Classic oli jälleen parempi

Tamperelainen SC Classic kohtasi FBT Porin sunnuntai-iltana Urheilutalolla ja vei pisteet mennessään Manseen.

Kotijoukkueen odotukset illan otteluun olivat korkealla, kun kaksi edellistä kotiottelua oli sujunut perin mallikkaasti. Toiveet pisteiden jäämisestä Poriin olivat varsin realistisia mikäli pystyttäisiin pelaamaan samalla tasolla kuin edellisissä peleissä.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja tarkkaa peliä molemmin puolin vierasjoukkueen ajoittain hallitessa ottelua. Kotijoukkue joutui vaihtamaan maalivahtia Tomi Bergendahlin loukattua itsensä erän alkupuolella, mutta vaihdos ei vaikutanut kotijoukkueen oteisin. Kumpikin joukkue yritti ottaa pelin hallintaansa pitämällä pallloa ja liikuttamalla sitä pelaajalta toiselle. Erän lopussa Matti Koskelan saama 2 minuutin rangaistus kostautui Classicille Teijo Vienolan tehdessä ottelun avausmaalin Jussi Taskisen syötöstä. Tauolle siis kotijoukkueen johtoasemassa.

Toiseen erään ei kentälle astellut kuin yksi joukkue. Classicin valmentajan Pasi Peltolan luettua madonluvut kopissa pelaajilleen muuttui vierasjoukkueen pelaaminen aktiivisemmaksi ja yritteliäämmäksi kotijoukkueen pelaajien mietiskellessä jo tulevaa joulua ja joulupukin tuomia lahjoja. Runsaan yhdeksän minuutin pelaamisen jälkeen taululla olivat lukemat 1 – 3. Tässä vaiheessa kotijoukkuekin innnostui toviksi pelailemaan ja nousi tasoihin parilla näyttävällä maalilla. Ilo tasoituksesta oli kuitenkin ennenaikainen, sillä Classic teki erään vielä kolme maalia kotijoukkueen pelaajien yliyrittämistä seuranneista virheistä. Erän viimeinen maali ylivoimalla oli hyvä osoitus Classicin pelaajien osaamisesta. Kotijoukkueen pelatessa alivoimalla puolustusasetelma hajosi hetkeksi ja vierasjoukkue siirteli nopeasti palloa mieheltä toiselle maaliin asti. Tauolle siis lukemissa 3 – 6

Kolmannen erän alkupuolella Henri Johansson siirsi Classicin ylivoimalla jo neljän maalin johtoon. FBT yritti pysyä kyydissä mukana ja yritys palkittiin ajassa 46.51 kun Juha Tikka kavensi lukemiksi 4 - 7 . Kotijoukkue alkoi sulaa kohmeesta ja päästä peliin mukaan. Kymmenisen minuuttia myöhemmin lukemat 5 – 7, tekijänä Teijo Vienola Matti Vapaniemen syötöstä. 28 sekuntia ennen ottelun loppua FBT Pori kavensi vielä tilanteeksi 6-7, mutta siihen se sitten jäi ja sarjapisteet matkasivat Tampereelle Classicin mukana.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Classicin valmentaja Pasi Peltola totesi joukkueensa pelanneen huonosti, mutta saavuttaneen otteluun asetetun tavoitteen eli kaksi sarjapistettä. Ottelu oli Classicille jo kolmas lyhyen ajan sisällä MM-kisatauon jälkeen. Tero Karppasen parantuneet otteet olivat Peltolalle mieluisia. " Mukava nähdä, että vanha koirakin alkaa pikku hiljaa lämmetä kevättä kohden".

FBT Porin valmentaja Sami Väre oli tyytyväinen joukkueensa nousuun tasatilanteeseen 3 – 3, mutta sen jälkeinen yliyrittäminen ja sen seurauksena annetut maalintekopaikat, joista Classic myös armotta rankaisi, eivät sen sijaan lämmittäneet valmentajaa. Molemmilla joukkueilla oli useita paikkoja maalintekoon, mutta FBT Pori ei pystynyt omiaan hyödyntämään. "Sarjapisteet ovat tässä vaiheessa tärkeitä ja kun niitä ei saavuteta, ei ole merkitystä pelattiinko hyvin vai huonosti"

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.