAISA-MAIJA ROSVALL ja MILLA OKSA onnistuvat kotiuttamaan OONA LIIMATAISEN ja MARIA SUOMISEN. Tahkon leidit eivät pääse puusta pitkään, kun vastassa on Pesäkarhujen vahva ulkokenttä ja kotijoukkue pidetään nollilla. 

EMILIA ITÄVALO työskentelee hienosti mailanvarressa siirtäen ensin Lindströmin ykköseltä kolmoselle ja siirtyy sitten itsekin kentälle etenijäksi. Palottomaan ajolähtöön purkajaksi tulee kukas muu kuin joukkueen kapteeni, SUSANNA PUISTO ja tuloksena onkin Pesäkarhuille kolmas juoksu. Ajolähdön jatkuessa Matikka tulee jatkamaan ja kotiuttaa Itävalon neljännen juoksun arvoisesti. 

Tahko lähtee tiukkaan takaa-ajoon kolmannessa vuoroparissa. Ensimmäisestä kotiutusyrityksestä Pesäkarhut nappaa palon kotipesään, mutta PETRA JOKIVALLI ehtii kahden palon ajolähdössä etenemään kotipesään, tuoden Tahkolle jakson 1-5 kavennuksen. Pesäkarhut lopettaa kuitenkin leidien sisävuoron, kun Harinen palaa niukasti kotipesään. 

Ottelun viimeinen juoksu nähdään, kun Pesäkarhut nappaa 1-5 juoksun Ojaniemen lyödessä Jukan kotiin. Hyvinkään Tahko ei pääse jakson aikana enää kotiuttamaan, mutta ottaa hienosti vierailta kaksi paloa suoraan kotipesään. 

Pesäkarhujen ykköspalkittu Ojaniemi toteaa, että joukkueella oli selkeät teemat ottelussa ja vaikka ei osaakaan teemojen toteutumista analysoida, tulos oli kuitenkin positiivinen. 

- Sisäpeli oli tänään kauttaaltaan hyvää, vaikka muutaman kerran meinasi ote lipsahtaa. Ulkopeli oli myös läpi ottelun onnistunutta, Ojaniemi sanoo. 

- Päästiin plussan puolelle, pelimme oli parempaa kuin Porissa. Vielä on kuitenkin tekemistä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa, Tahkon ykköspalkittu Harinen arvelee kotijoukkueen suoriutumista. 

Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki sanoo pelin olleen hyvää oppimateriaalia siitä, miten pitää pelata että huippujoukkueiden ja -etenijöiden peliä päästään rikkomaan. Pelin sisällä reagoimiseen ja pelinlukemisen eteen on vielä Yli-Saunamäen mukaan tehtävä paljon töitä. 

- Merkkilyönnit ratkaisee pelin suunnan ja saako pelin pyörimään vai ei. Pori vie peliä ja määrää sen tahdin näissä keskinäisissä otteluissa. Ensimmäisen jakson lopulla saimme peliä lopulta vähän auki, mutta pahoihin paikkoihin tuli etenemisvirheet, pelinjohtaja harmittelee. 

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund toteaa, että koko joukkue ja huoltotiimi on tuplareissun jäljiltä poikki, mutta kuuden pisteen kanssa on mukava olla. Pelillisesti Österlund on tyytyväinen viikonlopun otteluihin. Otteluun tultiin tuttuun tapaan kovaa, mutta taso hiukan laski jonka jälkeen Pesäkarhut otti kopinnostopaloja ja pelissä oli kaiken näköisiä sattumia, pelinjohtaja arvioi. 

- Tänään ulkopelissä pelattiin todella hyvin. Kaksi pelaajaa nousee esille, Itävalo varsinkin ykköstilanteissa ja Suominen takalukijana pelasi tosi hyvin. Hieno kiinniotto oli myös Oksalta, voittava suoritus pelin lopussa, Österlund kehuu. 

Kesäkuun pelit on sitä myöten taputeltu ja seuraavaksi Pesäkarhut pelaakin heinäkuussa kotonaan ensi keskiviikkona. 

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää
Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhuihin nuoria vahvistuksia kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi perjantaina 2.10. neljä uutta pelaajasopimusta, joita kaikkia yhdisti se, että kyseessä oli nuorempaa kaartia edustavat lupaukset.

Lue lisää
Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Jarkko Pokelasta Pesäkarhujen uusi pelinjohtaja

Pesäkarhut julkaisi naisten Superpesisjoukkueensa uuden pelinjohtajan keskiviikkona 23.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Porilaisseuran edustusjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi valittiin Manse PP:n naisten Superpesisjoukkuetta vuosina 2016-2019 johtanut ja kaudella 2017 tamperelaiset mestaruuteen johdattanut Jarkko Pokela.

Lue lisää
Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Pesäkarhut juhli voittoa Virkiästä

Porissa polkaistiin tänään käyntiin Pesäkarhujen ja Lapuan Virkiän välinen pronssisarja, josta kotijoukke nappasi ensimmäisen kiinnityksen mitaliin. Vilpoisassa säässä pelattu sarjan avausottelu Erku-Areenalla päättyi tiukan taiston jälkeen lukemiin 1-0 ja porilaiset pääsivät tuulettamaan tärkeää voittoaan.

Lue lisää
Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut raateli Manse PP:n

Pesäkarhut ja Manse PP välieräsarja sai jatkoa, kun Pesäkarhut puristivat tamperelaisjoukkueesta voiton supervuoroon venyneessä ottelussa.

Lue lisää