Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Narukerä kohtaa keskiviikkona HIFK:n

 

Narukerä kohtaa keskiviikkona HIFK:n


Jääpallon Bandyliiga jatkuu Porissa keskiviikkona 14. joulukuuta, kun Narukerä kohtaa Helsingin IFK:n. Kaksi viikkoa sitten samaiset joukkueet kohtasivat Kalliossa. Tällöin joukkueet tasasivat pisteet pelin päättyessä 1-1. Molempien joukkueiden peli perustuu hyvään ja tiiviiseen puolustamiseen, joten tuskin mitään maali-ilottelua nähdään nytkään.

Narukerän maalivahti Jussi Aaltonen, miten hallitseva mestari HIFK kaadetaan?
HIFK:n peli perustuu hyvin paljon oman maalin puhtaana pitämiseen ja tätä kautta nopeisiin vastahyökkäyksiin. Varsinkin keskikentän moottori Mika Mutikainen on siinä pelissä parhaimmillaan, joten hänen kanssa pitää olla tarkkana. Lisäksi nopealle Rolf Larssonille ei saa antaa liikaa tilaa, ettei hän pääsee käyttämään hänen parasta asettaan luistelua. Kun saamme vielä itse hieman terävyyttä maalintekoon ja puolustamme hyvin, niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon.

Narukerällä on ollut varsin tiukka ottelutahti. Nyt pelataan jo kauden kahdeksas peli. Onko oma joukkueesi kunnossa?
Tosiaankin, pelitahti on ollut kova ja pieniä kolhuja on sattunut matkan varrella, mutta tämän hetken tietojen mukaan jokainen pelaaja pitäisi olla pelikykyinen keskiviikon ottelussa. Onneksi suurimmilta loukkaantumisilta ollaan vielä vältytty, vaikka jokaisen fysiikkaa ollaan varmasti koeteltu alkukauden otteluissa. Uskon kuitenkin, että joukkueemme tulee olemaan hereillä ensi minuuteista asti keskiviikon ottelussa.

Viimeisestä kolmesta pelistä on kertynyt hienosti viisi pistettä. Onko pelisysteemi selkiytynyt kauden avauspeleistä?
Kyllä, pelisysteemi on alkanut paremmin iskostumaan joukkueeseen ja uudet juniorit alkavat päästä pikku hiljaa sisälle bandyliigan vauhtiin. Lisäksi olemme oppineet voittamaan otteluita tärkeillä hetkillä, vaikka viime viikonlopun ottelutkaan eivät olleet joukkueelta mikään erinomainen esitys, niin siitäkin huolimatta onnistuimme saamaan 3 pistettä tuliaisena Poriin. Puolustuspelimme on toiminut erinomaisesti ja hyökkäyspelikin alkaa saaman piristyksen merkkejä, niin siitä on hyvä jatkaa tuleviin koitoksiin.

Keskiviikon jälkeen Narukerä pelaa Tapaninpäivänä Porvoossa. Joukkue saa pienen levon, mutta sinulla on edessä 23-vuotiaiden MM-kisat Venäjällä. Miltä tuntuu lähteä edustamaan Suomea ja mitkä ovat omat odotuksesi?
Odotan aina innolla, kun pääsee maajoukkueen mukaan edustamaan Suomea ja pelaamaan korkeatasoisia otteluita kansainvälisellä tasolla. On aina hieno kunnia pukea Suomen paita päälle ja päästä näyttämään taitoja kansainvälisille kentille. Lisäksi valinnat antavat uskoa siihen, että kehittyy koko ajan, mikä motivoi harjoittelemaan entistä enemmän.
Tämän vuoden joukkue on itselleni suhteellisen tuttu muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta. Joukkueessa on nuoresta iästä huolimatta paljon kokemusta bandyliigasta sekä parin pelaajan osalta myös elitserienistä. Joten uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet haastaa jokainen joukkue tulevissa kisoissa.

Bandyliigassa vastustaja on saanut alkukauden aikana viisi rangaistuslyöntiä, joista vain yksi on mennyt taaksesi. Oletko ”rankkarispesialisti”?
En pidä itseäni ”rankkarispesialistina”, vaikka niitä aika paljon harjoittelenkin ja olen sattunut muutaman saamaan kiinni. Rankkarit ovat niin monen asian summa, kun sellaisen sattuu torjumaan. Lähtökohtaisesti suurimmat paineet ovat aina lyöjän puolella, joten maalivahdilla on vain voitettavaa. Ei lyöjästä kyllä etukäteen pysty kertomaan, mihin hän on lyömässä. Tärkeintä on pitää katse tiukasti pallossa ja pyytää hieman yläkerran herralta apua, että pallo sattuisi osumaan johonkin kohtia varusteita.

Miksi muuten olet ajautunut maalivahdiksi? Kiinnostiko sinuakin isot varusteet vai laittoivatko isommat pojat pihapeleissä tolppien väliin?
Itse asiassa pelasin sekä kentällä että maalissa aina siihen asti, kun ensimmäisen kerran pääsin 15-vuotiaiden maajoukkueeseen. Tämän jälkeen nousin edustusjoukkueeseen ja aloin keskittymään enemmän maalivahdin saloihin. Tätä ennen olin pitkään miettinyt, että siirtyisin vallan kentälle pelaamaan. Mutta kentällä pelaamisesta on ollut paljon hyötyä miettiessä maalilla pelaamista. Vielä tänä päivänäkin käyn aika paljon pelailemassa myös maila kädessä jäällä.

Muutama nopea kysymys:

Narukerä – HIFK?
3-2

Narukerän kovin laukaus?
Tomi ”Poiju” Mustosella

Bandyliigan paras hyökkääjä?
Jari Vaattovaara

Torjuttu rankkari vai syöttöpiste maaliin?
Varmaankin torjuttu rankkari.

Montako nollapeliä sinulla on bandyliigassa?
Vaikea kysymys, ehkä 3-4.

Terveiset jääpallon ystäville?
Lämmintä päälle sekä lämmikettä mukaan ja seuraamaan jääpalloa!

Narukerä – HIFK keskiviikkona 14.12. kello 19.00.

Narukerän tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Narukerä - logo

Narukerä - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Mustonen jatkaa Narukerässä

Tomi Mustonen jatkaa Narukerässä

Viime kaudella 31 tehopistettä takonut Tomi Mustonen on Narukerän uusin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Ville Aaltonen on palaa Poriin innostuneena

Ville Aaltonen on palaa Poriin innostuneena

Narukerän 20-vuotta kestänyt odotus päättyy, kun legenda ja maajoukkueen kapteeni Ville Aaltonen palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Narukerän P15 joukkueelle SM-hopeaa

Narukerän P15 joukkueelle SM-hopeaa

Narukerän P15 joukkue voitti viikonloppuna Varkaudessa pelatussa SM-lopputurnauksessa hopeaa.

Lue lisää
Timo Helavuori Narukerän puheenjohtajaksi

Timo Helavuori Narukerän puheenjohtajaksi

Narukerän vuosikokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi Timo Helavuoren.

Lue lisää
Narukerä taistelee lauantaina kullasta

Narukerä taistelee lauantaina kullasta

Maaliskuussa 1998 Narukerä voitti Tornion Naränperällä pelatussa pronssiottelussa paikallisen Palloveikot 2-3.

Lue lisää
Narukerälle tappio ensimmäisestä välierästä

Narukerälle tappio ensimmäisestä välierästä

Arkipäivänä peli Helsingissä ”lepakkovuorolla” houkuttelee kuin ohrakakko karppaajaa.

Lue lisää