Salama askeleen edellä TOVEa

Salama-päivän otteluna pelattu kahden perinteikkään porilaisjoukkueen kohtaaminen, MuSa-TOVE päättyi illan isäntien vahvaan voimannäyttöön. Salama jätti Veikot taakseen niin kentällä kuin tulostaulullakin. Yhtenä 5-2 voittoon päättyneen ottelun voimahahmoista uurasti ottelun parhaaksi palkittu hyökkäyspään taistelija Ville Santanen. 'Bambi' iski ottelussa kaksi maalia ja teki hienon esityön Sami Kaupin ottelun voiton viimeistelleeseen osumaan.

Salama-päivää viettämään tullutta mustavalkoista yleisöä viihdytettiin ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen aktiivisella pelillä sekä neljällä täysosumalla. Koko ottelun ajan vierailijoita askeleen edellä ollut Salama aloitti maalinteon jo pelin 9. minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanteesta syntyneestä maalista vastasi Ville Santanen.

Seitsemän minuuttia edellisestä nähtiin hieno osoitus Salaman pelistä parhaimmillaan. Juha Helander nousi pakin paikalta mukaan tukemaan hyökkäystä, TOVEn puolustus ehti väliin, mutta Sami Rantala riisti pallon heti takaisin kotijoukkueelle hyökkäyspäässä. Muutamalla lyhyellä syötöllä pallo pelattiin Jarno Ruisniemelle, jonka maalin poikkipuuhun osuneen laukauksen jatkoi maaliin kokopelin ajan liikkeellä ollut Ville Santanen.

Ahkera vastustajan pallollisen pelaajan prässäys piti pelin isäntäjoukkueen hallinnassa ja toi Salamalle paljon tilanteita ja samalla myös tukun kulmapotkuja. Jussi Välilä vei isännät ottelun 30. minuutilla jo 3-0 johtoon Teemu Pelttarin lähettämästä kulmurista. Ennen taukoa nähtiin vielä vieraiden kavennusmaali, joka sekin oli komea. Jere Juhala tälläsi vaparin 20 metristä yli muurin ja maalin takanurkkaan. Joni Kuusisto Salaman maalinsuulla oli voimaton.

Toisen jakson alkupuolella valmentaja Petri Toivonen laittoi Salaman miehityksen kentällä uusiksi. Niko Saarinen sai väistyä Jouko Kerokosken tieltä. Pelttari otti Saarisen paikan keskikentän keskustassa, Santanen siirtyi oikeaan laitaan ja Kerokoski otti paikkansa hyökkäyksen kärjestä yhdessä Jarno Ruisniemen kanssa.

Huonosti Salaman aiemmissa otteluissa laiturin roolissa viihtynyt Kerokoski pääsi nyt toteuttamaan itseään selvästi vapautuneemmin. Ensin Kerokoski lähetti Sami Rantalan tilalle tulleen Sami Kaupin pystyjuoksuun vasemmalla laidalla. Juoksunsa päätteksi Kauppi löysi hienolla syötöllä puolustajien välistä Jarno Ruisniemen, jolla oli aikaa nöyryyttää vastustajan maalivahtia pysähtymällä vitosen viivalle ennen kuin toimitti pallon verkon perukoille.

TOVE onnistui vielä kaventamaan pelin 4-2:een ennen kuin ottelun 81. minuutilla Kerokoski jatkoi tyylipuhtaasti hyökkäykseen tulleen pystysyötön yhdellä kosketuksella laidalla rynnineelle Santaselle. Santasen keskitykseen ehti vasemmalta laidalta Sami Kauppi, joka sai viimeistellä ottelun päätöslukemat 5-2.

Salaman ottelut Kolmosessa jatkuvat seuraavaksi sarjanousija PiTUn vieraana Pihlavassa. Vain 18 ottelua käsittävässä sarjassa jokainen ottelu ja piste on merkityksellinen. Petri Toivosen Salama on osoittanut pystyvänsä pelaamaan parhaimmillaan sarjatasoon nähden laadukasta jalkapalloa. Nuoren joukkueen haasteena on löytää jatkossakin aktiivisen pelitavan vaatima vire ja työmoraali jokaiseen sarjaotteluun.

Musan Salama 28.5.
Kuusisto; Helander, Välilä, Männistö, Jylli; Rantala('64 Kauppi), Saarinen ('56 Kerokoski), Vihtilä ('72 Saiha), Pelttari; Ruisniemi, Santanen ('83 Mäenpää)

MuSan tiedotteesta / UrheiluPori.com

Musan Salama - logo

MuSa - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.