Kärpät tyhjensi koko pajatson

Sarjasysteemi näytti heti nurjan puolensa.

Porin Kärpät aloitti kaukalopallon pudotuspelit murskavoitolla Seinäjoella. Paikallinen "Pallopojat" poimi palloja maalista tiuhaan tahtiin ja lopulta taululla komeilivat porilaisten 0-20 voittolukemat. Kärppien ja Joni Meskasen nollapeli oli liigahistoriaa, sillä koskaan aiemmin ei porilaiset ole liigatasolla pitäneet maaliaan puhtaana koko ottelun ajan. Sarjasysteemi osoitti heti ensimmäisessä puolivälieräottelussa, että se on syvältä. -Kyllä kuusi joukkuetta olisi riittänyt hyvin loppupeleihin, sanoo joukkueenjohtaja Markku Viitalampi.-Liigan kokouksessa kauden alussa olimme systeemiä vastaan, mutta meitä ei tuossa kohtaa kuunneltu, jatkaa Viitalampi. -"Kaikki pelaa" tuntuu olevan liigalle pakkomielle ja kuvio kuuluisi aivan eri sarjoihin, lopettaa Kärppien joukkueenjohtaja Markku Viitalampi

KÄRPÄT ALOITTAA VAHVASTI JA VIE AVAUSERÄN PUOLIVALOILLA

Kärppien joukkue oli keskittynyt hyv in otteluun ja se olikin paikalla jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Joukkueen kokemus heijastui jo alkuveryttelyssä katsomoon ja olikin vain ajan kysymys, missä vaiheessa ottelussa ilmestyvät taululle kaksinumeroisia lukuja.
Ottelun avausmaali näki päivänvalon ajassa 1.22. Jose Laaksonen antoi namupassin Mika Ahonkivelle ja Ahonkivi veti suoraan syötöstä tilanteeksi 0-1. Piste oli Mika Ahonkiven uran 500. Jatkoa seurasi heti minuutin päästä, kun Rami Välimaa iski pallon etukulmasta maaliin. Erän puolivälissä porilaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa ja vain puoli minuuttia ehdittiin pelata, kun Kärpät johti jo kolmella maalilla. Juho Silvast syötti ja Ahonkivi iski jo pelin toisen maalinsa. Avauserässä nähtiin tämän jälkeen "enää" yksi maali, kun vastaavasti edellisen maalin syöttänyt Silvast onnistui Mikko Peltosen syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin l ukemissa 0-4, torjuntojen ollessa:Heikki Siloaho 22, Joni Meskanen 13.

TOISESSA ERÄSSÄ KÄRPÄT MENEE MENOJAAN

Toinen erä olikin sitten melkoista pyöritystä kotijoukkueen päädyssä. Kärpät iski tasaisesti maaleja ja kun "kaveri" keskittyi kaikkiin muuhun kaukalossa, oli lopputulos raakaakin raakempi. Kuuluttajaa kävi sääliksi, kun hän vielä kuulutti edellistä maalia, oli paperilla jo valmiina seuraava maali. Maali-iloittelun vierasjoukkue aloitti Mikko Peltosen "kaffemaalilla". Peltonen pyöritti seinäjokiset aivan pyörryksiin ajassa 21.33 ja siirsi Kärpät 0-5 johtoon. Pari minuuttia edellisestä ja kaukalon tehokaksikko Peltonen-Ahonkivi oli taas pahanteossa. Ahonkivi antoi Peltoselle ja "Pelen" veto painui yläriman kautta maalivahdin selkään ja siitä maaliin. 0-7 maali oli taas sarjaa suoraan syötöstä: Ylivoimalla Peltonen passasi ja Ahonkivi toimitti pallon kotijouk kueen laahusverkkoihin. Toiseen erään mahtui vielä tämän jälkeen kuusi maalia: Jaakko Mäkelä 0-8,Jose Laaksonen 0-9,Mika Ahonkivi 0-10, Marko Luukkonen 0-11, Samuli Sinervä 0-12 ja toisen erän päätöslukemat 0-13 Niko Papinaho.

PÄÄTÖSERÄSSÄKIN RIITTÄÄ MAALEJA

Ottelun päätöserässä ei suurempia jännitteitä enää ollut. Ainoa jännitettävä asia taisi olla, pitääkö vierasjoukkue maalinsa puhtaana ottelun loppuun saakka. Eikä siinäkään suurempaa näytelmää ollut, niin aneemista kotijoukkueen esitys oli.

Kärpät meni 0-14 johtoon kun pelikello näytti numeroita 43.58. Tuttu kaksikko Ahonkivi-Peltonen vei koko "pallopoikien" puolustuksen kahville ja Ahonkivi kaatoi vielä kaupan kunniaksi maidot päälle. Maalivahti Siloahokin oli tilanteessa aivan pihalla. Kärppien seuraava maali oli ottelun hienoimpia, Ahonkivi ant oi vauhdissa pallon selän takaa Jose Laaksoselle ja Laaksonen sai pistää pallon aivan tyhjään maaliin ajassa 46.31. Tässä vaiheessa kotijoukkueen valmentaja otti sallitun aikalisän!! Aihe aikalisässä taisi olla kaikkea muuta kuin taktinen? Tämän jälkeen päätöserään mahtui vielä tapahtumia roppakaupalla, kun ensiksi Kärpät meni jo 0-16 johtoon Teemu Tuomen maalin takaa tekemällä puolivanhanaikaisella. Puoli minuuttia eteenpäin ja oli Niko Papinahon illan toisen osuman aika. Ja sitten ottelun ehkä värikkäin tapahtuma oli edessä. Kotijoukkueen Sami Kangasmäki iski maalin edessä Vesa Vuorenmaata mailalla "Sinne" ja kahakka oli valmis. Nyrkeillä ei tilanteessa paljon osuttu, mutta seinäjokisen Kangasmäen painiote oli suoraan Jouko Salomäen oppikirjasta "Näin selätät vastustajasi". Miehet olivat jo kertaalleen lopettamassa, kun kahina pääsikin jatkumaan kuin vahingo ssa. Tuomareilla ei ollut aihetta mennä väliin ja tuomarikaksikon tehtävänä olikin vain osoittaa molemmille punainen kortti ja suihkukomennus. Kangasmäki katsottiin aiheellisesti aloittajaksi ja Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ylivoiman aikana se tekikin kauden kolme nopeinta liigamaalia. Kolmeen maaliin ehti kulua yhteensä vain 25 sekuntia. Pelin lopputilanteeksi muodostunut 0-20 maali tehtiin ajassa 53.53. Viimeinen kuusi minuuttia olikin sitten maaliton ja kovin yritys oli molemmilta joukkueilta päättynyt.

Vierasjoukkueen kaikki kaikessa oli musta ketju, jossa Mika Ahonkivi teki lukemat 5+6, Mikko Peltonen 5+5 ja vielä Jose Laaksonenkin 2+1.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin Juha Alaraatikka.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Porissa. Ottelu alkaa Isomäen jäähallissa klo 16.00

Ottelun erikoisuudet:
-Kotijoukkueen johtoryhmä oli järjestänyt kollegoilleen i lmaiset makkarat kioskiin. Itikan makkara maistuikin hyvältä koleassa jäähallissa.

-Ottelun pelikello pysähtyi puoleksi minuutiksi ottelun viimeisten kahden peliminuutin aikana. Kotijoukkue halusi todennäköisesti hieman lisäaikaa avausmaalinsa tekoon?

-Ottelun tuoksinassa tuomarikaksikko kyseli kadotetun pallon perään. -Siloahon takana maalissa taitaa olla muutama,katsokaa sieltä, leukailtiin Kärppäaitiosta.

Maalitilastot:
I erä

1.22 0-1 Mika Ahonkivi (Jose Laaksonen)
2.45 0-2 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
9.08 0-3 Mika Ahonkivi (Juho Silvast)yv.
13.38 0-4 Juho Silvast (Mikko Peltonen)yv.

II erä
21.33 0-5 Mikko Peltonen (Juho Silvast)
23.35 0-6 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
26.33 0-7 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)yv.
28.44 0-8 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)
29.54 0-9 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
33.10 0-10 Mika A honkivi (Mikko Peltonen)
35.07 0-11 Marko Luukkonen (Rami Välimaa)yv.
35.20 0-12 Samuli Sinervä (Mikko Peltonen)
38.05 0-13 Niko Papinaho (Rami Välimaa)

III erä
43.58 0-14 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
46.31 0-15 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
49.53 0-16 Teemu Tuomi (Harri Jalonen)
50.39 0-17 Niko Papinaho (Harri Jalonen)
53.28 0-18 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)yv.
53.45 0-19 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
53.53 0-20 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.