Bewelle ensimmäinen finaali

Porin Kärppien ja Bewe Sportin ensimmäinen kaukalopallofinaali oli lopulta vierasjoukkueen juhlaa. Bewe oli alusta asti paremmalla jalalla liikkeellä ja se käytti lisäksi tehokkaasti maalipaikkansa hyväksi. Bewen voittolukemat olivat lopulta 6-11, kun se pääsi kaunistelemaan lukemia kolmannen erän kotijoukkueen ottaman viiden minuutin jäähyn aikana.

Kärpät-Bewe 6-11 (1-3,4-2,1-6)

BEWE TEHOKKAAMPI AVAUSERÄSSÄ

Vierasjoukkue Bewe tuli vauhdilla ensimmäiseen finaaliin ja hallitsi avauserää paremmalla liikkeellään. Toki kotijoukkueellakin oli paikkansa, mutta kauttaaltaan ensimmäinen erä oli vierasjoukkueen. Ottelun avausmaalin teki kuitenkin kotijoukkue. Jani Helppolainen seurasi hyvin omaa vetoaan ja laukoi riparin sisään ajassa 11.38. Runsaan minuutin päästä Bewe tasoitti, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Harri Hautajoki löysi maalinkulmalta Mika Kivekkään jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu. Maalin jälkeisestä aloituksesta ehti kulua vajaa puoli minuuttia, kun porilaispäädyssä soi taas. Mikko Peltonen menetti pallon siniviivalla ja Sami Lindholm pääsi vetämään viivan alta kohti kärppämaalia. Pallo meni Joni Meskasen längistä sisään ja vierasjoukkue oli siirtynyt ensi kertaa johtoon. Kärppäpuolustus joutui avauserässä antautumaan vielä kerran. Porilaishyökkä äjät pelasivat löysästi hyökkäyspäässä odottaen jo erän päätössummeria. Paavo Torkkola otti pallon omalta alueeltaan ja lähti vauhdilla hyökkäämään "vielä kerran". Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Torkkola pisti pallon helposti porilaismaaliin. Ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden 1-3 johtolukemissa.

KÄRPÄT TERÄSTÄYTYY TOISEEN ERÄÄN JA VIE RATKAISUN PÄÄTÖSERÄÄN

Kärpät oli päättänyt erätauolla pukukopissa, että pistetään peliin vauhtia ja hoidetaan maalintekopaikat tehokkaammin vierasmaalilla. Näin kävikin heti erän alussa, kun Niko Papinaho sooloili itsensä maalintekoon ajassa 20.34. Pappiksen veto upposi vastustamattomasti ohi vierasjoukkueen maalissa pelanneen Niklas Paanasen. Kotijoukkue painoi maalin jälkeen peliä Bewen päätyyn, mutta tehottomuus vaivasi edelleen. Kun lisäksi kotijoukkue lahjoitti vielä pari maalia vieraille, näytti tilanne pahalta. Ensin Joni Meskanen jäi jäälle makaamaan liian pitkäksi aikaa eikä puolustus pystynyt pistämään palloa pois omalta maalilta. Harri Hautajoki on pelaaja, joka ei tuollaista mokaa jätä rankaisematta. Runsaan kahden minuutin päästä peli oli jo 2-5, kun
porilaispuolustus vaihtoi väärään aikaan. Viimeistään tuo maali herätti kotijoukkueen. Ajassa 29.10 Kärpä t kavensi, kun Rami Välimaa otti ohjat käsiinsä. Hieno kuljetus hyökkäysalueelle ja hieno nosto rystyltä lopuksi ohi Niklas Paanasen. Aloituksesta ehti kulua vain 7 sekuntia, kun Kärpät oli jo maalin päässä. Mikko Peltonen vei pallon aloituksesta ja sooloili koko bewepuolustuksen täysin hajalle. Soolon päätteeksi mies toimitti pallon vierasmaaliin ja Kärpät oli taas mukana pelissä. Ote pysyi kavennuksen jälkeenkin porilaisilla ja maali roikkui ilmassa. Kun toista erää oli jäljellä viisi minuuttia niin kotijoukkue onnistui tasoittamaan ottelun. Rami Välimaa löysi hienolla syötöllään Jaakko Mäkelän, joka veti pallon suoraan syötöstä maaliin. Toiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 5-5 ja kaikki oli vielä avoinna voiton suhteen.

KÄRPÄT NUKKUU JA VIERASJOUKKUE ROKOTTAA VÄLITTÖMÄSTI

Kärpät tuli päätöserään unisesti. Erää ei ehtinyt kulua kuin 34 sekuntia ja porilaispäädyssä oli soinut jo kahdesti. Ensin Paavo Torkkola iski vaparin jälkitilanteesta päätylaidasta tulleen pallon ilmasta sisään. Ja vain parikymmentä sekuntia eteenpäin ja peli oli lukemissa 5-7, kun Harri Hautajoki iski ottelun toisen maalinsa porilaisten pelatessa löysästi aloituksen jälkeen. Porilaisten selkäranka tuntui naksahtavan kovinkin helposti, sillä Bewe maalasi vielä runsaan neljän minuutin päästä. Mikko Peltonen toi hieman lohtua porilaisleiriin, kun hän löi Mika Ahonkiven syötön sisään ajassa 51.10. Ottelun ratkaisevin hyökkäys tuli, kun kaukalon paras pelaaja Harri Hautajoki ajoi röyhkeästi maalille ja pisti pallon ohi Meskasen. Kolmannen maalinsa tehnyt Hautajoki loukkaantui tilanteessa sen verran, että loppuerä menikin kipuja parannellessa.Lopullisen iskun  vieraat löivät, kun Bewe pääsi  ajassa 54.42 pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa.  Jaakko Mäkelälle tuomittiin väkivaltaisuudesta rangaistus, jossa vieraiden Juhani Holm loukkaantui. Ylivoiman aikana vierasjoukkue osui kahdesti ja peli oli pelattu. Kokonaisuudessaan vierasjoukkue ansaitsi ensimmäisen finaalin voittonsa liikkuvammalla ja tehokkaammalla pelillä.

Joukkueiden parhaimpina palkittiin kotijoukkueen Rami Välimaa ja vieraista kolmen maalin Harri Hautajoki. Kotijoukkueen esityksen on parannuttava melkoisesti huomiseksi, kun se kohtaa Bewen toistamiseen finaaleissa. Kärppien riveistä ansaitsee hyvän arvosanan maalivahti Joni Meskanen, joka torjui muutaman varman maalin lähietäisyydeltä. Vieraiden onnistujia olivat lisäksi Ville Nieminen 2+1 ja Mika Kivekäs 2+1.

Ottelun erikoisuudet:
-Jussi Hakulinen kajautti Maamme -laulun ilmoille pitkän kaavan mukaan. Yleensä ensimmäinen säkeistö riittää otteluiden avauksissa, mutta Hakulinen lauloi myös toisen säkeistön ja omalla hienolla aksentillaan.

-Ottelun yleisömäärä oli pettymys ainakin Kärppien joukkueenjohtaja Markku Viitalammelle, joka odotti paikalle 1000 katsojaa. -Ei näitä näköjään osaa ennustaa, kun kaiken piti olla kohdallaan hyvälle yleisömäärälle.-Ei Ässien peliä,eikä muita urheilupäällekkäisyyksiä sekä lisäksi hieno ilma, ei vaan ymmärrä miksi jäätiin näin pieneen yleisömäärään,lopetti Viitalampi.

-Bewen joukkueessa pelasi Porissa kaikkiaan 9 joukkueen farmiseuran pelaajaa. Bewellä on farmisopimus I divisioonassa pelaavan MK-67 kanssa, jonka johdosta Bewe pystyy peluuttamaan pelaajia myös liigatasolla.

Maalitilastot:
I erä

11.38 1-0 Jani Helppolainen (Harri Jalonen)
13.00 1-1 Mika Kivekäs (Harri Hautajoki)yv.
13.25 1-2 Sami Lindholm
19.55 1-3 Paavo Torkkola (Sami Luoto)

II erä
20.34 2-3 Niko Papinaho
21.55 2-4 Harri Hautajoki (Ville Nieminen)
25.22 2-5 Miikka Kiiski (Timo Ahonen)
29.10 3-5 Rami Välimaa (Marko Luukkonen)
29.17 4-5 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
34.52 5-5 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)

III erä
40.12 5-6 Paavo Torkkola (Tommi Heinonen)
40.34 5-7 Harri Hautajoki (Mika Kivekäs)
45.02 5-8 Ville Nieminen (Harri Hautajoki)
51.10 6-8 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
51.44 6-9 Harri Hautajoki (Olli Pelkon en)
58.14 6-10 Miika Kivekäs (Olli Pelkonen)yv.
59.24 6-11 Ville Nieminen (Miikka Kiiski)yv.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.