Karhunaiset kurittivat nyt AFC:tä

Karhunaisten kotikentän kovuuden sai kokea nyt turkulainen AFC, joka taipui selkein 7-1 (3-1,0-0,4-9)-lukemin. Kotitaika urheilutalon parketilla piti näin koko kauden, jossa Karhut eivät kauden aikana hävinneet peliäkään.

Otteluun lähdettiin asetelmista, jossa AFC tarvitsi voiton tuomat pisteet pystyäkseen taistelemaan itsensä pois karsijanpaikalta. Karhuilla panoksena otteluun oli näennäinen kotitaian menettämisen peikko, eli kahta tasapeliä lukuunottamatta Karhut oli voittanut kaikki muut kotipelinsä. Lisäksi voitolla Karhut pitäisi itsensä mukana taistelussa mahdollisuudesta liiganousuun. Tilanne ei ollut enää omissa käsissä, mutta omat ottelut oli jokatapauksessa voitettava ja samalla toivottava muiden hienoista apua.

Ottelun avausosuma näki päivän valon ajassa 4.01, kun Jenny Möttönen luikerteli laidasta maalille. AFCvahti Mia Suominen oli jo torjunut yrityksen, kunnes ilmeisesti maanvetovoima sai hyvin pelanneen Suomisen kumoon ja pallo kieri hyppysistä maaliin. Harmillisesti Jennyn loistavaa ajoa maalille ei tilastoissa palkittu, vaan maali merkittiin nykysääntöjen mukaan omaksi maaliksi. Maalista ennatti kulua hieman päälle 20 sekuntia, kunnes karhut sai hyökkäyspään vapaalyönnin aivan AFC vaihtoaition edestä. Anna Heikkilä siirsi hallitusti pallon keskialueelle vapaaksi jääneelle Annu Frimanille, joka sivalsi pallon toistamiseen ohi Suomisen. AFC sai hakemansa kavennuksen yli voimalla, Frimanin kärsiessä kaksiminuuttistaan, joukkueen väärästä pelitavasta. AFC:n Anniina Vesalainen pääsi useampaankin otteeseen kokeilemaan vasemmalta laidalta laukausta kohti maalia, kunnes ajassa 10.19 yritys palkittiin. Karhujen jättäessä alivoima neliössä laitaan liiaksi tilaa, Vesalaisen pallo kilpoili puolustajien kautta ohi loistavasti pelanneen Laura Anderssonin vartioiman Karhumaalin. Karhut pääsi kuittaamaan osuman hetimiten seuraavassa vaihdossa, kun Jenny Möttösen laukaus painui maaliin. Syötön antoi tälläkertaa Susanna Nurmi.

Toinen erä oli maaliton. Huomioitavaa oli miten toiseen erään vierailijat saivat jälleen hyvän otteen päälle, sekoittaen kotijoukkueen kuviot. Erän ainoa tilastomerkintä tuli, kun AFC:n Taru Ketonen tuli keskialueella, jälleen, liian kovalla tilanne nopeudella ja töytäissen karhupuolustaja Anna Heikkilän vaarallisen näköisesti laidalle. Karhut selvisi tilanteesta huokauksella, AFC 5minuutin jäähyllä. Viiden minuutin ylivoimasta ei jäänyt raportoitavaa, Karhut pitivät kyllä palloa lähes koko ajan, syystä tai toisesta totuttua syöttöpeliä ei kuitenkaan nähty. Pallo ei siis liikkunut riittävästi, jotta AFC puolustuksesta olisi tilaa auennut.

Ottelun kolmanteen ja ratkaisevaan erään lähdettiin siis jännittävistä 3-1 tilanteesta. Suurin jännityslaukesi kuitenkin erän ensimmäisellä minuutilla, Möttösen rymistellessä maalintakaa laukaisusektorille. Suomisen lyyhistyessä maalilla, Jenny pääsi viimeistelemään kolmannen kerran. AFC selkärankaa koeteltiin seuraavan kerran ajassa 46.46, kun Jutta Herpola toi pallon hyökkäysalueelle. "Maalinedushässäkän" päätteeksi Karhujen Charlotta Andersson nosti kädet ilmaan maalin merkiksi. Erän lopulla Lotta Haaslahti ja Annu Friman paukuttivat vielä kaukolaukauksilla osumat. Lopputulos siis 7-1 Karhuille.

- Mahdollinen putoamispeikko oli karistettu hartioilta, joten peliin pystyttiin lähtemään kliseisellä teemalla: naatiskellaan ja pelataan hyvä peli, ja katsotaan lopulta tulostaululta miten kävi, FBT Karhujen valmentaja Juha Mäkilä muisteli.

- AFC:n loistava puolustuspelaaminen oli tiedossa, olihan joukkue päästänyt älyttömän vähän maaleja. Pyrittiin vain saamaan maalin eteen hulinaa ja palloa sinne. Tässä onnistuttiinkin tälläkertaa kohtuullisesti, Mäkilä jatkaa.

- Ottelu eteni muutenkin, pitkälti käsikirjoituksen mukaan. Omasta puolustajasta kimmolleelle vieraiden ylivoimamaalille ei voitu mitään, näitä sattuu. Kokonaisuudessaan SPV pelin jälkeen kauden toiseksi paras peli, Mäkilä iloitsi.

- Numerot eivät kyllä kerro koko totuutta vastustajasta, joka pelasi hyvin mallikkaasti. Mikäli joukkue vaan jaksaa jatkossakin keskittyä enemmän omaan peliin, niin todella vaikea ja fyysisesti hyvä joukkuehan tuo oli. Oma puolustuspelaamisemme oli kuitenkin liikaa, ja näin AFC:n vaaralliset paikat jäivät todella vähiin, Mäkilä näki.

- Kaikki kunnia vastustajalle, joka vastasi hyvin meidän fyysisyyteen. Muutamia ylilyöntejä ja turhautumisia lukuunottamatta oikein hyvä vääntö kaikin puolin! Samanlaista viihdettä pitänee tarjota jatkossakin, niin varmuudella yleisö löytää entisestään lehtereille, Mäkilä toivoo.