Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mohamed Fofana siirtyy FC PoPaan

 
Mohamed Fofana siirtyy FC PoPaan

FC PoPa on solminut 1+1 mallisen sopimuksen Mohamed Fofananan, 26 kanssa. Hyökkäyksessä ja keskikentällä viihtyvä Fofana on pelannut viimeiset kaksi kautta Veikkausliigaa FC Lahden riveissä. Ennen Lahtea hän pelasi kaksi ja puoli kautta Mypa:ssa, 88 Veikkausliigaottelussa syntyi 7 maalia.

Mohamed Fofana päätyi Suomeen melkoisen sattuman kautta. Guinean nuorten maajoukkue oli pelimatkalla Ranskassa, jossa Ranskan liigassa pelaava FC Girondis de Bordeaux iski silmänsä peluriin ja hankki hänet omaan akatemiaansa. Ranskassa hän asui sukulaisensa luona, joka toimii diplomaattina mutta joutui sukulaisensa työn puolesta muuttamaan Englantiin mutta ei saanut Englantiin työlupaa mutta agentti tunsi Ilkka Mäkelän ja näin pelaaja saatiin houkuteltua Suomeen, jossa on vierähtänyt jo neljä ja puoli kautta.

Mohamed Fofana on pelannut Guinean riveissä lukuisia poikien ja nuorten maaotteluita ja tililtä löytyy myös yksi A-maaottelu. Päätös siirtyä PoPaan oli helppo, koska seurasi viime kaudella PoPan edesottamuksia, on kuullut seurasta ja kaupungista pelkkää hyvää ja tuntee entuudestaan päävalmentaja Mika Halmetniemiemen, joka kuului viime kaudella FC Lahden valmennustiimiin. Halmetniemen mukaan Fofana on juuri sellainen pelaaja, jota PoPa on etsinyt  ja uskoo hänen sopeutuvan hyvin hyökkäävään pelityyliin.

Antti Sumiala on innoissaan uudesta hankinnasta.

- PoPa hakee aina pelityyliinsä sopeutuvia pelaajia, varsinkin hyökkäyspäässä taito ja luovuus ovat kriteereitä. Olemme luottavaisia, että Fofana tuo hyökkäykseen yllätyskykyä ja ratkaisuvoimaa.

- Olemme tosi tyytyväisiä, että selkeät Veikkausliigastatuksen omaavat pelaajat haluavat tulla meille vaikka emme vielä pelaa Veikkausliigassa. Dema ja Fofana harjoittelevat tänään ensimmäisen kerran joukkueen mukana ja ovat huomenna kokoonpanossa, kun kohtaamme Vaasan Palloseuran.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJuuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää
Elijah Akinin sopimus purettu

Elijah Akinin sopimus purettu

MuSaan täksi kaudeksi Atlantis FC:stä siirtynyt Elijah Akinin sopimus on purettu molempien osapuolten osalta yhteisymmärryksessä ja mies suuntaa uusiin haasteisiin.

Lue lisää