Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Runkosarja lähenee loppuaan

 
Runkosarja lähenee loppuaan

FBT Porin ensimmäinen kausi Salibandyliigassa kääntyy kohti loppuaan, kun viimeinen kuuden ottelun jakso nytkähtää käyntiin keskiviikkona joukkueen matkustaessa Tapanilaan Erän vieraaksi Mosahallille. Keskiviikon lisäksi joukkue kohtaa perjantaina 13.2 Happeen Urheilutalolla ja 15.2 matkustetaan Pasilaan SSV:tä vastaan kamppailemaan. 18.2 on vuorossa vierasmatka Iittalan Kauhujen taloon Trackersin vieraaksi. Kaksi viimeistä runkosarjan ottelua pelataankin sitten Urheilutalolla, kun 22.2 Erä tulee testaamaan kotijoukkueen taidot ja runkosarjan päätösottelussa kohdataan tuttu vastus Nokian KrP. Jatkuuko FBT Porin pelaajien kausi vielä maaliskuussa, selvinnee näiden tulevien viikkojen aikana.

Tapanilan Erän alkukausi sujui ennakko-odotuksiin nähden todella alakanttiin. Syyskierroksen kolmestatoista ottelusta ainoastaan viisi päättyi voitokkaasti. Joukkue kärsi tappiot muun muassa Happeelle Jyväskylässä sekä Nokian Krp:lle Mosahallin matolla. Joulutauolla syksyn maailmalla matkaillut joukkueen kapteeni Simon Riihelä palasi vahvuuteen ja vuosi vaihtui Erän osalta uudenlaisessa komennossa. Ensimmäisestä kevätkierroksen ottelusta niukka tappio, sen jälkeen kuusi voittoa peräkkäin. Viimeisimpänä sulkana hattuun voitto Oilersista Tapiolassa.

Erä on taitava ja hyvin liikkuva joukkue. Se liikuttaa palloa parhaillaan todella mukavasti ja hyökkäykset vastustajan maalille päättyvät usein lättyyn takatolpalle. Jani Helenius pehmeine käsineen johtaa joukkueen hyökkäystä ja häntä säestävät mukavasti Tom Strömsten, Pasi Laitila, Lauri Kapanen sekä Markus Huhtimo. Puolustuksesta vastaavat jo mainitun Riihelän lisäksi muun muassa Jussi Kosola, Sami Lehtinen sekä Juhana Särkelä. Maalin suulla torjuntavastuun kantaa maajoukkuevahti Jani Naumanen.

Kova on pähkinä purtavaksi lisää sarjapisteitä kaipaavalle FBT Porille, varsinkin kun Mosahallin pelialusta ei mairittele vierasjoukkuetta. Koko kausi on sujunut vierasotteluissa melko kehnosti ja jos pelialustana on ollut matto, on sukellus ollut syvempi. Nyt on kuitenkin oiva mahdollisuus kasvojen pesuun, sillä joukkue lähtee otteluun todellisena altavastaajana. Vaikka joukkueet kohtaavat tällä kaudella liigassa ensimmäistä kertaa, kävi FBT ottamassa Suomen Cupin pelissä Erältä käkeen 18- 9. Kyseisessä ottelussa nähtiin kotijoukkueelta tukku näyttäviä sommitelmia ja komeita maaleja. Vettä on kuitenkin ehtinyt Kokemäenjoessakin virrata jonkin verran eikä menneillä ole keskiviikona mitään merkitystä, sillä vierasjoukkue on ahdingossa sarjapaikkansa suhteen ja kotijoukkue koittaa varmistaa paikkaansa pudotuspeleissä.

FBT Pori on saanut harjoitella rauhassa runsaat kaksi viikkoa. Samalla on sairastupaa saatu tyhjennettyä sen verran, että lähes kaikkien pelaajien pitäisi olla pelikykyisiä keskiviikkona. Joukkue pääsee siis iskukykyisenä testaamaan Erän pelaajien taidot. Tuliaisina kenties sarjapisteet?

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JaniHelenius

Jani Helenius

24.12.1981
Tiedot


Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää