Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oilers niukasti parempi jännitysnäytelmässä

 
Oilers niukasti parempi jännitysnäytelmässä

Urheilutalolla pelattiin tänään varmasti kauden parasta salibandyä tähän asti. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli tasaista vääntöä, jossa luotiin maalipaikkoja tasaisesti kumpaankin päähän. Maalivahtien loistavat torjunnat ja maaliraudat pitivät ottelun kuitenkin vähämaalisena.

Sarjan terävimpään kärkeen kuuluva vierasjoukkue tuli otteluun pirteästi ja loikin ottelun alussa muutaman maalipaikan, mutta Tomi Collander kotijoukkueen maalilla klaarasi tilanteet mallikkaasti. FBT pääsi myös otteluun mukavasti mukaan pienen alkukankeuden jälkeen. Varsinkin nuorisovitja Rokosa - Tikka - Vapaniemi loi muutamia hyviä tilanteita Oilers -maalille. Näistä tilanteista ei kuitenkaan palloa maaliin saatu. Oilers iskikin ottelun avausmaalin hieman ennen erän puoliväliä. Niko Nieminen pääsi maalin edestä laittamaan pallon maaliin Jussi Pihan syötöstä. Tilanteessa FBT puolustukselle sattui paha merkkausvirhe. Ensimmäisen erän loppu pelattiin vauhdikasta salibandyä, molempien luodessa muutamia maalipaikkoja.

Toiseen erään lähdettiin 0-1 lukemista. Jälleen erän alkuminuutit meni hieman Oilers -merkkisesti, mutta Collanderin huipputorjunnat ja Teijo Vienolan uhrautuva puolustuspeli pitivät numerot 0-1:ssä. FBT pääsi jälleen erän vanhetessa paremmin peliin mukaan ja erän puolivälissä Juha Tikka iski Matti Vapaniemen loistavan esityön jälkeen tasoituksen 1-1. Maalin jälkeen FBT otti otteen itselleen. Pallo kävikin kaksi kertaa Tikan ja Lasse Salmisen toimesta maaliraudoissa. FBT:n hyvä jakso päättyi Tatu Ruohosen saamaan kahden minuutin rangaistukseen. Oilers ylivoima jauhoikin pari hyvää maalipaikkaa, mutta jälleen Collander oli mies paikallaan ja piti porilaiset pelissä mukana loistavilla torjunnoilla. Jäähyn päättymisen jälkeen iski vanhan liiton miehet Katila-Kujansuu hienon vastahyökkäysmaalin. Tässä maalissa oli toimittajan mielestä salibandyä parhaimmillaan. Suoraviivainen nopea vastahyökkäys ei turhia alaspäin syöttöjä vaan kerran poikittain siitä pallo yläpesään ja aloitetaan keskeltä. Erätauolle mentiinkin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Kolmannessa erässä tapahtui FBT:n osalta paha hyytyminen Oilers rummutti erässä 15 laukausta FBT:n kolmea vastaan. Maalissa loistavasti pelannut Collander otti erässä puolen tusinaa ns. varmaa maalia kiinni ja siinä sivussa katkoi vastustajan poikkisyöttöjä maalin edessä ainakin saman verran. Ilman Collanderin maagisia torjuntoja peli olisi taputeltu jo ennen erän puoliväliä. FBT jäi kolmannessa erässä Oilersin vauhdista ja joutui rikkomaan pari kertaa jäähyn arvoisesti. Oilers pelasikin hyvää ylivoimaa luoden maalipaikkoja kahmalokaupalla. Collander pitikin maalinsa puhtaana toista minuuttia, mutta ruuhkan takaa tullut Oliver Wardin laukaus upposi kuitenkin maalin takakulmaan. Maalin syötti jälleen Piha. Piha ei välttämättä ole ehkä urheilullisin kaveri, mutta armoton pelisilmä ja maagiset kädet miehellä on. 2-2 lukemissa mentiin aina erän viimeiselle minuutille asti. FBT otti tunteita kuohuttaneen jäähyn. Tilanteesta voi olla montaa mieltä tavallaan jäähyn paikka toisaalta olisi ehkä voinut antaa vain vaparinkin. Mielestäni menee kategoriaan tyhmät jäähyt, vastustajalla pallo puolessa kentässä ja omalla joukkueella miehiä pallon alla reilusti. Ei mikään pakko rikkoa. FBT:lle kaksiminuuttinen, jota ehti kulua alta 20 sekuntia. Joni Niiranen lataa suoraan syötöstä 2-3 lukemat taululle. FBT saakin hyvän paineen aikaseksi loppuhetkillä. Oilersin Oscar Hänninen ottaa suorastaan idioottimaisen jäähyn parikymmentä sekuntia ennen loppua, kun FBT:llä on hyökkäyspään vapari. FBT pääsee kokeilemaan tasoitusta 6-4 vastaan, mutta Oilers puolustus peittää porilaisten laukkaukset huolella.

Loppuun voidaan todeta, että vääryys ei ollut että Oilers pinnat mukanaan vei. Rehellisyyden nimessä on myönnettävä ilman Collanderin unelmapeliä lukemat olisivat olleet rumat varsinkin kolmannen erän myllytyksessä. Oilers esitti todella hyvää ja liikkuvaa salibandyä. Joukkueessa on loistavia yksilöitä kuten Niiranen, Patrik Wardi, Mika Kavekari. Oma veikkaukseni on, että Oilers ja SSV pelaavat keväällä mestaruudesta. FBT esitys oli todella pirteä varsinkin kaksi erää, joissa nähtiin joukkueen parasta osaamista. Ikävä kyllä taas jäi vain luu käteen.

FBT Porin (Pekka Nylund) tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutDivarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää