Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vain voitto kelpaa

 
Vain voitto kelpaa

FBT Porin tämän kauden runkosarjan kotiottelut alkavat käydä vähiin, sillä keskiviikkona Urheilutalolla pelataan kauden toiseksi viimeinen runkosarjan kotiottelu. Vastustajaksi saapuu Uusikaupungin ylpeys USB, joka haluaa voitolla varmistella paikkaansa ensi kauden ykködivisioonassa.

FBT Pori tarvitsee teoriassa kolme pistettä neljästä viimeisestä tämän kauden runkosarjan ottelustaan varmistaakseen paikkansa liigakarsintapeleissä. Toisena oleva Indians on viiden pisteen päässä ja se taistelee kolmantena olevan Ilveksen kanssa kiivaasti toisesta karsintapaikasta, sillä Ilves on Indiansista vain pisteen päässä. Itälohkon kärjessä oleva Loviisa on käytännössä  jo voittanut oman lohkonsa ja saavuttanut kotiedun liigakarsintapeleihin, sillä se on tähän mennessä kerännyt kolme pistettä FBT Poria enemmän yhden ottelun vähemmän pelanneena, eikä ole vielä hävinnyt otteluakaan. No, pelataan molemmat lohkot ensin loppuun asti ja katsellaan tilannetta sitten...

Kahdeksantena oleva USB voitti perjantain kotiottelussaan pahimman kilpailijansa Rangersin lukemin 5 - 3 ja kasvatti eron yhdeksänteen sijaan kolmeen pisteeseen. Sarjapaikan säilyttäminen ensi kaudeksi on edelleen joukkueen omissa käsissä ja suhteellisen hyvällä mallilla, mutta voittoja jäljellä olevista otteluista kuitenkin tarvitaan. FBT Pori saaneekin vastaansa hyvin motivoituneen vierasjoukkueen, joka ei luovu sarjapisteistä ilman kunnon taistelua.

Vierasjoukkue USB:n paras pistemies tällä kaudella on ollut Jussi Lännistö, joka keikkuu divarin pistepörssissä sijaluvulla 4 tehoilla 31 + 17. Tämä entinen maalivahti on ollut kentälle siirtymisensä jälkeen joka kausi joukkueensa tehokkaimpia pistemiehiä. Viime kaudellakin mies oli tutusti joukkueensa tehokkain ja divarin pistepörssin kymmenes 39 (20+19) tehopisteellä. Tällä kaudella parannusta on siis tullut jo 9 pisteen verran. Toiseksi tehokkain on ollut viime kaudella nuorten MM-kisoissa Suomen paitaa kantanut Eemeli Salin 37 (20+17) tehopisteellä ja kolmanneksi tehokkain puolestaan Matti Alivuotila 30 (16+14) tehopisteellä.  USB on tällä kaudella tehnyt 127 maalia, joista tämä kolmikko on viimeistellyt  yli puolet eli yhtensä 67. FBT Porin vastaava lukema on 122 ja kolme tehokkainta pistemiestä (Mikael Boelius, Miikka Läntinen, Ville Vahtera) on viimeistellyt yhteensä 47 maalia eli FBT Porin maalinteko on siis jakaantunut paljon tasaisemmin eri pelaajille.

USB:n maalilla on torjuntavastuun pääosin kantanut Harri Soini pelaten 877 minuuttia torjuntaprosentilla 77,97. Joukkueen toinen maalivahti Tero Santanen on pelannut 166 minuuttia torjuntaprosentilla 77,23. Jarkko Saastamoinen on vallannut itselleen FBT Porin ykkösmaalivahdin paikan pelaten 564 minuuttia torjuntaprosentilla 83,83, mutta joukkueen toinen maalivahti Tomi Bergendahl ei ole ollut paljoa virkaveljeään heikompi torjuen 339 minuuttia torjuntaprosentin ollessa 82,47. Kumpikin on siis selviytynyt tehtävistään mallikelpoisesti.

Keskivikko-illalla Urheilutalolla kello 18.30 alkaen tullaan jälleen kerran näkemään tiukka kamppailu sarjapisteistä. Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon!

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää