Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves niukasti Jazzia parempi

 

Ilves niukasti Jazzia parempi


Porin stadionilla pelattiin keskiviikkona Kakkosen kauden viihdyttävin ja vauhdikkain ottelu, mitä Porissa on kuluvalla kaudella nähty. Vastakkain oli kaksi taitavaa joukkuetta, jotka hyökkäsivät voimakkaasti päästä toiseen koko pelin ajan.

Ensimmäisellä puoliajalla FC Jazzin parhaat tilanteet osuivat irtonaisesti liikkuneelle Mamadou Konatelle. Konate pääsi kolmesti hyvään paikkaan, mutta viimeistely ontui. Paras tilanne oli selvä läpiajo, johon hänet vapautti Ilkka Santahuhta erinomaisella läpisyötöllä. Sijoitus kaarsi kuitenkin vain niukasti ohi takatolpan.

Myös Ilves oli alati vaarallinen FC Jazzin puolustuspäässä. Erityisesti Miki Sipiläinen ja Matti Jokinen olivat pirteällä pelipäällä. FC Jazzin maalivahti Jyri Nieminen venyi huippupelastukseen jo pelin toisella minuutilla, kun Ilves-kärki pääsi yrittämään maalintekoa kymmenestä metristä.

Pelin avausosuma oli Sipiläisen taidonnäyte. Entinen TamU-kärki peippasi Jazzin puolustuksen kahvion puolelle, ja tykitti takayläkulmaan rangaistusalueen sisältä.

FC Jazzin hyökkäyspeliin tuli jo avausjaksolla pieni lovi, kun tehokas laitahyökkääjä Jesse Junnila joutui jättämään kentän. "Keno" sai kova tällin päähänsä, eikä pystynyt enää pelaamaan.

Tauon jälkeen FC Jazz haki voimakkaasti tasoitusta. Varsinkin Ilkka Santahuhta ja Joonas Laurikainen vyöryttivät Jazz-hyökkäyksiä keskustasta.

69. peliminuutilla Laurikainen pääsi kokeilemaan mielipaikaltaan 20 metristä. FC Jazz sai vapaapotkun aivan vastaavasta paikasta, mitä edellisessä TiPS-ottelussa. "Jonttu" toisti sunnuntaisen tekonsa, ja täräytti pallon voimalla takakulmaan.

FC Jazz sai tuulettaa tasoitusta vain muutamia sekunteja. Ilves teki suoranaisen shokkimaalin suoraan maalia seuranneesta aloituksesta. Ilves pelasi pallon FC Jazzin puolustuslinjaan keskiympyrästä, josta huonosti sijoittunut Jazz-linja ei saanut pelivälinettä haltuun. Kun pallo ei porilaisille kelvannut, Sipiläinen juoksi siihen ensimmäisenä ja kiersi Niemisen.

Johto-osuma tuli henkisesti pahaan paikkaan ja hölmöllä tavalla, mikä lamaannutti porilaisten pelin hetkeksi. Pelin edetessä Jazz sai kuitenkin hyvän paineen Ilves-maalille. Kun Ilves vielä johtoasemassakin hyökkäsi välillä jopa yltiöpäisesti, porilaisille syntyi paikkoja tasoitukseen.

Erityisesti Jazz sai useita hyviä erikoistilanteita, joita ei tällä kertaa pystytty hyödyntämään. Paras loppuhetkien tilanne osui Sekou Konatelle, joka meni rohkeasti takatolpalle keskitykseen. Pusku meni kuitenkin maalivahdin torjunnasta niukasti ohi.

Vaikka tappio oli karvas, porilaisyleisöä lohdutti pelin viihdearvo ja pelillinen taso. Kaksi taitavaa joukkuetta pelasivat ajoittain hyvin näyttävää Kakkosen futista.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää