Kärpät helposti mitalipeleihin

Sarjan hännänhuippu vain suupala myös kolmannessa kohtaamisessa.

Porin Kärpät selvitti itsensä neljän parhaan joukkoon voittamalla kolmannen kerran peräkkäin seinäjokisen Pallo&The Boysin. Kolmannen ottelun lopputulos oli murskaava 26-3. Ottelu ratkesi jo avauserässä, kun Kärpät iski yhteensä 14 maalia.
Kärppien paras oli kahdeksan tehopisteen Harri Jalonen (1+7). Jalosen ketju oli muutenkin pelipäällä, sillä Jani Helppolainen iski lukemat 4+0 ja Pasi Tuominen 3+1.

AVAUSERÄSSÄ SOI MAALILAULU 14 KERTAA

Porin Kärpät oli päättänyt, että enää lauantain jälkeen tämä ottelupari ei kohtaa tässä ottelusarjassa. Kärpät aloitti ilotulituksen kahden minuutin kohdalla, kun Harri Jalonen iski pallon maalin alakulmaan. Sitten alkoi maaleja tulemaan oikein satamalla. Ajassa 4.12 Harri Jalonen jakoi vaparista Pasi Tuomiselle, joka laukoi 2-0. Vain 12 sekuntia eteenpäin ja peli oli jo 3-0. Antti Majakulma antoi syötön Niko Papinaholle, joka pääsi vapaaseen tekopaikkaan. Mies laukoi pallon etukulmasta sisään. Vajaa puoli minuuttia myöhemmin  oli Klap-Klap-Klap maalin aika. Punainen ketju pyöritti pohjalaiset aivan sekaisin ja lopulta Jaakko Mäkelä iski pallon sisään Rami Välimaan syötöstä. Tämä kaikki oli tapahtunut kentällä ajassa 4.49. Seuraava viisi minuuttinen oli yhtä tehokas. Ajassa 5.50 Mikko Peltonen 5-0,Teemu Tuomi 6-0,Rami Välimaa 7-0 ja lisää 8-0 Juho Silvast, P asi Tuominen 9-0, Jani Helppolainen 10-0 sekä vielä ennen ensimmäisen kympin täyttymistä Vesa Vuorenmaa 11-0. Erän loppupuolella kotijoukkue maalasi suuremman humun rauhoitettua vielä kolmesti, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin 14-0 lukemissa.

TOISESSA ERÄSSÄ SAMA HOMMA JATKUU, MYÖS VIERASJOUKKUE MAALAA

Kotijoukkueen maalitehtailu jatkui myös toisessa erässä. Erän avausmaali syntyi jo runsaan kahden minuutin kohdalla. Rami Nikkosen luja lämäri upposi siniseltä maaliin, kun pelikello näytti aikaa 22.19. Vajaan kahden minuutin päästä peli oli jo 16-0, kun Niko Papinaho löi Rami Välimaan riparin sisään. Kaukalopallohistoriaa tehtiin seuraavassa maalissa, kun Antti Majakulma maalasi ensimmäisen kerran kärppäpaidassa. Heti aloituksen jälkeen maaliverkko soi taas, kun Mikko Peltonen purjehti maalintekoon. Kaikki kolme edellistä maalia mahtuivat 36 sekunnin sisään. Kun vielä Pasi Tuominen  ja Jani Helppolainen onnistuivat, oli peli ottelun puolivälissä jo murskaavasti 20-0. Kärpät vaihtoi ajassa 30.56 kun Mikko Jussila luisteli maalille. Joni Meskanen oli siis pelannut jo toisen nollapelinsä tässä ottelusarjassa. Kauaa ei Jussila saanut venytellä tontillaan, kun vierasjoukkue pääsi ma alipaikalle.
Jarmo Marttalan ensimmäinen veto upposi maaliin, kuparinen oli rikottuna. Kärpät ei kauaa miettinyt vierasmaalia vaan laukoi taas melko nopeasti kolmesti. Ensin Teemu Tuomi veti riparinsa sisään, Mikko Peltonen 22-1 ja Miko Lehtisen ensimmäinen liigamaali näki päivänvalon ajassa 36.50. Pallo&The Boys pääsi seuraavaksi yllättämään porilaiset, kun ylivoimapelissä Kärpät tuhri pallon vieraille. Matti Kuutti purjehti yksin läpi ja sai toisella yrittämällä pallon ohi Jussilan. Viimeiselle erätauolle mentiin numeroissa 23-2.

KOLMANNESSA ERÄSSÄ PELI EI ENÄÄ MAISTU KUMMALLEKAAN

Kolmannesta erästä muodostui tämän kauden huonoimpiin lukeutuva erä. Kotijoukkueen ajatukset olivat jo aivan muualla kuin pelissä. Siispä vierasjoukkue pääsi vapaammin hyökkäämään porilaispäätyyn. Päätöserän avausmaalin tekikin vierailija. Se pelasi ylivoimalla ja rokotti vain sekuntti ennen jäähyn loppua. Jäähyn jälkeen joukkueet keskittyivät vain näpräilyyn ja näytti jo hetken siltä, ettei kotijoukkue pysty enää maalaamaan. Maalittomuutta kestikin aina toiselle kympille saakka, kun vasta ajassa 54.40 Kärpät onnistui. Mika Ahonkivi iski läheltä lukemiksi 24-3. Kaksi maalia nähtiin vielä kolmannen erän lopussa, kun ensin Jani Helppolainen iski pelin neljännen maalinsa aikaan 56.12. Ottelun päätöslukemat 26-3 teki Mika Ahonkivi, joka hassutteli vierasjoukkueen puolustuksen pyörryksiin. Ottelu oli tauonnut ja vaikka maaleja tehtiin 29 kappaletta, k esti ottelu alle kahden tunnin. Yleisössä monikin odotteli jo kovempia otteluita ja moni oli sitä mieltä, että pelin luonne tulee heti muuttumaan, kun vastus kovenee. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä,että välierissä vastaan asettuu naapurikaupungin UKP.

Ottelun palkintoraati palkitsi kotijoukkueesta Harri Jalosen ja vierasjoukkueesta Matti Kuutin.

Kärppien ottelut välierissä jatkuvat ensi viikonloppuna Porissa. Vastustaja selkiytyy myöhemmin sunnuntai-iltana.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärpät maalasi peräti 23 kertaa kahden ensimmäisen erän aikana. Kolmannessa erässä se teki ensimmäisen maalinsa vasta kun erää oli pelattuna 14.40

-Vierasjoukkue iski taas alivoimamaalin porilaisten verkkoon, joka oli jo kolmas kerta tässä ottelusarjassa.

-Ottelun aikana kaksi pelaajaa teki ensimmäisen maalinsa Kärppien paidassa. Antti Majakulman ja Miko Lehtisen maalit aiheuttivat suurimmat suosionosoitukset niin katsomossa kuin porilaisten vaihtoaitiossakin.

Maalitilastot:
I erä
2.07 1-0 Harri Jalonen (Rami Nikkonen)
4.12 2-0 Pasi Tuominen (Harri Jalonen)
4.24 3-0 Niko Papinaho (Antti Majakulma)
4.49 4-0 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)
5.50 5-0 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
7.31 6-0 Teemu Tuomi (Toni Vuorisalo)
7.53 7-0 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
8.16 8-0 Juho Silvast
8.25 9-0 Pasi Tuominen (Harri Jalonen)
8.41 10-0 Jani Helppolainen (Harri Jalonen)
9.11 11-0 Vesa Vuorenmaa (Rami Nikkonen)
17.01 12-0 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
18.13 13-0 Jani Helppolainen (Harri Jalonen)
19.55 14-0 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)

II erä
22.19 15-0 Rami Nikkonen (Harri Jalonen)
24.07 16-0 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
24.37 17-0 Antti Majakulma (Jaakko Mäkelä)
24.43 18-0 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
26.05 19-0 Pasi Tuominen (Harri Jalonen)
28.09 20-0 Jani Helppolainen (Pasi Tuominen)av.
31.02 20-1 Jarmo Marttala (Matti Kuutti)
32.13 21-1 Teemu Tuomi (Vesa Vuorenmaa)
34.33 22-1 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)
36.50 23-1 Miko Lehtinen (Juho Silvast)
38.45 23-2 Kalle Tiainen (Anssi Karjanlahti)

III erä
47.32 23-3 Matti Kuutti (Juha-Matti Riipi)yv.
54.40 24-3 Mika Ahonkivi (Jose Laaksonen)
56.12 25-3 Jani Helppolainen (Harri Jalonen)
58.35 26-3 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.