Jazzin nuorilla hieno päivä

FC Jazz Junioreiden A-nuoret aloitti lauantaina sarjakautensa vahvasti 6-1 -voitolla Salon Palloilijoista. Myös B-nuoret hakivat avauspisteensä.

Jazzin ja SalPan Karhuhallissa pelattu A-nuorten ykkösdivisioonan avausmatsi oli ensimmäiset 20 minuuttia tasaista vääntöä. Maalivahti Tommi Heinonen joutui venymään muutaman kerran porilaisten maalilla ennen kuin hanat aukesivat toisessa päässä. Matti Koskenniemi ja Juuso Mäkilä pelasivat upean syöttökombinaation oikeassa laidassa. Mäkilä vapautti Rami Ahosen läpiajoon, eikä irtonainen kärkimies erehtynyt. Maalikarkelot jatkuivat 10 minuuttia myöhemmin. Hienosti koko ottelun ajan peliä rakentanut Jussi Koivuniemi ajoi röyhkeästi boksiin ja niputti kaksi vastustajaa. SalPan maalivahti torjui vedon, mutta Koskenniemi ehti ensimmäisenä paluupalloon ja peli oli 2-0. SalPa näytti pääsevän vielä peliin mukaan, kun joukkue teki 2-1 kavennuksen ensimmäisen jakson loppuun hienolla puskulla upeasta keskityksestä.

Tauon jälkeen ei voittajasta kuitenkaan ollut epäselvyyttä. Hienosti talven loukkaantumisestaan toipunut toppari Niko Mattila niittasi helpottavan 3-1 -maalin kulmapotkusta heti toisen puoliajan alussa. Hetkeä myöhemmin Lassi Tukiainen karkasi läpi Mäkilän oivallisesta syötöstä ja peli oli 4-1. Jazzin peli pyöri toisella puoliajalla vapautuneesti. Rami Ahonen viimeisteli hattutemppunsa kahdella lähes identtisellä maalilla kymmenen minuutin välein (63 min ja 72 min). Ahonen pääsi kahdesti läpi Jonne Tuomisen upeista syötöistä ja loppulukemat olivat Karhuhallin taululla.

- Väkevä esitys pojilta, vaikka vastassa oli yksi sarjan ennakkosuosikeista. Kunhan saamme lisää otteluja alle, pelimme tulee kehittymään vielä tästäkin, valmentaja Sami Rintanen tiivisti.

Kotijoukkueen esitys oli kaikkien pelaajien osalta vahva. Kaikki avauskokoonpanon pelaajat pelasivat hienosti, ja vaihdosta tulleet miehet täyttivät täysin paikkansa. Vaihtureista voidaan mainita erityisen hyvin esiintynyt B-ikäinen Samuel Siren, joka raatoi vasemmalla laidalla.

A-nuorten ykkösdivisioonan kevätkierroksen voittaja nousee syksyksi SM-sarjaan. Jazzin pelit jatkuvat 2. toukokuuta Lohjalla.

B-nuoret hakivat avauspisteet

Jazzin B-nuoret haki lauantaina SM-sarjan avauspisteen Lahdesta. Kahden ottelun vieraskiertueella sarjansa aloittanut Jazz pelasi Reippaan kanssa tasan lukemin 1-1 (1-0).

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla porilaiset olivat vastaantulijoita. Reipas meni 36. minuutilla johtoon komealla puskumaalilla.

Päävalmentaja Samu Kosken herätyssaarna piristi porilaisia tauolla. Toisella puoliajalla Jazzilla oli avaimet jopa voittoon asti. Jazzin tärkeän tasoituksen viimeisteli Jonas Nyholm, joka niittasi pallon upealla laukauksella alakulmaan. Esityön maaliin teki Aku Kalliolevo. Maalin jälkeen porilaisilla oli useampi paikka viimeistellä voittomaali, mutta huolimattomuus ratkaisuhetkillä pilasi mahdollisuudet.

Nousu tappioasemasta pisteille kuitenkin tyydytti valmennusjohtoa.'

- Toisen puoliajan pelissämme oli paljon hyvää. Joukkue teki upean ryhtiliikkeen tauolla, lyhytsyöttöpeli toimi, saimme avausmaalimme sarjaan ja myös avauspisteen. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi lauantaista kotiottelua, Koski totesi.

Jazzin vastustaja on 2. toukokuuta Turun Palloseura.

FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com

FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2009 B -juniorit

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.