Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PoPalle karmaiseva kotitappio

 
PoPalle karmaiseva kotitappio

FC PoPa kohtasi eilen kauden ensimmäisessä kotiottelussaan FC Hämeenlinnan ja ikävä kyllä vierailija vei kaikki kolme pistettä mukanaan Mikko Kalervon maalilla, joka syntyi ottelun lisäajalla.

Shokeerava alku

PoPa lähti otteluun selvästi hyökkäävämmällä asenteella kuin kauden ensimmäisessä ottelussa Kokkolassa mutta jo kuuden minuutin pelin jälkeen vierailijat siirtyivät johtoon. Kotijoukkueelle tuli keskialueella ratkaiseva pallon menetys ja vierailijat pelasivat pallon nopeasti laitaan, josta kova keskitys maalille, jonka Petri Viljanen epäonnekseen ohjasi omaan maaliin.

PoPa ei maalista masentunut vaan otti kenttätapahtumat hallintaansa ja saikin luotua puolittaisia paikkoja mutta vielä tässä vaiheessa PoPan kauden avausmaali antoi odottaa itseään. Vajaan puolentunnin pelin jälkeen PoPa oli tasoittaa ottelun, kun Deman vapaapotku oli jo painumassa oikeaan ylänurkkaan mutta maalivahti venyi upeaan torjuntaan. Kotijoukkue jatkoi painostustaan ja sai palkintonsa 33 minuutilla, kun Toni Junnila pääsi maalin edestä junttaamaan pallon voimalla maaliin.

Puoliajan loppu meni selvästi PoPan hallinnassa mutta hallinnasta huolimatta lisäosumia ei nähty. Näin tauolle lukemissa 1-1.

Dramaattinen toinen puoliaika

PoPa joutui tauolla suorittamaan yhden vaihdon, kun Joni Vuorinen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia, Jonin tilalle juoksi Aki Jylli.

Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueelta erittäin heikko ja vierailija sai painettua pelin painopisteen PoPan päähän. Pikkuhiljaa PoPakin sai otetta pelistä ja Hämeenlinna alkoi varjella omaa maaliaan.

63 minuutilla Samu Ruisniemi oli pääsemässä läpi mutta viime hetkellä romuluinen toppari Ozeais Graciano pääsi väliin ja siivosi pallon päädystä yli. Seuranneesta kulmasta PoPa siirtyi ensimmäisen kerran tällä kaudella johtoon, Teemu Vihtilän tarkka kulma tavoitti Viljasen, joka siirsi pallon hallitusti maaliin.

Tämän jälkeen näytti, että pelin hallinta siirtyy lopullisesti PoPalle mutta toisin kävi. 70 minuutilla PoPa pääsi loistavaan vastahyökkäykseen mutta tilanne suoraan sanottuna munittiin vastustajan puolustajalle, joka käynnisti vierailijan nopean vastahyökkäyksen, pallo pelattiin oikeaan laitaan, jonne kirmasi Aapo Lappalainen, jonka keskitys muutti suuntaa Juha Luomasta ja pallo ajautui maalin eteen Daut Kuqille, joka puski ottelun tasoihin.

Hämeenlinnan tasoituksen jälkeen PoPa alkoi ottamaan enemmän riskejä hyökkäysuuntaan ja saikin muutaman maukkaan paikan voittomaalin tekoon, ensiksi Vihtilä pääsi reilusta viidestä metristä yrittämään maalintekoa mutta maalivahdin loistava ulostulo vesitti tilanteen, Viljanen pääsi n. 16 metristä laukomaan mutta laukaus suuntautui aavistuksen ohi maalin. Ehkä eniten porilaisia ihmetytti tilanne, jossa Hämeenlinnan puolustaja pelasi palloa kädellään mutta ottelun erotuomari ei katsonut tilannetta rangaistuspotkun arvoiseksi.

Ottelun lisäjalla Hämeenlinna sai PoPan huolimattoman puolustuksen seurauksena kulmapotkun, josta Kalervo pääsi aivan vapaasti puskemaan ottelulle lopullisen niitin. PoPa sai vielä ottelun lopussa pientä hässäkkää maalille ja Viljanen yritti loppuun asti pelata palloa mutta epäonnekseen meni kohti maalivahtia hieman tilanteesta myöhässä ja vapaapotkun lisäksi tuomari nosti kaikkien yllätykseksi Viljaselle toisen keltaisen, joka merkitsi punaista korttia ja kentältä poistoa. Näin Hämeenlinnalle voitto lukemin 3-2.

PoPa on ensi sunnuntaina kovan paikan edessä, kun AC Oulu saapuu Poriin. PoPan tilannetta hankaloittaa Viljasen, Kari-Pekka Koivusen, Juuso Aallon ja mahdollisesti Joni Vuorisen poissaolot.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JuusoAalto

Juuso Aalto

17.8.1990 Rauma
Tiedot

ToniJunnila

Toni Junnila

31.12.1984 Pori
Tiedot

Kari-PekkaKoivunen

Kari-Pekka Koivunen

19.6.1989
Tiedot

JuhaLuoma

Juha Luoma

10.1.1981 Pori
Tiedot

SamuRuisniemi

Samu Ruisniemi

16.12.1984 Ulvila
Tiedot

TeemuVihtilä

Teemu Vihtilä

24.8.1980 Pori
Tiedot

PetriViljanen

Petri Viljanen

3.2.1987
Tiedot

Joni Vuorinen

5.11.1989
Tiedot


Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää
Elijah Akinin sopimus purettu

Elijah Akinin sopimus purettu

MuSaan täksi kaudeksi Atlantis FC:stä siirtynyt Elijah Akinin sopimus on purettu molempien osapuolten osalta yhteisymmärryksessä ja mies suuntaa uusiin haasteisiin.

Lue lisää