PoPalla sekava kauden aloitus

FC PoPa kohtasi eilen kauden avauksessaan KPV:n ja joutui sekavan esityksen jälkeen taipumaan isännille lukemin 1-0, ottelun ainoan maalin iski Olli-Pekka Itälä, kun ottelua oli takana 77 minuuttia.

Isännillä paremmat paikat

PoPa tiesi, että perjantaina tulee kova ja haastava taistelu pisteistä eikä vähiten sen vuoksi, että ottelu pelataan hallissa. Ottelu alkoi suht tasaisena, PoPa piti palloa, kun taas KPV pyrki pitkillä palloilla ruokkimaan ehkä Ykkösen vaarallisinta kärkimiestä Irakli Sirbiladzea.

Vaikka PoPa piti palloa aavistuksen enemmän niin joukkue ei saanut ensimmäisellä puoliajalla yhtään laukausta kohti KPV:n maalia, vierailijan parhaat paikat syntyivät erikoistilanteista mutta tällä kertaa niistäkin oli paras terä poissa. Kotijoukkueella oli muutama todella hyvä paikka ensimmäisellä puoliajalla, Itälä pääsi kertaalleen läpi mutta Lauri Pirhonen torjui, Sirbiladze laukoi niukasti ohi ja puoliajan paras paikka siunaantui Kim Palosaarelle, jonka pusku muutamasta metristä pamahti ylärimaan. PoPa selvisi ensimmäisestä jaksosta kuivin jaloin ja tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

PoPan näennäistä hallintaa

PoPa teki jo ensimmäisen jakson lopussa kenttäryhmitykseen muutaman muutoksen ja toisella puoliajalla muutokset purivat ja PoPa sai kenttäpelin hallinnan. Lisäksi PoPa teki tauolla yhden vaihdon, kun Juuso Aalto korvasi Mohamed Fofanan.

PoPa piti enemmän palloa ja isännät pyrkivät pelaamaan palloa Sirbiladzelle, joka ansiokkaasti väänsi ja taisteli PoPan puolustuksen kanssa. Vaikka kenttäpeli oli vierailijan hallussa niin joukkueen ratkaisut hyökkäysalueella olivat heikkoja ja yhtään kunnollista laukausta ei joukkue saanut aikaan, PoPan ottelun paras tilanne tuli kulmaptkusta, kun Joni Vuorinen pääsi puskemaan mutta pusku suuntautui hieman yli maalin.

Ottelun ratkaisu syntyi 77 minuutilla, PoPa pääsi nopeaan vastahyökkäykseen mutta huonon kommunikaation vuoksi isännät riistivät pallon ja lähtivät koko joukkueen voimin nopeaan hyökkäykseen, pallo pelattiin laitaan paitsion rajamailla olleelle Sirbiladzelle, joka kuljetti päätyyn ja antoi loistavan keskityksen Itälälle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen kotijoukkue vetäytyi kuoreensa ja antoi PoPan hallita peliä mutta näennäisestä painostuksesta huolimatta joukkue ei saanut aikaan todellisia maalipaikkoja ja lopussa KPV pääsi vielä vaaralliseen vastahyökkäykseen mutta huonojen syöttöjen vuoksi tilanne kuivui kokoon. Näin PoPalle kauden ensimmäisestä ottelusta tappio lukemin 1-0.

Tappion lisäksi joukkueen mieltä synkensi vaihdosta sisään tulleen Juuso Aallon loukkaantuminen, Aalto sai kovan taklauksen nilkkaansa ja joutui jättämään kentän jo 70 peliminuutilla. Vamman laatu selviää maanantain tutkimuksissa.

Mika Halmetniemi myönsi KPV:n paremmuuden.

- KPV osasi pelata tuossa hallissa. Meille alusta oli liian nopea, kun yritimme pitää palloa hallussamme. KPV pelasi nopeasti pitkää Sirbiladzelle, joka pystyi ottamaan palloja haltuunsa.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori

Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.