RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti. Siinä lappeenrantalaiset olivat onnekkaampia ja veivät ensimmäisen finaalin lukemin 6-7.
Kotijoukkue oli ottelussa lähes kaksi erää selkeästi parempi ja johti ottelua jo 4-1 toisen erän viimeisillä minuuteilla. Ajassa 38.42 juna kuitenkin kääntyi ja lopulta Kärpät saa olla tyytyväinen, että se pääsi ottelussa edes jatkoajalle.

ENSIMMÄINEN ERÄ KÄRPILLE

Porin Kärpät lähti otteluun kovalla karvauksella ja se oli myrkkyä lappeenrantalaisille. Porilaisille avautuikin hieno paikka, kun joukkue tuli keskialueelta hyökkäyspäähän. Jani Helppolainen harhautti puolustajan pihalle ja hieno syötti vapaana olleen Mika Ahonkiven. Ahonkiven veto upposi maaliin kun pelikello näytti aikaa 2.25. Tämän jälkeen joukkueella oli muutama muukin maukas paikka, mutta lappeenrantalaiset kestivät osin onnellakin. Erän puolivälin jälkeen vieraat pääsivät pelaamaan ylivoimaa ja se pääsikin pari kertaa kokeilemaan maalintekoa ihan vapaista paikoista. Onni ei ollut myötä ja kotijoukkue kesti jäähyn. Kuten usein käy, niin jäähyn jälkeen tapahtuu ja niin nytkin. Parivaljakko Rami Välimaa-Mikko Peltonen pelasi RB-93 puolustuksen täysin pihalle ja Välimaan syötöstä Peltonen iski lukemat 2-0. Erän lopulla ei suurempia hienouksia nähty ja ensimmäiselle paussille mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

TOISEN ERÄN ALKU TÄYSIN KÄRPPIEN, JÄÄHYT KUITENKIN TUOVAT VIERASJOUKKUEEN MUKAAN PELIIN.

Toinen erä alkoi siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Kärpät hallitsi kaukaloa ja vierasjoukkue vain silloin tällöin pääsi kokeilemaan Joni Meskasen pitävyyttä. Kun kuusi minuuttia oli juuri tulossa täyteen, pääsi Kärpät pelaamaan miesylivoimaa. Vaparista Mika Ahonkivi löysi Jani Helppolaisen ja peli oli 3-0. Jäähyä ehti kulua vain kaksi sekuntia. Vierasjoukkue sai myös mahdollisuuden, kun se pääsi pelaamaan miesylivoimaa. Kärpät ei aivan kestänyt koko kahta minuuttia alivoimaa vaan ajassa 29.43 Jarkko Käkränen pääsi kaventamaan tilanteeksi 3-1. Pallo painui maaliin etukulmasta sisään. Porilaisten neljäs maali oli taas hieno näyttö parivaljakolta Välimaa-Peltonen. Välimaa kuljetti pallon hyökkäysalueelle ja takana seurannut Peltonen sai pallon, kun Välly oli tehnyt parit harhautukset sinisen päällä. Peltosella oli helppo työ laukoa kotijoukkue jo kolmen maalin johtoon. Tuossa vaiheessa kaikki näytti hyvältä Kärppien kannalta. Sitten alkoi tapahtumaan. Ensin Jani Helppolainen otti tyhmän jäähyn, josta RB-93 rankaisi heti vaparista. Helppolainen ehti istua vain kaksi sekuntia jäähypenkillä. Ja lisää oli tulossa, kun heti aloituksesta Rami Välimaa hölmöili korkealla mailalla itselleen kaksiminuuttisen. Nyt alivoima kesti kuitenkin minuutin, kunnes Jarkko Käkränen osui maalin edestä. Peli oli runsaan minuutin jälkeen enää 4-3 kotijoukkueelle. Onneksi erätauko taisi nyt tulla oikeaan aikaan, kun kotijoukkueen pakka oli täysin sekaisin.

KOTIJOUKKUE HIIPUU VIERAILIJOIDEN VAUHDISTA

Kolmas erä alkoi edelleen sillä, että kotijoukkue otti vastaan mitä vierailija tarjosi. Puolustuksen käsittämätön harhasyöttö vapautti vierasjoukkueen ylivoimahyökkäykseen ja lopulta tuloksena hieno maali. Jarkko Lapatto syötti ja Sami Virolainen maalasi. Peli oli taas tasalukemissa. Runsaan kahden minuutin päästä tuli lisää murheita kotijoukkueelle. Kärppäpelaajat seisoivat, kun vierasjoukkue iski. Sami Virolainen tuli vauhdilla ja  Juha-Pekka Ryynänen toimi lopulta maalintekijänä. Porilaispuolustus pelattiin täysin kebabkioskille tilanteessa. Kärppien rivit tehostuivat sen verran, että se sai tasoitettua pelin kun peliaikaa oli jäljellä vielä 13 minuuttia. Niko Papinaho syötti ja Jani Helppolainen laukoi pallon keskelle lappeenrantalaisten maaliin. Päätöserän käännyttyä jo viimeiselle puolikkaalle, porilaispuolustus teki taas virheen. Virhe oli ratkaiseva, kun Petteri Toikka pääsi sivaltamaan pallon ohi Joni Meskasen. Peli oli taas vierasjoukkueen johtolukemissa. Kärpät veti loppuminuuteilla vielä Joni Meskasen pois ja temppu onnistui. Mika Ahonkivi pääsi vetämään vapaasta paikasta, mutta pallo osui puolustajaan. Onneksi pallo tuli suoraan Ahonkivelle takaisin ja toinen veto upposi ohi Mikko Haikalan. Kärppien tasoitus tuli ajassa 59.35.  Mentiin jatkoajalle.

JATKOAJALLA SYNTYY NORMAALI JATKOAJAN MAALI

Kärpät pystyi muutamaan hyvään hyökkäykseen jatkoajan ensi minuutilla. Lappeenrantalaiset tuntuivat vaan odottavan vastahyökkäyksiään. Sellaisen se sitten saikin, kun porilaishyökkääjä menetti pallon hyökkäyssinisellä. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Mikko Suninen laukoi, mutta pallo osui päätylaitaan. Sieltä se yllättäen pomppasi suoraan Petteri Toikalle, jolla oli tyhjä maali edessä. Toikan tapainen pelimies ei tuollaisesta paikasta erehdy, vaan toimitti kylmän rauhallisesti pallon verkon perukoille. Taistelu oli tauonnut ja se meni lappeenrantalaisille.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Rami Välimaa, mutta täysin väärin ei olisi ollut, jos pystin olisi pokannut kahden maalin ja yhden syötön Jani Helppolainen. Joni Meskanen oli maalissa luotettava, mutta puolustuksessa oli monella pelaajalla epävarmaa pelaamista tässä ensimmäisessä finaalissa. Vieraiden paras oli kolmen maalin Petteri Toikka vaikka otteluraati palkitsikin Jarkko Käkräsen.

Ottelut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 17.00 Lappeenrannassa.

Ottelun erikoisuudet:
-Kotijoukkue johti ottelua jo 4-1, kun pelikello näytti aikaa 38.23. Pelikellon näyttäessä aikaa 41.00 peli oli jo tasan 4-4. Kaukalopallossa näyttää kelkka kääntyvän aika äkkiä!!

-Kaukalopallon finaalit eivät näytä kiinnostavan porilaisia. Nyt jäätiin lukemaan 428 ja siinäkin taisi olla muutama pää liikaa laskettuna!!

-Kaukalopalloliigassa on raha tiukilla ja säästöjä pitäs löytyä. Uskomatonta siinä tapauksessa on, että tuomaripari tuodaan otteluun 500 kilometrin päästä. Siinä ei ainakaan säästöjä olla ajateltu?

Kärpät – RB-93  6-7 ja  (2-0,2-3,2-3,0-1)
Maalitilastot:
I erä
2.25 1-0 Mika Ahonkivi (Jani Helppolainen)
15.26 2-0 Mikko Peltonen (Rami Välimaa)

II erä
25.30 3-0 Jani Helppolainen (Mika Ahonkivi)yv.
29.43 3-1 Jarkko Käkränen (Sami Turunen)yv.
38.23 4-1 Mikko Peltonen (Rami Välimaa)
38.42 4-2 Petteri Toikka yv.
39.46 4-3 Jarkko Käkränen (Sami Turunen)yv.

III erä
41.00 4-4 Sami Virolainen (Jarkko Lapatto)
43.44 4-5 Juha-Pekka Ryynänen (Sami Virolainen)
47.56 5-5 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)
53.40 5-6 Petteri Toikka (Sami Turunen)
59.35 6-6 Mika Ahonkivi (Rami Nikkonen)im.

Jatkoaika
63.20 6-7 Petteri Toikka (Mikko Suninen)