UKP tasoitti otteluvoitot

Porin Kärppien lauantain esitys ei painanut enää mitään sunnuntaina Rauman harjoitushallissa. UKP oli päättänyt taistella ja sitä se koko ottelun ajan tekikin. Päätöslukemissa 9-6 ei ole paljon selitettävää, raumalaiset ansaitsivat voittonsa.
Viides ja ratkaiseva ottelu pelataan torstaina 4.3. klo 19.00 Porissa.

KOTIJOUKKUE MAALAA AVAUSERÄSSÄ YLIVOIMALLA

Porin Kärpät aloitti neljännen välierän tehokkaasti. Marko Luukkonen vapautti Rami Välimaan läpiajoon eikä Välimaa erehtynyt. Vierasjohto merkittiin taululle ajassa 1.13. Kotijoukkueen tasoitus tuli ylivoimalla, kun peliaikaa oli kulunut vajaa kahdeksan minuuttia. Jarno Rusanen löi vapaalyönnin b-pisteeltä suoraan sisään. Kärpät kuittasi kuitenkin maalin vajaan minuutin päästä. Rami Välimaa pääsi vetämään hyvältä paikalta ja kova veto meni Toni Silmärin torjunnasta sisään. Hetkeä myöhemmin Kärpille tuomittiin taas jäähy ja taas raumalaiset käyttivät erikoistilanteen hyväkseen. Risto Koskela pelattiin maalinkulmalle vapaaksi ja mies survoi pallon väkisin sisään. Kotijoukkueen kolmas maali syntyi, kun Hannu Tala menetti pallon keskialueella ja UKP pääsi ylivoimahyökkäykseen. Kalle Kannisto passaili ja Juuso Levonen toimitti pallon kärppäve rkkoon. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

TOINEN ERÄ PELATTIIN TASAISISSA TUNNELMISSA

Toisen erän alussa Kärpät teki kaksi nopeaa maalia. Mika Ahonkivi löysi maalinkulmalta Jose Laaksosen ja peli oli tasan ajassa 22.35. Sama parivaljakko oli asialla hetkeä myöhemmin ja maali oli lähes toisinto edellisestä. Maalien väliä oli vain 23 sekuntia ja vierasjoukkue oli taas johdossa. UKP ei kuitenkaan lannistunut vaan se teki vaparista tilanteeksi 4-4. Matti Myllymäki syötti ja Samu Lindströmin kuti ohitti Joni Meskasen. Kotijoukkueen johtomaali oli yhden miehen näytöstä. Jaakko Juvonen purjehti koko kentän läpi ja kärppäpelaajia ohitettiin kuin merimerkkejä Itämerellä. Hieno laukaus kruunasi miehen soolon ja kotijoukkue johti nyt vuorostaan maalilla. Näissä lukemissa mentiin viimeiselle erätauolle.

KOTIJOUKKUE EI PÄÄSTÄ ENÄÄ KÄRPPIÄ IHOLLE

UKP sai unelma-alun päätöserään kun Jarno Rusanen laukoi ottelun toisen maalinsa. Kotijoukkue johti ottelua 6-4 kun kolmatta erää oli pelattuna puolitoista minuuttia. Kärppien tasoitus tuli jo seuraavasta hyökkäyksestä. Mikko Peltonen vapautti Jose Laaksosen läpiajoon ja Laaksosen puhdas hattutemppu oli tosiasia. Tämän jälkeen UKP pääsi pelaamaan miesylivoimaa ja sen ylivoima oli taas tehokasta. Juha-Pekka Rakkolainen iski aivan maalin edestä pelilukemiksi 7-5. Vielä kerran tuli vierasjoukkue peliin mukaan. Hannu Tala kuljetti palloa omalta alueelta asti ja tarkka veto sinisen alta upposi ohi raumalaisvahti Toni Silmärin. Ja tietysti vain minuutti porilaisten kavennuksesta kotijoukkue teki taas maalin. Valtteri Raunio oli oikealla paikalla ja peli oli lukemissa 8-6. Peliaikaa oli jäljellä vielä kymmenen minuuttia. Kärpät yritti päätöskympillä vielä vimmatusti tasoitusta, mutta tyhmä j äähy lopetti  viimeistään vieraiden takaa-ajon. Raumalaisten viimeisen maalin teki ylivoimalla Risto Koskela. Pelikello pysähtyi aikaan 60.00 ja taululla loppulukemat UKP 9 Kärpät 6.

Voittajien parhaita olivat 2+2 tehnyt Jarno Rusanen ja hyvän pelin taas pelannut Risto Koskela. Kärppien paras kolmen maalin Jose Laaksonen. Porissa tehokkaana lauantaina häärinyt ei ollut sunnuntaina pelituulella.

Ottelun erikoisuudet:
-Porin Kärpät ei pystynyt voittamaan raumalaisilta erääkään sunnuntain välieräottelussa.

-Timantti Nieminen tarjosi ilmaiset kahvit kaikille katsojille Rauman kylmässä harjoitushallissa. Timantti Niemisen taakse kätkeytyy Tero Nieminen, joka on urallaan edustanut molempia välieräjoukkueita.

-Porissa lauantaina 12 tehopistettä kerännyt Mikko Peltonen joutui tyytymään ottelussa vain yhteen syöttöpinnaan.

Maalitilastot:
1.erä

01:13 0-1 Rami Välimaa (Marko Luukkonen)
07:55 1-1 Jarno Rusanen yv
08:51 1-2 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
10:32 2-2 Risto Koskela (Jarno Rusanen) yv
12:43 3-2 Juuso Levonen (Kalle Kannisto)

2.erä
20:35 3-3 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
22:58 3-4 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
24:45 4-4 Samu Lindström (Matti Myllymäki)
32:36 5-4 Jaakko Juvonen (Tero Puranen)

3.erä
41:29 6-4 Jarno Rusanen (Valtteri Raunio)
41:56 6-5 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
47:37 7-5 Juha-Pekka Rakkolainen (Juuso Levonen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.