Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riemukas kotivoitto Tapanilan Erästä

FBT Porin taistelu sarjapaikkansa puolesta jatkui sunnuntai-illalla Tapanilan Erää vastaan. Altavastaajana otteluun lähtenyt kotijoukkue antoi ottelussa kaikkensa ja ansaitsi hyvällä esityksellään voiton ottelusta lukemin 8 – 5 ( 5 – 0, 0 – 0, 3 – 5 ).

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin hyvin latautunut kotijoukkue, joka jaksoi puolustaa omaa maaliaan uhrautuvasti ja hyökkäyspäässä käytti omat maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen. Joukkue takoi runsaassa neljässä minuutissa taululle lukemat 5 – 0. Erän alusta lähtien kotijoukkue halusi palloa enemmän ja hallitsi selvästi ottelua. Erän Juhana Särkelä otti kahden minuutin rangaistuksen vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen ja syntyneen ylivoimatilanteen kotijoukkue käytti hyväkseen, kun erää oli pelattu 4.18. Matti Vapaniemi löi pallon ohi Jani Naumasen Ville Vahteran syötöstä. Pari minuuttia myöhemmin Lasse Salminen ampui Toni Läntisen syötöstä pallon ohi Naumasen. 41 sekuntia lisää aikaa pelikelloon ja Kristo Kankaan ensimmäinen liigamaali näki päivänvalon. Syötön maaliin tarjosi Juuso Aho. Keskialoituksen jälkeen 48 sekuntia myöhemmin pallo ohitti jälleen Naumasen. Tekijänä toistamiseen Matti Vapaniemi Tatu Ruohosen syötöstä. 33 sekuntia myöhemmin Lasse Salmisen laukaus suoraan Toni Läntisen ilmasyötöstä ohitti Naumasen jo viidennen kerran. Pelikellon aika näytti erää pelatuksi 8.23. Moni ottelua katsomaan tullut ihmettelikin, että mitä kentällä oikein tapahtuu? Kotijoukkue tekee ripeään tahtiin näyttäviä maaleja vastustajan puolustuksen ollessa voimaton. Viidennen maalin jälkeen kotijoukkueen rynnistys ei enää tuottanut tulosta, vaikka tilanteita saatiinkin luoduksi. Myös vastustaja alkoi hiljalleen saada pelin juonesta kiinni ja sitä kautta erän loppu hieman tasoittui. Maalivahti Naumaselle merkittiin ensimmäisessä erässä ainoastaan yksi torjunta...

Toinen erä oli tasaisempaa pelaamista. Erä nosti karvaustaan ja vaikeutti kotijoukkueen hyökkäysten rakentelua. Kotijoukkue jaksoi kuitenkin puolustaa uhrautuvasti eikä Erä saanut kunnollisia maalintekotilanteita aikaiseksi, varsinkin kun kotijoukkueen maalivahti Mikko Vuorinen oli hyvässä torjuntavireessä. Ajassa 31.01 kotijoukkue sai illan toisen ylivoimatilanteen, kun Henri Lehtonen otti 2 minuutin rangaistuksen. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Loppuerä jatkui samoissa merkeissä. Kotijoukkue tuhlasi muutaman oivan maalintekopaikan, mutta tauolle mentiin lukemissa 5 – 0.

Kolmannessa erässä Erän peli pääsi paremmin käyntiin ja se rikkoi Vuorisen nollan ajassa 41.52. Kotijoukkue ei kuitenkaan säikähtänyt ja 44.14 Teijo Vienola siirsi Lasse Salmisen syötöstä kotijoukkueen ylivoimalla 6 – 1 johtoon. Erä kuitenkin jaksoi yrittää ja kavensi seuraavan kahden minuutin aikana pelin 6 – 3:een. Kotijoukkue pyrki pelaamaan omaa peliään vastustajan kavennuksista huolimatta ja runsas kaksi minuuttia myöhemmin Hannu Katila siirsi Teemu Helinin syötöstä kotijoukkueen 7 – 3 johtoon. Erä jatkoi painostustaan ja kotijoukkue uhrautuvaa puolustustaan. 55.52 Erä kavensi tilanteeksi 7 – 4. Tämän jälkeen kotijoukkue pyrki pitämään palloa ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ajan kuluttamiseksi. Joukkueen taktiikka onnistui, kunnes Jussi Taskinen sai 2 minuutin rangaistuksen. Ottelua oli jäljellä vain 39 sekuntia. Erä tarvitsi ilman maalivahtia kahden pelaajan ylivoimalla 14 sekuntia maalin aikaan saamiseksi. Se jatkoi pelaamistaan ilman maalivahtia ja se kostautui kuusi sekuntia aloituksen jälkeen Toni Läntisen iskiessä sinetin ottelulle tyhjään maaliin Lasse Salmisen syötöstä. Summerin soidessa taululla olivat loppulukemat 8 – 5.

Voiton myötä taistelu sarjapaikasta jatkuu. Illan ottelussa nähtiin kotijoukkueelta uhrautuvaa puolustuspeliä, hienoja maaleja ja varsin onnistunutta ylivoimapeliä ( 2 maalia 3:sta ylivoimapelistä ).