Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vihdoinkin kotivoitto

 
Vihdoinkin kotivoitto


FC PoPa jahtasi tänään sateisella Porin stadionilla kauan kaivattua kotivoittoaan, kun FC Kiisto saapui vierailulle. PoPa ottikin tärkeän voiton, kun Kiisto kaatui komeasti 6-2.

Koko päivän Porissa jatkunut vesisade antoi oman mausteensa ottelulle, sillä kenttä oli todella liukas ja raskas. PoPa hallitsi ottelun alkua selvästi mutta Samu-Petteri Mäkelän laukaus pienestä kulmasta oli alun ainoa paikantynkä. Ottelun ensimmäinen maali syntyi 14 minuutilla, Tom Melarti syötti Toni Junnilan puolittain läpi mutta tämän tilanteen Kiiston maalivahti Peter Kauppi torjui mutta jälkitilanteesta Junnilan keskitys löysi Antti Sumialan, joka puski PoPan 1-0 johtoon, maali oli Sumialan kauden ensimmäinen. PoPa siirtyi kahden maalin karkumatkalle 17 minuutilla, kun Mäkelän loistava syöttö löysi Melartin, joka nosti pallon hallitusti yli maalivahdin. Maalin jälkeen PoPa jatkoi selkeää hallintaansa mutta kesken PoPan hallinnan iski Kiisto, pallonmenetys keskialueella ja hyvä syöttö porilaisten linjan taakse ja Miika Ekström pääsi nokikkain Lauri Pirhosen kanssa ja kavensi hallitusti lukemiksi 2-1. Muutama minuutti kavennuksen jälkeen Dema purjehti keskialueelta läpi ja alimpana ollut Jani Timonen joutui kaatamaan Deman ja tästä tuomari nosti Timosella suoran punaisen kortin, tuomitun vapaapotkun Kauppi torjui varmasti.  Puoliajan loppu mentiin PoPan edelleen hallitessa ja turvaten johtoaan puoliajalle.

Toisen puoliajan alku oli PoPalta mykistävä, 49 minuutilla Dema ajoi vahvasti boksiin ja syötti takaviistoon Michael Akuffulle, joka laukoi PoPan kolmannen maalin. Tästä minuutti niin pallo oli jälleen vaasalaisten maalissa, Melartin puskun maalivahti torjui mutta Sumiala iski irtopallon maaliin. 52 minuutilla juhlittiin jälleen PoPan maalia, Teemu Vihtilä syötti Mäkelälle, joka ajoi vasemmalta laidalta sisään ja laukoi hallitusti PoPan 5-1 johtoon, PoPa iski siis neljässä minuutissa kolmesti ja peli oli sitä myöten selvä. Tämän jälkeen juoni oli selvä, PoPa piti palloa ja Kiisto oli alistunut kohtaloonsa. Mutta kaksi maalia vielä nähtiin, ensiksi 64 minuutilla Dema syötti Melartin läpi ja Melarti laukoi illan toisen osumansa. Ja ottelun 66 minuutilla nähtiin ottelun viimeinen maali, joka oli todella erikoinen, Kiisto pelasi pallon PoPan linjan taakse ja avustava nosti lippunsa paitsion merkiksi ja kotijoukkue lopetti  pelaamisen mutta taustalta tuli Ekström, joka ryntäsi pallon perään ja samalla avustava laski lippunsa ja peli jatkui, läpiajon päätteeksi Ekström teki illan viimeisen maalin, joka olisi ehdottomasti pitänyt hylätä. Taustalta tullut Ekström ei ollut paitsiossa mutta jos avustava heilauttelee lippuaan miten huvittaa niin se tekee tilanteen puolustukselle todella haastavaksi mutta onneksi peli ei ratkennut tuohon maaliin. Näin PoPa otti musertavan voiton lukemin 6-2.

Samu-Petteri Mäkelä oli tyytyväinen varsinkin joukkueen toiseen puoliaikaan.

- Varsinkin toinen puoliaika oli meiltä todella hyvää pelaamista, pelattiin loistavasti maata pitkin, joka toimi todella tehokkaasti. Tämä oli pakkovoitto ja hoidettiin homma tyylikkäästi.

Voittonsa ansiosta PoPa nousi sarjassa viidenneksi viiden pisteen päähän toisena majailevasta AC Oulusta. Sarja jatkuu PoPan osalta ensi torstaina, kun TPV saapuu Poriin.

PoPa pelaa seuraavan kerran jo tulevana sunnuntaina, kun Suomen Cupin 7.kierroksella Turussa vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari FC Inter.  Ottelu on PoPalle todellinen haaste mutta kaiken mennessä nappiin PoPalla on kaikki saumat yllättää Inter.

Kokoonpano tänään:
Pirhonen
I.Santahuhta
Jari Vuorinen
Paulao ('71 M.Santahuhta)
Vihtilä ('71 Pihlainen)
Junnila
Akuffu
Dema
Mäkelä
Sumiala ('56 Lehtonen)
Melarti

Poissa kokoonpanosta:
Ruisniemi
Luoma
Janne Vuorinen

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2009 Miesten edustusjoukku

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää