Kausi päättyi voittoon

FC PoPa kohtasi kauden viimeisessä ottelussaan Klubi 04:n ja voitti kuuhkeän ottelun lukemin 2-0, maalareina toimivat uransa lopettanut Antti Sumiala, joka onnistui rangaistuspotkusta ja Juho Lehtonen.

Pirhonen torjui rangaistuspotkun

PoPalla oli ottelussa panosta, kun taas vierailija Klubi 04 oli jo tuomittu tippumaan. Ottelun alku kulki vierailijan komennossa eikä PoPa saanut omaa peliään kulkemaan. Kotijoukkueen syöttötyöskentely oli hidasta ja heikkoa eikä vierailijalla ollut mitään vaikeuksia tylsyttää PoPan hyökkäyspelaamista. Huonon syöttötyöskentelyn vuoksi Klubi 04 pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin ja saikin yhden vaarallisen vastahyökkäyksen päätteeksi rangaistuspotkun mutta Lauri Pirhonen torjui upeasti Valtteri Morenin yrityksen. Pilkun jälkeen Klubi 04 otti pelin selvään hallintaansa eikä PoPan hyökkäysten rakentelusta tullut yhtään mitään. Vaikka Klubi 04 hallitsikin selkeästi niin todelliset maalipaikat olivat vähissä. Aivan puoliajan lopussa Petri Viljanen joutui kovan taklauksen takia jättämään kentän ja tilalle juoksi Joni Vuorinen.

Antti Sumiala iskee PoPan johtoon

Toiselle puoliajalle kentälle juoksi sisuuntunut kotijoukkue ja saikin 46 minuutilla rangaistuspotkun pallon osuttua puolustajan käteen. Tuomitun rangaistuspotkun Sumiala laukoi varmasti vasempaan nurkkaan. Maalin jälkeen PoPa otti kenttätapahtumat hallintaansa eikä vierailija saanut omaa peliään kulkemaan. Ottelusta katosi viimeinenkin kiima, kun Vuosaaresta tuli tieto Viikinkien johtomaalista. Mutta sen verran PoPalla oli halua päättää kausi voittoon, että 73 minuutilla Lehtonen laukoi Michael Akuffun syötöstä ottelun viimeisen maalin. Näin PoPalle 2-0 voitto ja lopullisessa sarjataulukossa kolmas sija.

Oikeat joukkueet PoPan yläpuolella taulukossa

Vaikka PoPa jäikin tavoitteestaan sijoittua sarjassa kahden joukkoon niin suuresta epäonnistumisesta ei voida puhua. PoPa keräsi 50 pistettä, voitti 15 ottelua mutta tietysti maaliero ja varsinkin päästettyjen maalien määrä oli liian suuri. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan PoPa voitti peräti seitsemän mutta tämä yksi tappio Rovaniemellä vaikeutti PoPan tietä kohti unelmaa. Lisäksi keskinäisistä otteluistaan kärkikaksikkoa vastaan PoPan saaliina oli vain yksi piste, joten voidaan rehellisesti tunnustaa, että oikeat joukkueet ovat sarjataulukon kärjessä.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori

Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.