Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Pori aloittaa viikonloppuna harjoitusottelunsa

 
FBT Pori aloittaa viikonloppuna harjoitusottelunsa


Luvassa on neljä kovaa täysimittaista ottelua kahden päivän sisällä, joten joukkueet pääsevät testaamaan fysiikkansa kestävyyttä kesken harjoituskauden. Turnauksen jälkeistä harjoittelua pystytään vielä muuttamaan ja tarkemmin kohdentamaan otteluista saadun informaation perusteella. Myös uusien pelaajien katsastus helpottuu, kun heidät näkee tositoimissa.

FBT Porin kesä on sujunut joukkueen valmentajan Sami Väreen mukaan suunnitellusti. "Harjoittelu aloitettiin toukokuun toisella viikolla ja siitä eteenpäin on menty neljän yhteisharjoituksen viikkotahdilla. Lisäksi pelaajat ovat omalla ajallaan treenanneet kerran pari viikossa. Heinäkuussa pidettiin kolmen viikon hengähdystauko, mutta siitä eteenpäin on menty taas täysillä. Pelaajien testitulokset paranivat viime kauteen verrattuna, joten olemme aikataulussa."

Uusia pelaajia on joukkueeseen tullut kolme: naapuriseurasta lupaavat Joel Vataja ja Juho  Miilunpalo sekä SC Classicista Lasse Salminen. " Hyvin ovat äijät sopeutuneet joukkueeseen ja oppineet tavoille. Uskon, että heistä kaikista tulee olemaan paljon iloa tulevalla kaudella."

Tampereen turnaukseen lähdetään hakemaan tuntumaa liigavauhtiin ja testaamaan erilaisia ketjukoostumuksia. " En halua asettaa kenellekään pelaajalle ylimääräisiä paineita , mutta on todella mielenkiintoista nähdä, miten Pöllö sopeutuu Vahteran ja Vapaniemen rinnalle nauttimaan tarjoilusta. Myös ketjun Salonen - Rokosa - Tikka pysyminen liigapelaajien vauhdissa on kiinnostavaa. Unohtaa ei sovi muitakaan pelaajiamme, he ovat harjoitelleet hyvällä intensiteetillä koko kesän. Tampereella pelaajat pääsevät testaamaan oman osaamisensa tason muihin joukkueihin nähden. Uskon kuitenkin tulevalla kaudella muutaman joukkueen yllättyvän, kun pelaavat meitä vastaan." 

FBT:n avausvastustajana lauantaina klo 12.00 Tampere-Areenalla on viime kauden hopeajoukkue Classic, joka menetti kesän aikana  tehomiehet  Nymanin ja Vänttisen Sveitsiin. Lisäksi Mattila, tällä kertaa ehä pysyvästi, siirtyi penkin taakse valmentamaan ja Salminen tuli Poriin. Tehomiesten tilalle saatiin kuitenkin omaa päätä tukkimaan ja vastustajan peliä avaamaan kokenut Vesa Punkari sekä Sveitsin maajoukkueessakin esiintynyt Michael Fleury.  Porilaisillekin tuttu Henri Kämäräinen siirtyi välivuoden pidettyään kokeilemaan siipiensä kantavuutta Classicin kovatasoisessa joukkueessa. Monien mielestä Classic on heikentynyt menetettyjen pistemiesten vuoksi, mutta toisaalta puolustuksen tiivistyminen tasapainottaa tilannetta. Joukkueessa on kokeneitten sarjajyrien lisäksi monta nuorta lupaavaa pelaajaa, jotka janoavat tilaisuutta päästä näyttämään kyntensä. Valmentaja Peltolalla on positiivinen ongelma edessään; nuorien pelaajien kehittyessä vanhojen tasolle on kuitenkin pakko päättää, ketä pelaa....Veikkaisin Classicin joutuvan tiukoille FBT Porin kanssa nuorten varsojen päästessä jälleen laitumelle...

Klo 17.00 on aika kohdata toinen tamperelaisseura G-Koovee, joka sai kesällä maalinsa suulle AIK:sta Tampereelle palanneen Pekka Niemisen ja hänen aisaparikseen naapuriseura Classicista Olli Tuomarlan. Keskiviikon harjoitusottelussa Nokian KrP:tä vastaan juuri Nieminen oli pääosassa torjuen mallikkaasti.

Joukkueen koostuu pääosin Gunnersin viime kauden liigajoukkueen rungosta. Uusina pelaajina mukaan ovat liittyneet Josbasta tullut Aapo Mutanen, Indiansista siirtynyt Markus Lajunen sekä Sveitsistä palannut Lauri Hannelius, jonka tarkoitus on tukevoittaa joukkueen peräpäätä entisestään. Hyökkäyspäässä tehoja odotetaan Veli-Matti Luukolta, Rene Anderssonilta, Tommi Aholalta, Ville Matikaiselta sekä Ville Hakolinnalta. Näistä viidestä Ahola ja Hakolinna osuivat kumpikin kahdesti tolppien väliin keskiviikkona, joten katetta odotuksille saattaa löytyä...Pystyvätkö Katilan kiertorannarit tai Salmisen tarkat takakulmalämärit ohittamaan Niemisen ja Bertsa tai Coltsu torjumaan G-Kooveen hyökkääjien nopeat vastahyökkäykset..? Se nähdään lauantai-illalla.

Sunnuntaiaamulla 10.30 astuu Areenalle FBT:n vastustajaksi Trackers. Joukkue on viime kausina edennyt pudotuspeleihin liigassa Juho Järvisen tekemillä maaleilla ja Markus Suntilan torjunnoilla. Kesällä kumpikin pelaaja vaihtoi maisemaa, Järvinen SSV:n ja Suntila TPS:n väreihin. Edessä on uusien vastuunkantajien ja ratkaisijoiden etsiminen. Valmentaja Blad on varmaankin miettinyt näitä asioita kesällä aivan riittävästi omiksi tarpeiksi. Nähtäväksi jää, kuka vastaa huutoon.... Sunnuntaina edellispäivän rasitukset alkavat jo tuntua, joten pelaaminen varsinkin ensimmäisessä erässä ei varmastikaan ole mitään kaunista katseltavaa. Jos FBT:n vetreät nuoret pääsevät vauhtiin heti aamulla ( voi olla että ovat vielä täydessä unessa ), niin uskoisin Trackersin pelaajien joutuvan ihmeissään katsomaan, että mikä ..... noita porilaisia oikein vaivaa...???

Klo 14.30 on vuorossa FBT:n neljäs ottelu Lappeenrannan kauniista kaupungista saapuvaa NST:tä vastaan. Myös NST menetti kesällä Trackersin tavoin ykkösmaalivahtinsa Ossi Lahden sekä avainpelaajansa Jonne Haapasalon. Korvaavia pelaajia ei saatu tilalle, joten NST:n oli tyytyminen pariin paluun tekevään ja pariin alemmasta sarjasta tulleeseen pelaajaan.  Se ei kuitenkaan joukkueen tahtia haittaa, tavoitteena on kasvattaa omista lahjakkuuksista liigatason pelureita. Nuoria ja nälkäisiä pelaajia siis riittää, kuten FBT:lläkin. Minkälaiset panokset pelissä on, sitä on vaikea ennustaa, mutta vastakkain on kuitenkin kaksi fyysisesti jo väsynyttä joukkuetta kolmen pelatun pelin jälkeen, joten mitään korkeatasoista peliä ei varmaankaan tulla näkemään. Se, kumman fysikka on kestänyt edellisten pelien rasitukset, on voittajasuosikki. Taitoa kummastakin joukkueesta varmasti löytyy...

Summa summarum: Viikonlopun turnaus on yksi välietappi liigaan valmistautuville joukkueille, toisille pelit ovat kauden ensimmäiset. Joukkueet tulevat kokeilemaan erilaisia kokoonpanoja, taktiikoita, pelitapoja ym. Kuka turnauksen voittaa, on sivuseikka.  Tärkeintä on ottelujen valmentajille antama informaatio niistä asioista, jotka he kokevat tärkeimpänä.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JuhoMiilunpalo

Juho Miilunpalo

16.12.1982
Tiedot

LasseSalminen

Lasse Salminen

29.9.1980 Tampere
Tiedot

JoelVataja

Joel Vataja

25.5.1984
Tiedot

SamiVäre

Sami Väre

9.10.1975
Tiedot


Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää
Ville Salonen ja Tatu Ruohonen jatkavat Karhuissa

Ville Salonen ja Tatu Ruohonen jatkavat Karhuissa

Salibandyn Divariin valmistautuva Karhut on solminut kaksi uutta jatkosopimusta ensi kaudeksi. Joukkueen riveissä jatkavat kokeneet hyökkääjä Ville Salonen ja puolustaja Tatu Ruohonen.

Lue lisää