Kärpille ensimmäinen välierä

Kotijoukkue ratkaisi päätöserässä.

Porin Kärpät ja raumalainen UKP tarjosivat yleisölle tapahtumarikkaan kaukalopallo-ottelun. Vierasjoukkue pysyi vauhdissa mukana kaksi erää, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue ratkaisi ottelun tehokkaalla ylivoimalla. Kärpät vei ensimmäisen kohtaamisen lukemin 8-5. Kotijoukkueen onnistujia olivat kahden maalin Harri Jalonen ja Pasi Tuominen sekä maalissa pelannut Joni Meskanen. Myös sairaslomalta palannut Hannu Tala oli pelipäällä kahdella hienolla yv-maalillaan. Jobinpostia saatiin, kun puolustaja Juho Silvast joutui jättämään kentän toisessa erässä. Käteen osunut mailanisku aiheutti pelaajalle sormen murtuman. Silvastin lisäksi huomenna Raumalla Kärpiltä puuttuu Mikko Peltonen. Peltonen sai ottelurangaistuksen selästä taklaamisesta. Tilanteessa loukkaantunut Ville Wallin pystyi kuitenkin jatkamaan ottelun loppuun saakka, joten vaaralliselta näyttänyt tapahtumasarjasta pää stiin pelkällä säikähdyksellä.

OTTELUN AVAUSERÄ TASAISTA PELAILUA

Ottelun alussa joukkueet menettivät palloja toinen toisensa jälkeen keskialueella eikä varsinaisia maalipaikkoja vielä ollut. Ottelun avausmaalin teki kotijoukkue kun Pasi Tuominen livahti laidasta maalintekoon. Avausmaalin syntyessä ottelun pelikello näytti peliaikaa 4.16. Vieraiden tasoitus tuli jo kahden minuutin kuluttua. Juho Silvast antoi harhasyötön puolustuksesta, josta UKP pääsi ylivoimahyökkäykseen. Kapteeni Timo Mäkinen syötti ja Juuso Levonen maalasi. Erän loppupuolella vierasjoukkue iski taas ylivoimahyökkäyksellä. Hetkeä aikaisemmin kotijoukkue oli päässyt itse ylivoimahyökkäykseen, mutta menetti tilanteen syöttöhassiin. Kalle Kannisto sai syötön Juha-Pekka Rakkolaiselta eikä mies erehtynyt. Erän viimeisellä minuutilla kotijoukkue kuitenkin onnistui vielä tasoitukseen. Niko Papinaho pyöri hyökkäysalueella ja yllättävä laukaus painui raumalaismaaliin aja ssa 19.37. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 2-2 tasalukemissa.

TOISESSA ERÄSSÄ SATTUU JA TAPAHTUU

Ottelun toisessa erässä maalinteon aloitti vierailija UKP. Porilaisjoukkue sekoili omalla puolustualueella eikä tilannetta saatu mitenkään purettua. Sekoilun tuloksena vierailijat rokottivat Juho Tikan maalilla. Tämän jälkeen Kärpät pääsi pelaamaan miesylivoimaa ja kotijoukkue käyttikin erikoistilanteen hyväkseen. Niko Papinaho syötti ja Hannu Tala iski siniviivalta tasoituksen. Tämän jälkeen ei mennyt kuin viisitoista sekuntia, kun UKP johti taas. Matti Myllymäki eteni vapaasti laidasta ja hyvä veto painui ohi Kärppien maalissa pelanneen Joni Meskasen. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueen taivaalle lisääntyi tummia pilviä, sillä Mikko Peltonen taklasi vaarallisen näköisesti selästä vieraiden Ville Wallinia. Tuloksena Peltoselle ottelurangaistus punaisella kortilla. Vierasjoukkue pääsi näin ollen pelaamaan viisi minuuttia miesylivoimalla. Moni ennusti jo ottelun ratkaisua, mut ta kotijoukkueen pelaajat olivat eri mieltä. Joukkue pelasi todella loistavan alivoiman eikä UKP pystynyt tekemään yhtään maalia viiden minuutin miesylivoimalla. Jäähyn jälkeen kotijoukkueella oli paikka jo tasoittaa ottelu, mutta raumalaispuolustus kesti vielä ilman takaiskuja. Viimeiselle erätauolle mentiin vieraiden maalin johtoasemassa.

KÄRPÄT RATKAISEE YLIVOIMALLA, UKP VÄSÄHTÄÄ

Kotijoukkue tuli viimeiseen erään mahtavalla taisteluasenteella. Kaikesta näki, että tappio on asia jota vihataan ja vain voitto kelpaa hallitsevalle mestarille. Kärpät pääsikin pelaamaan miesylivoimaa heti erän alussa ja Harri Jalonen sai kunnian tasoittaa ottelun. Mika Ahonkivi tarjoili namupassin eikä Jalosella ollut muuta mahdollisuutta kuin iskeä maali. Kolme minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun hienoin tuuletus, kun entinen raumalaispelaaja Pasi Tuominen iski ottelun toisen maalinsa. Tuominen kiersi maalin takaa ja löi pallon vanhanaikaisella Silmärin ohitse. Tuomisen tuuletuksessa katossa olleet Kärppien mestaruusviirit lepattivat iloisesti. Runsas minuutti myöhemmin Kärpät siirtyi jo kahden maalin jälkeen, kun Harri Jalonen purjehti maalintekoon. Jose Laaksosen loistava syöttö vapautti Jalosen yksin läpi eikä mies erehtynyt. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Kärpät pääsi pelaa maan kahdesti ylivoimalla ja kotijoukkue iskikin molemmista erikoistilanteista. Ensin Jaakko Mäkelä laukoi sydämensä kyllyydestä suoraan Rami Välimaan syötöstä lukemiksi 7-4. Seuraavassa ylivoimassa Mäkelä oli itse syöttäjänä ja Hannu Tala iski viivalta kotijoukkueen jo neljän maalin johtoon. Vaikka vierailija iski vielä viimeisellä minuutilla kerran, oli koko päätöserä Kärppien hallintaa.

Joukkueiden parhaina palkittiin molempien joukkueiden maalivahdit. Kotijoukkueen onnistujia olivat lisäksi kahden maalin miehet: Harri Jalonen, Pasi Tuominen ja Hannu Tala. Kotijoukkueen muiden pelaajien on syytä parantaa sunnuntain otteluun, sillä UKP tietää että sen mahdollisuudet tässä välieräparissa ovat huomisessa kotiottelussa. Jos UKP häviää toisen kohtaamisen, voi se unohtaa tämän kauden finaalipaikan lopullisesti.

Ottelun erikoisuudet:

-Vierasjoukkueen maalivahti "loukkaantui" ottelussa kaksi eri kertaa. Kyseessä taisi kuitenkin olla taktinen temppe, kun vierasjoukkue haki happea kapealle materiaalilleen.

-Ottelun yleisömäärä jäi vain 313 katsojaan. Tunnelma kuitenkin kohosi kolmannessa erässä vähäisestä yleisömäärästä huolimatta. Oliko lähestyvä "myrsky"pitänyt ihmiset kotona lämpimien vällyjen alla?

-Vierasjoukkueen pelipaidan numero 87 selässä luki Rusanen. Tarkkaavainen katsoja tiesi, ettei kyseessä voi olla Jarno Rusanen, koska kyseinen pelaaja pelasi leftin mailalla. Rusanen on itse rightin puoleinen pelaaja ja kyseeessä olikin Valtteri Raunio, jonka oma pelipaita oli jäänyt Raumalle.

Maalitilastot:
I erä

4.16 1-0 Pasi Tuominen (Mikko Peltonen)
6.19 1-1 Juuso Levonen (Timo Mäkinen)
17.02 1-2 Kalle Kannisto (Juha-Pekka Rakkolainen)
19.37 2-2 Niko Papinaho

II erä
21.55 2-3 Juho Tikka (Valtteri Raunio)
25.34 3-3 Hannu Tala (Niko Papinaho)yv.
26.10 3-4 Matti Myllymäki (Toni Silmäri)

III erä
41.42 4-4 Harri Jalonen (Mika Ahonkivi)yv.
44.55 5-4  Pasi Tuominen (Jani Helppolainen)
46.17 6-4 Harri  Jalonen (Jose Laaksonen)
54.59 7-4 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)yv.
57.42 8-4 Hannu Tala (Jaakko Mäkelä)yv.
59.30 8-5 Juha-Pekka Rakkolainen (Juuso Levonen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.