Sarjajumbo piti FBT:tä ahtaalla

Vaikeaksi kotijoukkueeksi tiedetty, divarin suoran putoajan paikalla majaileva, sarjanousija ISB-Ilmajoki piti FBT Poria ahtaalla. FBT lytisti kolmannessa erässä kokemuksellaan kuitenkin Ilmajoen poikien pyristelyt. Sunnuntai-illan pelin porilaisten kuumin pelaaja oli Ville Vahtera kuudella (2+4) tehopisteellään.

Sarjanousija Ilmajoki on kyennyt alkukaudesta pelaamaan kotikentällään tasapäin lähes jokaisen joukkueen kanssa, eikä kohtaaminen sarjakärki FBT Porin kanssa tehnyt tässäkään tapauksessa poikkeusta. Porilaiset saivat otteluun lentävän lähdön, kun "liekeissä" ollut ykkös viisikko vei vierailijat jo 0-4 johtoon, kun peliä oltiin ehditty pelaamaan vajaa kahdeksan minuuttia. Periksi antamattomat pohojalaaset eivät kuitenkaan heittäneet vielä kirvestä nurkkaan vaan rynnivät erän lopulla ns. iholle. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 3-4 lukemissa, omaa kieltään erän kulusta kertoo kuitenkin maalivahtien torjunnat; ISB:n Timo Paakkiselle kertyi 17 torjuntaa, FBT Porin Jarkko Saastamoiselle kolme torjuntaa.

Toisessa erässä kotijoukkue vauhtia, jonka vuoksi ISB:n parhaana palkittu Petri Pollarinen sai vietyä kotijoukkueen jo maalin johtoasemaan. Samalla päävalmentaja Ismo Läntinen herätteli joukkuetta vaihtamalla maalin suulle Tomi Bergendahlin. Liekö maalivahdin vaihdolla ollut osuutta, mutta erän loppu puolella FBT:n Ville Salonen (1+2) pääsi tasoittamaan lukemat 5-5:een.

Kolmas erä tarjoili harjalukuiselle, mutta tunteella pelissä eläneelle kotiyleisölle tapahtumia. Maalinteon aloitti FBT, kun oivaan pistevireeseen armeijasta kotiutumisen jälkeen yltynyt Juha Tikka vei porilaiset johtoon. Kotijoukkueen tehomies Pollarien piti joukkueen kuitenkin pelissä mukana, ja Heikko Nikkola vei kotijoukkueen jopa jälleen johtoon seitsemän ja puolen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen oli jälleen maalivahdin vaihdon paikka, kun Saastamoinen kutsuttiin tolppien väliin. Neljä sekuntia tästä ja Mikael Boelius (2+0) tasoitti Ville Vahteran (2+4) aloitusvoiton seurauksesta. Lisää vettä myllyyn löivät Teemu Helin ja Toni Läntinen (2+0), jotka maaleillaan veivät vierailijat kahden maalin karkumatkalle. Kotijoukkueen erän lopun pyristelyt toivat ilmajokilaiset vielä kerran maalin päähän. Myös maaliverkkoja viime aikoina mukavasti heiluttanut T. Läntinen ratkaisi kuitenkin pelin lyötyään pallon tyhjään maaliin Ville Salosen terävästä purkupallosta.

Sunnuntaina FBT Porin tehonyrkki oli itseoikeutetusti joukkueen koko ykkösviisikko, tehtaillen peräti kahdeksan maalia. FBT sai kerätty viikon kolmesta pelistä täydet kuusi pistettä ja vankistivat näin sarjajohtoaan. Paluu parketeille tapahtuu seuraavan kerran tulevana perjantaina, kun liigakarsintapaikkaa hamuileva niinikään sarjanousija FBC Turku saapuu Poriin. Ottelu alkaa Porin urheilutalolla perjantaina 29.1. klo 18.30.