Kärpille jo toinen kiinnitys kaukalopallon välierissä

Kärpät otti jo toisen kiinnityksen kaukalopallon välierissä raumalaista UKPta vastaan. Taas mentiin jatkoerään ja siinä Kärpät oli niskan päällä. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat selkeästi kotijoukkueen, mutta Kärppien maalilla pelannut Joni Meskanen oli taas pelipäällä ja torjui läpi ottelun loistavasti. Jatkoajalla nähtiin sitten perinteinen jatkoaikamaali, kun Rami Nikkonen veti viivalta ja pallo kimposi jostain ohi Toni Silmärin. -Taisi lopulta mennä poskesta sisään, epäili voittomaalin tehnyt Mikko Peltonen. Toinen välierä merkittiin Kärpille lukemin 8-9.

UKP HALLITSEE AVAUSERÄÄ, ERÄ KUITENKIN KÄRPILLE

Ottelun alku lähti porilaisilta hyvin liikkeelle, sillä jo ensimmäisestä maalipaikasta se osui tolppien väliin. Toni Vuorisalo katkaisi raumalaishyökkäyksen keskialueella ja syötti Mika Ahonkivelle. Ahonkivi suuntasi suoraan maalintekoon ja vieraat johtivat 0-1. Kotijoukkue painoi maalin jälkeen vimmatusti päälle ja vieraat olivat pitkälti ottavana osapuolena. Tasoitus syntyikin kun peliä oli pelattuna runsas kahdeksan minuuttia. Porilaispuolustus pakitti ja Pasi Tuominen pääsi vetämään vapaasti ohi Joni Meskasen. Maalin jälkeenkin oli UKPlla paikkoja maalata, mutta Meskanen pelasi loistavasti. Kärppien johtomaali syntyi lahjana. Raumalaispuolustus hukkasi pallon Mikko Peltoselle, joka lirutti pallon ohi Toni Silmärin. Pari minuuttia maalista iski porilaisryhmä taas tehokkaasti. Rami Välimaan loistosyöttö löysi Jose Laaksosen, joka veti suoraan syötöstä lukemat 1-3. Tuossa vaiheessa ei raumalaisvahdilla ollut vasta kuin kolme torjuntaa, joten aika tehokkaasti porilaiset viimeistelivät. UKP sai mahdollisuuden kavennukseen, kun Mikko Peltonen komennettiin jäähylle. Ja vaparista raumalaiset rankaisivat heti aloituksen jälkeen. Jaakko Juvonen siirsi sivuun ja Pasi Tuomisen toinen maali toi kotijoukkueen jo maalin päähän. Maalista ehti kulua vain runsas minuutti ja peli olikin jo tasan. Vapaalyönnin jatkotilanteessa Juho Tikka maalasi illan ensimmäisen maalinsa ja lukemat taululla muuttuivat 3-3. Raumalaisten iloitessa tasoitustaan, iski sitten taas Kärpät. Juho Silvast avasi nopeasti laitaan Jani Helppolaiselle, joka jatkoi suoraan Rami Välimaalle. Välimaan upea veto upposi raumalaismaaliin ajassa 16.33. Kuten ottelukuvaan kuuluu, tasoitus tuli nopeasti. Valtteri Raunio laukoi viivasta kohti porilaismaalia ja maalilla päivystänyt Juho Tikka iski molarista tulleen paluupallon sisään. Porilaispuolustaja oli auttamattomasti myöhässä tilanteessa. Vielä yksi maali saatiin avauserään. Mikko Peltonen passasi siniselle, josta Marko Luukkosen veto yllätti Toni Silmärin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin vierasjoukkueen 4-5 johdossa. Kärppien maalivahdille avauserässä jo 15 torjuntaa, kun raumalaisten Toni Silmärille vain kuusi. Voidaankin sanoa, että maaliin päin menneistä porilaisvedoista meni joka toinen sisään.

UKP VIE TOISEN ERÄN SELKEÄSTI

Jos UKP oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi, niin keskimmäisellä 20 minuutilla se oli sitä vieläkin selkeämmin. Kärppäpelaajan istuessa jäähyllä, rokotti Jarno Rusanen komealla vedollaan. Peli oli ajassa 25.41 tasan 5-5 ja lisää oli tulossa. Juho Tikka kuljetti palloa laidasta ja veti kohti porilaismaalia. Löysähkö veto upposi ohi Meskasen etukulmasta. Pari minuuttia eteenpäin ja raumalaisille tarjoiltiin ensin yhden miehen ylivoimaa ja heti vajaan minuutin päästä jo viidellä kolmen miehen etua.  UKP käyttikin miesylivoiman hyväkseen, kun Juuso Levonen laukoi siniseltä pallon ohi maskissa olleen Meskasen. Peli oli hetkessä kotijoukkueelle 7-5. Kärpät pääsi vielä erän loppupuoliskolla pelaamaan miesylivoimaa, mutta ylivoima oli luokatonta. Viimeiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa. Silmärin torjunnat toisessa erässä 4 ja Meskasen 11.

KÄRPÄT PAKOTTAA RAUMALAISET JATKOERÄÄN

Taisi moni katsomossa jo luulla pelin ratkenneen, sillä niin erikoisen ylimielisiä huutoja alkoi yleisöltä kuulua. Vielä oli kuitenkin 20 minuuttia jäljellä ja aikaisemmat ottelut olivat osoittaneet, että koko 60 minuuttia on pelattava ennen kuin ottelu on ratkaistu. Kärpät tulikin päätöserään tulta ja tappuraa täynnä. Lisäksi kotijoukkue yllättäen luovutti kaukalon porilaisille ja se oli selkeä virhe. Ajassa 46.26 Kärpät tuli maalin päähän, kun Mikko Peltonen iski nopean vastahyökkäyksen jälkeen. Vaikka kotijoukkue menikin vielä kerran kahden maalin johtoon, ilmassa leijui jo tuossa vaiheessa ”porilainen voittaminen”. UKPn maalissa pallo menetettiin keskialueella ja Samu Lindströmin laukaus yllätti porilaisvahdin. Maalin jälkeen raumalaisten peruuttelu jatkui ja aseet annettiin nelinkertaiselle Suomen mestarille. Ajassa 52.14 pääsi Kärpät pelaamaan ylivoimaa. Runsas minuutti myöhemmin taululla vaihtuivat lukemat 8-7, kun Juho Silvast iski suoraan Samuli Sinervän syötöstä. Tuntui kuin raumalaisten selkäranka olisi paukahtanut, vai oliko se sittenkin Juha-Pekka Rakkolaisen rummusta katsomosta kuulunut tahaton ylimääräinen lyönti? Ja niin siinä sitten kävi, että Kärpille tuli vielä paikka tasoittaa ottelu. Mika Ahonkivi antoi hyökkäyspään vaparin ja Rami Nikkosen luja lämäri painui ohi hölmistyneen Toni Silmärin. Peli oli menossa jatkoajalle ajassa 55.22. Erän lopussa molemmilla oli vielä muutama paikka, mutta maalivahdit kestivät ja peliä jatketaan jatkoerällä.

KÄRPÄT HALLITSEE JATKOAIKAA JA TEKEE ”NORMAALIN” JATKOAIKAMAALIN

Kärpät tuli herrana ja hidalgona jatkoerään ja kotijoukkue UKP ei ”uskaltanut” edes hyökätä. Harvoin näkee ryhmää, joka kahden hyvän erän jälkeen vetäytyy noin kuoreensa. Oli vain ajan kysymys koska raumalaisvahdin takana heilahtaa. Ja sieltä se maali sitten tulikin ja tietysti hiukan erikoisesti. Rami Nikkonen sai pallon hyökkäyssinisellä ja latasi pallon kohti raumalaismaalia. Pallo osui johonkin pelaajaan ja pomppasi siitä Mikko Peltosen poskeen. Kauden ensimmäinen poskimaali oli tosiasia ajassa 64.59. Samassa ajassa toinen joukkue juhli ja toinen marssi suoraan pukukoppiin. Myös Juha-Pekka Rakkolaisen rumpusoolot hiljenivät. Ottelun lopputulos 8-9 ja Kärpille jo toinen voitto välierissä.

Porilaisten paras pelissä oli Porin ottelun tyyliin Joni Meskanen, joka palkittiinkin ottelun parhaana. Myös Porissa nihkeästi pelannut Mikko Peltonen paransi pelaamistaan ja iski lukemat 3+1. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kolme syöttöä saalistanut Valtteri Raunio.

Pelit jatkuvat ensi lauantaina Porissa, jolloin finaalipaikka on ensimmäistä kertaa katkolla. Ottelu alkaa Isomäen jäähallissa klo 16.00

Ottelun erikoisuudet:
-Kotijoukkue UKP hallitsi ottelussa ylivoiman. Vierasjoukkueen neljä jäähyä kostautuivat kolmesti, joten pitkään kateissa ollut ylivoima on parantunut viime aikoina merkittävästi.

-Ottelun palkintoraati arvosti kotijoukkueen Valtteri Raunion kolme maalisyöttöä tärkeämmäksi kuin 3 maalia iskeneen Juho Tikan saavutuksen. Lisäksi Jaakko Juvonen olisi voinut olla palkittu neljällä syöttöpisteellään? Mutta näin tällä kertaa!!

-Ottelun ratkaisumaali oli erikoinen, kun Rami Nikkosen laukaus muutti suuntaa jostain ja pomppasi sitten Mikko Peltosen posken kautta sisään. –Onneksi pallo ei tullut suoraan Ramin laukauksesta poskeen. Silloin se tuskin olisi maaliin asti edes mennyt, epäili Peltonen.

13.48 1-3 Jose Laaksonen (Rami Välimaa)
14.15 2-3 Pasi Tuominen (Jaakko Juvonen)yv.
15.34 3-3 Juho Tikka (Valtteri Raunio)
16.33 3-4 Rami Välimaa (Jani Helppolainen)
17.17 4-4 Juho Tikka (Valtteri Raunio)
18.09 4-5 Marko Luukkonen (Mikko Peltonen)

II erä
25.41 5-5 Jarno Rusanen (Antti Majakulma)yv.
27.06 6-5 Juho Tikka (Valtteri Raunio)
31.02 7-5 Juuso Levonen (Jaakko Juvonen)yv.

III erä
46.26 7-6 Mikko Peltonen (Juho Silvast)
49.48 8-6 Samu Lindström (Jaakko Juvonen)
53.50 8-7 Juho Silvast (Samuli Sinervä)yv.
55.22 8-8 Rami Nikkonen (Mika Ahonkivi)

Jatkoaika
64.59 8-9 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)