Loppukiri toi taas voiton

FC Jazz-j otti Jazz-viikon kunniaksi makean 3-1 (0-1) -voiton Salon Palloilijoista. Jazz ratkaisi pelin edukseen jälleen toisella puoliajalla.

FC Jazz-j palasi neljän vierasottelun jälkeen Porin stadionille, kun kauden alavireisesti aloittanut Salon Palloilijat saapui perjantaina Jazz-kaupunkiin.

Tosin SalPalla oli alla vakuuttava 5-1 -voitto PP-70:stä, mikä näkyikin avauspuolikkaalla.

SalPa hallitsi peliä erityisesti puoliajan viimeiset 25 minuuttia. Salolaiset vyöryttivät hyökkäyksiään, kotidebyyttiinsä tehnyt maalivahti Ville Rapeli joutui venymään useaan otteeseen. Vastaavasti nuori Santeri Aaltonen pääsi vieraiden maalilla helpolla.

Vieraiden johto-osuma syntyi ottelun 35. minuutilla. Jon Outila laukoi noin 20 metristä. Jazz puolustus pääsi väliin, muttei riittävästi. Laukaus muutti suuntaa, ja Rapeli oli voimaton.

Hetkeä myöhemmin kärkäs Antti Hakala oli läpi. Rapeli torjui jaloillaan ensimmäisen laukauksen, mutta Hakala pääsi irtopalloon. Laukaus osui tyhjän maalin yläputkeen.

- SalPa olisi voinut johtaa tauolla 0-3. Olen tehnyt tämän joukkueen kanssa kolme vuotta töitä. Kertaakaan en ole ollut niin pettynyt esitykseemme, mitä tänään ensimmäisen puoliajan jälkeen. Peli oli aivan käsittämättömän halutonta kävelyä. Minua suorastaan hävetti, millaista p****** pelimme oli, ja joku oli vielä tullut katsomaan sitä, tauolla räjähtänyt päävalmentaja Mikko Mannila puhalsi.

- Saimme aivan aiheesta lokaa niskaamme. Koko joukkue päätti, että kotiyleisömme ansaitsee parempaa, maalivahti Rapeli täydensi.

Päätös piti. Ville Ulanen sekä Eero Salminen tulivat tauolla sisään, ja Jazz otti keskikentän haltuunsa. Siihen asti se oli ollut 100-0 SalPan.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli vielä tasaista vääntöä, mutta kellon käydessä SalPan askel hiipui ja kotijoukkue otti selkeän hallinnan.

Ajassa 68. minuuttia syntyi kaivattu tasoitus. Joao Gaetti kaadettiin oikealla laidalla ja Jarkko Reinikka asettui ampumaan vapaapotkua. Keskitykseksi tarkoitettu kierteinen pallo painui suoraan takakulmaan ja bileet olivat pystyssä.

- Ensimmäiset 45 minuuttia olivat joukkueelta ja minulta kauden heikointa. Tauolla ajattelin, että jos saan yhdenkin syötön omille, se on jo parannusta, Jazz-sankari Jarkko Reinikka myhäili ottelun jälkeen.

Kun "Leka" Reinikka sai kohdistuksensa kuntoon, tulos oli SalPan kannalta tyrmäävä. Vain viisi minuuttia ennen päätösvihellystä vasen pakki Joonas Salo pisti virtuoosimaiset siksak-harhautukset laidallaan. Rynnistys päättyi hienoon passiin, josta Reinikka pamautti ykkösellä ja oikealla jalalla (!) Adidaksen laakana alakulmaan. Samba soi ja Reinikka keräsi kavereita.

Loppua kohti hyytynyt SalPa ei saanut enää valtavaa rynnistystä, vaan pelin neljännen osuman iski jälleen Jazz. Eero Salminen pisti Ari Qvistille tikkarin. Arska rynnisti päättäväisesti kahden puolustajan välistä ja tykitti alakulmaan. Bileet yltyivät ja Rapeli heitti maalillaan voltteja.

- Olen viihtynyt Porissa todella hyvin. Seura on hoitanut asiansa hienosti ja joukkueeseen on ollut helppo tulla. Pidän siitä, että me ainakin yritämme pelata kunnon futista, Rapeli kehui.

Rapeli olisi voinut olla perjantaina myös vieraiden maalilla.

- Kävin siellä yksien treenien ajan näytillä, mutta sen jälkeen ei kuulunut  mitään, joten minua ei ilmeisesti tarvittu.

- Halusimme antaa nuorelle maalivahdillemme mahdollisuuden. Siksi päätimme sinun kohdallasi näin. Maalivahtiin emme tänään kaatuneet, SalPan valmentaja Markus Sinisalo selitti.

SalPan joukkueesta erottui edukseen vasemmalla laidalla terävästi tikannut Markus Mustonen.

Porilaisten parhaina palkittiin Reinikka, Salo ja Ulanen.

FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com

FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.