Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Härkösen teesit

 
Härkösen teesit

Antti-Jussi Härkönen kuuluu FBT Porin Sami Väreen ohella niihin salibandyvalmentajiin kaupungissa, jotka ovat myös itse pelanneet aina pääsarjatasolla asti ja ovat ryhtyneet valmentajiksi. Härkösellä on menossa ensimmäinen kausi valmentajana, joukkuevalmennuksessa kuten myös SBS Porin apuvalmentajana.

-Kokemusta minulla ei varsinaisesta joukkuevalmennuksesta ole, lähinnä yksilövalmennuksen puolella on tullut pyörittyä, mm. urheilulukiossa valmentava Härkönen sanoo.

Tavoitteista puhuttaessa juuri Huippuvalmentajatutkinnon (HVT) päätökseen saanut ex maajoukkue hyökkääjä on mietteliäällä päällä:

-Aikalailla vuosikerrallaan tulee asioita mietittyä, sillä kyllä tämä aikaa vievää puuhaa on vaikka se antaakin paljon. Tämä kevät mennään täysillä SBS Porin kanssa ja sen jälkeen katsotaan valmennetaanko ensikaudella ollenkaan vai mitä tehdään, Härkönen kertoo.

Vahvuutesi?

-Kykenen varmasti eläytymään pelaajan asemaan ja vaikuttamaan sitä kautta hänen pääkoppaansa, koska omasta pelaajaurani päättymisestä on vielä sen verran vähän aikaa, Antti-Jussi toteaa.

SBS -hyökkääjä Tino Nieminen kuvailee Härköstä valmentajana mm. analyyttiseksi:

-Antti on ennen kaikkea analyyttinen valmentaja, joka pohdiskelee paljon asioita ja mikä on ollut mielestäni yllättävintä, hän kehuu ja kannustaa paljon pelaajia, toisin kuin pelaaja aikoinaan sieltä saattoi tulla ketjukaverille kovaakin palautetta, ex-ketjukaveri Nieminen naurahtaa.

Samoilla linjoilla on myös FBT Porin päävalmentaja Sami Väre.

-Hän ymmärtää pelistä paljon, on analyyttinen ja lajitietous hänellä on huippuluokkaa. Olen todella iloinen että hän on ryhtynyt valmentamaan pitkän pelaajauransa jatkeeksi, toivottavasti valmennamme joskus yhdessä. Väre hehkuttaa

Omat heikkoudet?

-Valmentaminen on niin täysin eri maailma, tässä pitää ajatella koko pakettia ja virheitä tulee varmasti tehtyä, mutta toivottavasti niistä tulee opittua. Ei ole mikään automaatio, että entisestä pelaajasta tulee hyvä valmentaja

-Tähän loppuun haluan vielä sanoa, että arvostukseni salibandyvalmentajia kohtaan on noussut entisestään. Kyllä tämä rankkaa puuhaa on, sillä valmentajalla on paljon asioita joita täytyy miettiä. Lisäksi valmentaja ei voi olla pois treeneistä oikein lainkaan. Pelaajalle se on helpompaa, Härkönen päättää.

Tomi Collander / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleAntti-JussiHärkönen

Antti-Jussi Härkönen

24.12.1975
Tiedot

TinoNieminen

Tino Nieminen

22.9.1977
Tiedot

SamiVäre

Sami Väre

9.10.1975
Tiedot


Suomen parhaat salibandyn pelaajat

Suomen parhaat salibandyn pelaajat

Suomi on salibandyn mahtimaa. Maamme on koko lajihistorian ajan menestynyt vahvasti ja voittanut useita maailmanmestaruuksia miesten turnauksissa, joskin Ruotsin ylivallan murtaminen otti miehiltämme oman aikansa.

Lue lisää
Hyvän salibandypelaajan ominaisuudet

Hyvän salibandypelaajan ominaisuudet

Salibandysta on muodostunut vuosien saatossa yhä suositumpaa ja suositumpaa. Suomessa on salibandyn harrastajia jo lähes 400 000, ja maajoukkueiden menestys on kasvattanut harrastajamääriä entisestään.

Lue lisää
Nokia järjesti turpakäräjät

Nokia järjesti turpakäräjät

Karhujen ja Nokian KrP:n ottelusta muodostui avauserän jälkeen painajainen kotijoukkueelle. Vierailija KrP kylvetti Karhuja urakalla ja tuloksena oli seuran liigahistorian suurinumeroisin tappio maalein 2-15.

Lue lisää
Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan häntäpään taistelussa on lauantaina elintärkeä ottelu. Sarjan viimeisenä majaileva Koovee kohtaa kotikentällään kolmen pisteen päässä majailevan porilaisjoukkueen.

Lue lisää
Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden 2018 viimeisestä ottelusta muodostui todelliset turpakäräjät. Lauantaisesta hyvästä vireestä ei ollut sunnuntaina tietoakaan. Tuloksena oli kauden rumin tappio, kun LASB piti pisteet itsellään maalein 12-1.

Lue lisää
Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Vuosi 2018 lähenee kovaa vauhtia päätöstään. Salibandyliigaa pelataan Porissa kuitenkin vielä tämän vuoden puolella yhden ottelun verran, kun lauantaina Porin Urheilutalolle vieraaksi saapuu EräViikingit.

Lue lisää