Kärpät odotetusti finaaliin

UKP kiusasi porilaisia kaksi erää.

Porin Kärpät kohtaa ensi viikon lauantaina ensimmäisessä finaalissa helsinkiläisen Bewe Sportin. Asia varmistui, kun Kärpät voitti viidennessä välierässä raumalaisen UKPn lukemin 11-7. UKP oli hyvin pelissä mukana kaksi erää, mutta porilaisten vahva kolmas erä oli liikaa hienosti taistelleelle raumalaisryhmälle.

UKP kaatui saappaat jalassa ja ansaitsee esityksestään kiitettävän arvosanan. Joukkue oli ensi erässä ajassa 13.05 jo 4-0 tappiolla, mutta mahtavan taistelun ansiosta se käväisi jo toisessa erässä 4-5 johdossakin. Kärppien laajempi materiaali ratkaisi kuitenkin otteluvoiton lopullisesti päätöserässä. Kärpät jatkaa pelejään finaalissa ja UKP pelaa pronssipelin Lappeenrannassa

KÄRPILLÄ ENSIMMÄISESSÄ ERÄSSÄ KAKSI TEHOHETKEÄ

Porin Kärpät aloitti ottelun avauserän tunnustellen ja vierasjoukkue hallitsi ottelun alkuhetkiä. UKP halusi satsata ottelun alkuun, koska se tiesi että silloin sillä olisi hyvät mahdollisuus haastaa kotijoukkueen. Kärpät pääsi kuitenkin alkuhämmästelyn jälkeen mukaan peliin ja se iskikin tehokkaasti avauserän viidennellä minuutilla. Jani Helppolainen löysi maalin edestä Teemu Tuomen, joka iski pallon ensimmäisen kerran raumalaisverkkoon. Keskialueen aloituksen jälkeen kotijoukkue iski taas. Mikko Peltonen syötti Mika Ahonkiven vapaaksi ja peli oli jo 2-0 kun peliaikaa oli pelattuna vasta 4.20. Ottelun avausmaalien jälkeen peli tasoittui ja seuraavaa tehohetkeä saatiin odotella erän jälkimmäiselle puoliskolle. Hannu Tala toi pallon vahvasti raumalaisalueelle ja hyvä veto yllätti raumalaisvahti Toni Silmärin. Vain minuutti ehdittiin pelata, kun kotijoukkue oli taas maalinteossa. Jose Laakson en toi vahvasti oikeaa laitaa pitkin ja hyvä syöttö löysi maalin edestä Mika Ahonkiven. "Norpan" toinen maali kirjattiin taululle ajassa 13.05.
UKPn kavennus tuli runsaan viidentoista minuutin kohdalla. Kärpät purki omista huonosti ja pallo ajautui Kalle Kannistolle. Kannisto löysi maalilta Juuso Levosen ja peli oli lukemissa 4-1. Raumalaisten avauserän toinen maali oli kuin toisinto. Kotijoukkueen avaus kesti ja kesti, seurauksena pallon menetys vieraille ja Juha-Pekka Rakkolainen iski maalin edestä lukemiksi jo 4-2. Onneksi erätauko pelasti porilaiset lisäosumilta.

UKP ISKEE TOISESSA ERÄSSÄ KOLMESTI PERÄKKÄIN

Ensimmäiseltä erätauolta kaukaloon tuli tarmoa ja taistelua uhkuva vierasjoukkue. Kaikesta näki,että joukkueen lataus oli kohdallaan ja tulossa oli kotijoukkueelle vaikeita hetkiä. Kärpillä oli oma tilaisuutensa erän kuudennella minuutilla, mutta joukkue hukkasi ratkaisevalla hetkellä paikkansa. Vastahyökkäyksen seurauksena UKP rokotti maalilla porilaispuolustusta. Maalilla taistellut Juho Tikka toimitti pallon ohi kärppäveskari Joni Meskasen. Rauma oli noussut jo maalin päähän ja lisää oli tulossa. UKP pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Teemu Tuomi komennettiin jäähylle. Jarno Rusanen nosti pallon varmasti porilaismaaliin. Peli oli tasan 4-4 kun pelikello näytti aikaa 29.07. Tämäkään ei vielä herättänyt kotijoukkuetta vaan vaadittiin  UKPn johto-osuma. Siirretyn rangaistuksen aikana Matti Myllymäki veti sinisen pallon ohi Meskasen ja vierasjoukkue oli siirtynyt ensimmäisen kerran j ohtoon. Kärppien tasoitus tuli onneksi nopeasti, kun Jaakko Mäkelä passasi vaparissa Niko Papinahoa. Papinaho iski suoraan syötöstä pallon maaliin ja näissä tasalukemissa mentiin toiselle erätauolle.

UKP VÄSYY, KOTIJOUKKUE RUNTTAA PAKKOVOITON

Ottelun kolmannessa erässä alkoi vierasjoukkueen luistin painamaan. Kärpät sai lisäksi pari lahjamaalia erän alkuun. Ensin Rami Välimaa laukoi kotijoukkueen vaihtoaition edestä ja pallo upposi ohi hölmistyneen Silmärin. Vain vajaa minuutti eteenpäin ja kotijoukkueen johto oli jo kaksi maalia. Jose Laaksonen oli täysin unohdettu raumalaismaalille ja Rami Nikkosen loistosyöttö löysi "Lakin" maalilta. Laaksosen normikuvio tilanteesssa: perse päin maalia josta nopea kääntö ja pallo maaliin. Peli oli hetkessä 7-5. Erän puolivälissä raumalaisleiri sai lisää vettä niskaansa, kun Hannu Talan soolo päättyi maaliin. Maalin jälkeen vierailijalle tarjottiin vielä mahdollisuutta tulla peliin mukaan, mutta saadun rangaistuskuljetukksen Joni Meskanen torjui eleettömästi. Ja vielä kerran "ganaaliryhmä" sai yrittää, kun Jaakko Mäkelälle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Kà 4rpät kesti painostuksen hyvin ja jäähyn jo päättyessä iski Jose Laaksonen Kärpät 9-5 johtoon. Laaksonen sai syötön Hannu Talalta ja Kärppien neljän maalin johto syntyi  ajassa 54.04. Seuraava maali oli illan komein. Ahonkivi kikkaili pallon kanssa ja iski suoraan ilmasta pallon ohitse hienon ottelun pelanneen Toni Silmärin. Maalin jälkeen porilaisjoukkue hyökkäsi liian avoimesti ja alivoimalla pelannut vierasjoukkueen Matti Myllymäki purjehti läpiajoon. Mies ei erehtynyt ja UKP oli taas neljän maalin päässä. Maalin jälkeen kotijoukkue pääsi jatkamaan ylivoimaansa ja onnistui vihdoin miesylivoimalla. Niko Papinaho syötti ja Rami Välimää iski ottelun toisen maalinsa. Viimeisellä minuutilla raumalaisjoukkue kaunisteli vielä loppulukemat numeroiksi Kärpät 11, UKP 7.

Ottelun kotijoukkueen onnistujia olivat  kolmen maalin Mika Ahonkivi, 46 torjuntaa tehnyt Joni Meskanen sekä tehokkaina häärineet Rami Välimaa kahdella maalilla sekä tehot 2+1 taiteillut  Jose Laaksonen. Vieraiden parhaana palkittiin Matti Myllymäki tehoilla 2+2 sekä vatsasairaana pelannut maalivahti Toni Silmäri. Ottelun tuomariparille Santeri Valveelle ja Jussi Säterille tuntui pelin vauhti olevan liikaa.

Kärpät jatkaa otteluitaan viikon päästä lauantaina, jolloin Poriin ensimmäiseen finaaliin saapuu Bewe. Suomen mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Raumalaisten matka käy samana päivänä Lappeenrantaan, jossa yhdessä ottelussa ratkaistaan tämän vuoden kaukispronssimitalit. Kärppien lauantain pelin alkamisaika ratkeaa lopullisesti ensi viikon alussa.

Ottelun erikoisuudet:
-Tuomaripari Säteri-Valve tuomitsi kotijoukkueelle kahden minuutin jäähyn väärästä vaihdosta. Tosiasiassa kuitenkin UKPn pelaaja tuli kuudentena kaukaloon ja  pelasi palloa ennen kuin kentältä tullut pelaaja ehti vaihtoaitioon. Tuomari kuuli kotijoukkueen aitiosta tulleen "väärä vaihto" huudon ja tuomitsi silti väärän joukkueen pelaajan istunnolle.

-Kärppien joukkueesta osalle pelaajista ja johtoryhmästä varmistui historian ensimmäinen liigamitali. Pelaajista Toni Vuorisalo,Miko Lehtinen, Vesa Vuorenmaa, Antti Majakulma ja Pasi Tuominen sekä joukkueenjohtaja Kari Beeck pokkasivat jo tällä voitolla itselleen ensimmäisen mitalin kaulaansa. Mitalin väri varmistuu maaliskuun aikana.

-Jäähallin käytävällä lojuneet punttivälineet olivat jääneet taas ässänuorilta ihan lipunmyyntipöytien eteen. Joukkueenjohtaja Markku Viitalampi tempasi tankossa olleet 120 kiloa kainaloonsa ja totesi, että laittakaapa seuraavaksi kerraksi hieman lisää rautaa jotta saa edes kunnon hien pintaansa.

Maalitilastot:
1.erä

4.04 1-0 Teemu Tuomi (Jani Helppolainen)
4.20 2-0 Mika Ahokivi (Mikko Peltonen)
12.03 3-0 Hannu Tala
13.05 4-0 Mika Ahonkivi (Jose Laaksonen)
15.07 4-1 Juuso Levonen (Kalle Kannisto)
17.42 4-2 Juha-Pekka Rakkolainen (Tero Puranen)

2.erä
26.07 4-3 Juho Tikka (Matti Myllymäki)
29.07 4-4 Jarno Rusanen (Matti Myllymäki)yv.
36.05 4-5 Matti Myllymäki (Jaakko Juvonen)sr.
36.27 5-5 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)

3.erä
41.23 6-5 Rami Välimaa (Harri Jalonen)
42.00 7-5 Jose Laaksonen (Rami Nikkonen)
49.09 8-5 Hannu Tala (Jani Helppolainen)
54.04 9-5 Jose Laaksonen (Hannu Tala)av.
54.58 10-5 Mika Ahonkivi (Rami Nikkonen)
57.33 10-6 Matti Myllymäki av.
58.02 11-6 Rami Välimaa (Niko Papinaho)yv.
59.29 11-7 Samu Lindström (Jaakko Juvonen)