Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhunaiset löi voittamattoman

 
Karhunaiset löi voittamattoman

Naisten 1.divisioonaa puhtaalla pelillä, ennen lauantaita, hallinnut SPV koki kauden avaustappion Karhunaisten kustannuksella. Karhujen kotitaika pitää edelleen, kun joukkue voitti sarjakärjen 6-5 (4-0,0-3,2-2) -lukemin.

Karhut sai otteluun unelma-alun, kun ajassa 1.37 Charlotta Andersson löysi maalin eteen vapaaksi jääneen Heidi Riihimäen. Heippa tälläsi pallon SPV maalilla aloittaneen Anita Lahtisen ohi. Vajaa minuutti edellisestä, kun Karhujen Jenny Möttönen punnersi keskialueelta läpi mailaviidakon ja pamautti verkot tötterölle. Möttönen "kruunasi" erän vielä laukomalla kaksi osumaa, Riihimäen ja Heinilän syötöistä. Ensimmäisen erän taukolukemiksi jäi 4-0 kotijoukkueelle.

- Kävi klassinen tapaus pelin alussa eli olimme vielä linja-autossa pelin alkaessa. Pori pelasi syvälle meidän puolustukseen ja takaisin puolustajille, jolloin jouduimme heiluriliikkeeseen, SPV valmentaja Kai Jokela analysoi.

Loppupeli olikin enää pelailua, tai niin Karhunaiset ainakin luulivat. Toiseen erään vierailijat tulivat huomattavasti pirteämmällä asenteella. Erityisesti SPV:n Marika Kääriäinen otti pelin hallintaansa, neidin iskiessä kaikki erän osumat. Kavennus 4-1:een syntyi jo toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Hattutemppuun oikeuttavat kaksi lisäosumaa tulivat erän loppu puoliskolla. Erä siis puhtaasti 3-0 seinäjokilaisille, ja kolmanteen erään lähdettiin karhujen niukassa yhden maalin johtoasemassa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue jälleen piristyi, puolustuksen tiivistyttyä ja hyökkäykset pystyttiin pelaamaan huolellisemmin. Erän alkupuolella karhujen Eeva-Maija Perho pääsi nostamaan pallon hallitusti ohi 4-0 -tilanteessa maalille vaihdetun Kirsi Saarelan, syötön maaliin tarjoili jälleen Heidi Riihimäki. SPV:n "ainoa" maalintekijä Kääriäinen toi vieraat kuitenkin jälleen taistoon mukaan ajassa 53.02. Kotijoukkueen Jutta Herpola pääsi kuitenkin kuittaamaan, noin minuutti edellisestä, perinteisellä "vanhanaikaisellaan". Sarjakärki SPV ei kuitenkaan lannistunut, ja kavennus tulikin liian nopeasti. Ainoastaan 17 sekuntia Herpolan "kuittauksesta" SPV:n Jaana Lindholm sai yllättävän syötön maalille karhupuolustajalta, josta kokenut Lindholm ei erehtynyt ja ohitti laukauksellaan karhuvahti Laura Anderssonin. Erän viimeinen viisi minuuttinen mentiinkin "kovaa ja korkealta"; SPV:n saalistaessa palloa, ja kotijoukkueen ansiokkaasti sitä liikutellessa. Karhujen kotitaika kuitenkin piti ja voitto kirjattiin 6-5 lukemin Karhuille, karhut eivät ole tällä kaudella hävinnyt kertaakaan kotikentällään.

- Olipa peli! Kyllä siinä oma flunssainen olotilakin unohtuu pelintiimellyksessä, sen verran sydämen päälle tuo otti, FBT Karhujen valmentaja Juha Mäkilä huokaili.

- Mahtava ja tärkeä voitto kuitenkin sarjan tähän mennessä parhaasta joukkueesta. Hienoa, että jälleen löytyi uusia ratkaisijoita. Kyllä niitä osumia tulee jaksaa ja uskaltaa yrittää, Mäkilä iloitsi.

- Tuo toisen erän lamaannus on vaivannut nyt koko kauden, onneksi tänään saatiin riittävästi eteen ja pystyttiin johto lopulta pitämään, Mäkilä harmitteli. - No, mutta huomenna jatketaan harjoituksia, kun ahvenanmaalaiset tulevat vieraaksi.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin oikeutetusti maalijyvän löytänyt ja liukkaasti liikkuva Jenny Möttönen. Myös maininta karhupuolustaja Elina Mustalammelle, joka pelasi puolustuksessa jälleen huolellisesti ja periksiantamattomasti.

Karhujen tehot:
Jenny Möttönen 3+0
Heidi Riihimäki 1+2
Charlotta Andersson 0+2
Eeva-Maija Perho 1+0
Jutta Herpola 1+0
Ilona Heinilä 0+1

Karhujen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Karhut United ry - logo

FBT Karhut United - 2008-2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää