Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpille pisteet Raumalta, UKP kaatui 5-11

Porin Kärpät sai lauantain ottelussa Raumalla ennätysmäärän jäähyjä, mutta kotijoukkue ei pystynyt kuitenkaan hoitamaan ylivoimatilanteita edukseen. Kaiken kaikkiaan porilaisille vihellettiin 15 kahden minuutin sekä yksi 10 minuutin rangaistus. Kotijoukkueella oli vain kolme kakkosta ja yksi viiden minuutin jäähy. Porilaisten alivoima oli kuitenkin tehokasta, sillä se pystyi jopa kolmesti maalaamaan vajaamiehisenä.

Ottelun ratkaisu oli paljolti myös maalivahtipelissä. Siinä missä kotijoukkueen Jarkko Henriksson ei onnistunut niin Kärppien maalivahti Joni Meskanen oli loistava. Miehellä oli ottelussa yhteensä ennätykselliset 69 torjuntaa. Kärppien rivistöön palasi kuukauden tauon jälkeen Mikko Peltonen, joka tekaisi heti 4+2 teholukemat. Peltonen palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.

Voiton myötä ja samaan aikaan Bewen hävittyä lappeenrantalaisille, niin runkosarjan voitto on porilaisten omissa käsissä. Runkosarjassa on Kärpillä vielä kolme peliä ja ne voittamalla joukkue korjaa runkosarjan komean voittopokaalin.

MESKANEN PELASTAA AVAUSERÄN PORILAISILLE

Porin Kärpät lähti otteluun vauhdikkaasti ja pelin painopiste oli raumalaisten maalilla. Huono viimeistely ei kuitenkaan tuottanut täysosumia. Ottelun avausosuman tekikin sitten UKP. Joni Meskanen epäonnistui pitkässä avausheitossaan ja seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Timo Mäkinen iski Antti Majakulman syötöstä 1-0. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa ja kotiyleisö odotti ottelun toista maalia. Kärpät ja Joni Meskanen pelasivat kuitenkin loistavaa alivoimaa ja takaiskuilta säästyttiin. Kärpät sen sijaan käytti ylivoimansa edukseen. Ajassa 13.63 se pääsi pelaamaan miesylivoimaa ja onnistui heti vapaalyönnin jälkeen, Mika Ahonkivi passasi ja Mikko Peltonen iski iltapäivän ensimmäisen maalinsa, kun vain kaksi sekuntia ehti kulua kotijoukkueen jäähyä. Lähes sama toistui minuutin päästä, kun kotijoukkueen pelaaja passitettiin taas istunnolle. Nyt Kärpät pelasi kotijoukkueen puolustuksen täysin pihalle aina maalivahti Henrikssonia myöden ja Niko Papinaholla oli helppo työ iskeä pallo tyhjään maaliin. Nyt jäähyä ehti kulua vain yksitoista sekuntia. Kärppien kolmas maali oli hienon hyökkäyksen päätös. Juho Silvast vapautti Mikko Peltosen maalintekoon eikä mies erehtynyt. Kärpät johti ajassa 15.26 ottelua kahdella maalilla. Kotijoukkue tuli vielä maalin päähän, kun Kärpät ei saanut hyökkäystä pysäytettyä keskialueella. Matti Myllymäki passasi ja Juuso Levonen iski taukolukemiksi  2-3. Kotijoukkueella oli erän lopussa vielä paikka tasoittaa, mutta Meskanen oli maalilla itse varmuus.

KÄRPÄT HALLITSEE TOISTA ERÄÄ SUVEREENISESTI

Kärpät hoiti toisen erän alussa jäähyn kunnialla ja maalasi lähes heti, kun oli päässyt täysilukuiseksi. Mika Ahonkivi taiteili pallon Mikko Peltoselle, jolla oli helppo työ iskeä lukemiksi 2-4. Maalin jälkeen Kärppien pelaaja passitettiin taas jäähylle ja kotijoukkue sai mahdollisuuden kavennukseen. UKPn ylivoima oli kuitenkin surkeaa ja Kärpät kesti sen ilman suurempia vaikeuksia. Jäähyn päätyttyä vierasjoukkueelle tuli tehokas minuutin jakso. Ensin Rami Nikkonen iski viivasta sydämenpohjasta 2-5 ja vajaa minuutti myöhemmin Kärpät kuittasi Mikko Ikosen pallon menetyksen keskialueella. Ahonkivi tarjoili ja Jose Laaksonen iski maalinkulmalta lukemiksi jo 2-6. Erän jälkipuoliskolla kotijoukkueelle tarjottiin taas tilaisuutta kaventaa, kun kaksi kärppäpelaajaa istui jäähyboksissa. Se käyttikin kahden miehen ylivoiman hyväkseen, kun Timo Mäkinen syötti ja Pasi Tuominen latasi lujaa lukemiksi 3-6. Ylivoima jatkui, kun vierasjoukkueelle määrättiin taas istuntoa. Nyt Kärpät kuitenkin iski alivoimalla. Ikonen menetti taas pallon oman maalin tuntumassa ja parivaljakko Ahonkivi-Peltonen rankaisi. Ahonkiven syöttö löysi maalinkulmalta Peltosen ja tilanne oli 3-7. Edelleen vierasjoukkue joutui pelaamaan yhden miehen alivoimaa. Ja hetkeä myöhemmin alivoimamaalien sarake sai täydennystä. UKP pelasi rohkeasti viivassa ja jälkitilanteessa Jani Helppolainen purjehti maalintekoon. Hallittu luritus Henrikssonin jalkojen välistä vei vieraat jo viiden maalin karkumatkalle. Enempää maaleja ei ottelun toisessa erässä tehtykään ja vierasjohto oli kahden erän jälkeen turvallinen 3-8.

KÄRPILLE SATELEE JÄÄHYJÄ PÄÄTÖSERÄSSÄ,JOUKKUE KESTÄÄ

Kolmannen erän alkupuolisko oli paljolti vain pelailua ja tuntui, että kotijoukkueen suurempi yritys oli jäänyt jo koppiin. Kärpät iskikin erän avausmaalin, kun Mika Ahonkivi järjesti paikan Rami Nikkoselle. Nikkosen luja veto viivasta upposi raumalaismaaliin ajassa 45.17. Erän puolivälin jälkeen ottelun erotuomaripari sekosi vihellyksissään täysin ja vain vierasjoukkueen pelaajia alkoi marssia jäähyaitioon. Yhteensä viimeisellä kymmenminuuttisella porilaiset saivat seitsemän jäähyä erilaisista syistä. Kotijoukkueen jäähyaition ovi kävi vain kerran ja silloinkin jäähylle komennettiin myös vierasjoukkueen pelaaja. Tapahtumissa ei tuomarikaksikko nähnyt tilanteita kuin yhdenvärisillä laseilla. Kärpät kuitenkin jatkoi hienoa alivoimaansa ja viimeisellä kympillä se joutui antautumaan vain kerran. Päätöserässä raumalaisten maalit merkittiin Timo Mäkiselle ja Juuso Levoselle. Kärpistä onnistuivat kolmannessa erässä vielä Jani Helppolainen ja alivoimalla Jose Laaksonen. Laaksosen maali olisi kaukalopalloliigan kuukauden maali, jos sellaisia tässä sarjassa valittaisiin. Mies purjehti laidasta maalille ja erikoisen kiertelyn jälkeen mies nosti jäästä pallon maalin yläkulmaan.

Porilaiset pelasivat kauttaaltaan melkoisen hyvin ja ilman jäähyjä joukkue olisi rökittänyt raumalaiset pahemman kerran. Nyt joukkue joutui pelaamaan niin paljon alivoimaa, että suuremman maalimäärän saavuttaminen ei ollut mahdollista. Kärppien parhaita olivat maalissa pelannut Joni Meskanen (69 torjuntaa), kuukauden tauolta palannut Mikko Peltonen sekä puolustuksessa onnistuneet Rami Nikkonen ja Juho Silvast. Myös Jani Helppolaisen kaksi maalia antavat odottaa parannusta miehen otteisiin jatko-otteluissa.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin kahden maalin Juuso Levonen, mutta täytyy sanoa että UKP oli kauttaaltaan varsin tehoton ja aneeminen ryhmä tässä pelissä. Raumalaisten pelit jatkuvat jo sunnuntaina Jämsässä ja yksi yö voi muuttaa kaiken parempaan suuntaan.

Toimitus on tällä kaudella jättänyt tuomarien arvostelun sikseen eikä tee sitä nytkään, sillä niin huonoja he tällä kertaa olivat.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärpät iski ottelussa harvinaiset kolme alivoimamaalia.

-Joni Meskanen torjui ottelussa peräti 69 kertaa ja nousi torjuntatilastoissa neljänneltä sijalta ykköseksi.

-Raumalle täksi kaudeksi hankittu Mikko Ikonen oli kentällä tässä ottelussa tehoton. Pisteittä jäänyt pelaaja ”lahjoitti” ylivoimansa aikana kahdesti pallon Kärpille, joista kummastakin vierasjoukkue maalasi.

UKP – Kärpät   5-11  (2-3,1-5,2-3)

Maalitilastot:
I erä

6.08 1-0 Timo Mäkinen (Antti Majakulma)
13.55 1-1 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)yv.
14.11 1-2 Niko Papinaho (Jose Laaksonen)yv.
15.26 1-3 Mikko Peltonen (Juho Silvast)
18.02 2-3 Juuso Levonen (Matti Myllymäki)

II erä
22.14 2-4 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
26.13 2-5 Rami Nikkonen (Mikko Peltonen)
27.12 2-6 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
35.17 3-6 Pasi Tuominen (Timo Mäkinen)yv.
35.50 3-7 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)av.
36.51 3-8 Jani Helppolainen (Rami Nikkonen)av.

III erä
45.17 3-9 Rami Nikkonen (Mika Ahonkivi)
49.04 4-9 Ville Wallin
50.19 4-10 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)
51.23 5-10 Juuso Levonen (Matti Myllymäki)yv.
56.32 5-11 Jose Laaksonen (Joni Meskanen)av.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.