Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

100Unta Akatemia - TPS Akatemia 3-4

Talenttiakatemioiden SM-sarjan Valiolohkon ottelu 100Unta Akatemia - TPS Akatemia aloitti kummankin joukkueen sarjan. Rauman Äijänsuolla pelatun maalirikkaan pelin lopputulos oli TPS Akatemialle 4-3, puoliajan ollessa 1-1.

Ottelu alkoi TPS:n painostuksella. Erityisesti TPS:n vasen sivusta vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti kohti 100Unta Akatemian maalia. Peli edetessä 100Unta Akatemian pelaajat pääsivät paremmin peliin mukaan ja saivat luotua hyviä hyökkäyksiä kohti TPS:n maalia. Pelin 27. minuutilla Verneri Salminen antoi hyvän pystysyötön Juho Lehtoselle, jonka TPS:n puolustus oli pakotettu kaatamaan rangaistusalueella. Tuomitun rangaistuspotkun Salminen sijoitti varmasti maaliin. TPS.n vastaus tuli nopeasti kahden minuutin jälkeen kulmapotkusta. 100Unta Akatemian pitkien toppareiden välistä pääsi TPS:n Mikael Liespuu pukkaamalla tasoittamaan pelin. 100Unta Akatemialla oli ensimmäisellä puoliajalla hyviä mahdollisuuksia tehdä lisämaaleja, mutta viimeistelystä puuttui huolellisuus ja tarkkuus. Kolmen minuutin pelin jälkeen toisella puoliajalla TPS avasi pitkällä syötöllä ja Roope Riski voitti juoksukilpailun, jonka tuloksena hän sijoitti pallon maaliin. Ottelu jatkui tasaisesti hyökkäysten aaltoilessa päästä päähän. 100Unta Akatemian tasoituksen vaparista puski Eetu Setänen 61 minuutilla. Satakuntalaisten tasoitusmaalin jälkeen TPS alkoi hallita peliä selkeämmin vastustajan  keskikentän väsyessä. TPS:n johtomaalin teki 71 minuutilla Roope Riski pallon poukkiessa hänelle hieman onnekkaasti  ja 4-2 maalin teki Jami Arvonen sekavasta tilanteesta maalin edestä 89 minuutilla. 100Unta Akatemian kolmannen maalin yliajalla teki Juuso Hiedanpää  kulman jälkitilaanteesta.

TPS Akatemian pelaajien runko koostui kesällä Akatemia-sarjan SM-hopeaa ja syksyllä A-nuorten SM-kultaa voittaneesta joukkueesta. TPS:n pelitempo, pelistrategia ja yhteispeli olivat selvästi 100Unta Akatemiaa edellä. 100Unta Akatemia pystyi kuitenkin yllättävän hyvin haastamaan turkulaiset, vaikka pelaajat tulevat eri joukkueista ja yhteisharjoittelua ei ole ollut oikeastaan lainkaan. Satakuntalaisille sattui kuitenkin pelin aikana useita karkeita harhasyöttöjä helpoissa paikoissa, jotka osittain johtuivat yhteisharjoittelun puuttumisesta.

100Unta Akatemian valmentaja Samu Koski oli tyytyväinen tehtyyn kolmeen maalin, mutta vastapainona puolustuspelin lähes täydellinen epäonnistuminen ei saanut kiitosta. Lisäksi hän jäi harmittelemaan ensimmäisellä puoliajalla tuhlattuja tilanteita. "Vastustajan prässääminen ei onnistunut kuin ajoittain ja vaihdot eivät tuoneet toivottua lisävauhtia peliin", totesi Samu Koski pelin jälkeen.

100Unta Akatemian keskikentällä Patrick Urmson ja Verneri Salminen pelasivat hieman yli tunnin hyvin. Urmson katkoi ja taisteli palloja omalle joukkueelle, Salminen syötteli ja rakensi peliä järkevästi. Kun he eivät saaneet tarpeeksi tukea muilta keskikentälle ja väsyivät, satakuntalaisten keskikenttää ei enää ollut. Hyökkäjistä Juho Lehtonen väläytteli osaamistaan ensimmäisellä puoliajalla. Kentän paras pelaaja oli TPS:n Santeri Mäkinen. Varsinkin pelin lopussa hän pääsi dominoimaan keskikentällä. Toinen TPS:stä esiinnouseva pelaaja oli kaksi maalia tehnyt Roope Riski, jolla on maalintekijälle hyvä taito olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. TPS:n puolustuksen vasemmalla laidalla Kim Alonen pelasi vahvasti.

100Unta Akatemia - TPS Akatemia 3-4 (1-1)
27 min Verneri Salminen rp 1-0
29 min Mikael Liespuu 1-1
48 min Roope Riski 1-2
61 min Eetu Setänen 2-2
71 min Roope Riski 2-3
89 min Jami Arvonen 2-4
90 min Juuso Hiedanpää 3-4

100Unta Akatemian aloituskokoonpano ( suluissa syntymävuosi, seura):
Jere Narkko (92, P-Iirot)- Niko Mattila (91,Jazz-j)(==> Reko Eriksson 85 min), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Pekka Välilä (90, MuSa), Joni Pelkonen (91, Jazz-j)(  Markus Virtanen 81 min)  - Patrick Urmson (90,P-Iirot) (==> Jani Heinonen 46 min), Verneri Salminen (91, P-Iirot), Lassi Tukianen (91, Jazz-J)(==> Jonne Tuominen 46 min) -  Juho Lehtonen (92, Jazz-j) (==> Ville Hovi 85 min), Rami Ahonen (91, Jazz-j)(==> Juuso Hiedanpää 46 min) , Juho Hyysalo( 91, P-Iirot)
Vaihdossa: Tommi Heinonen (91, Jazz-J), Markus Virtanen (92, P-Iirot), Reko Eriksson (93, MuSa), Ville Hovi (91,P-Iirot), Jani Heinonen (92, MuSa), Jonne Tuominen (91, Jazz-J), Juuso Hiedanpää (91, Jazz-j)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Takaisin edelliselle sivulle

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.