Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Narukerälle vieraita Lappeenrannasta

 

Narukerälle vieraita Lappeenrannasta


MM-kisat lähestyvät ja Narukerä kohtaa ennen taukoa Lappeenrannan Veiterän. Samaiset joukkueet olivat vastakkain viikko sitten. Tällöin Narukerä oli parempi 6-4. Lappeenrannassa Narukerästä esiin nousivat keskikentän työmyyrät Timo Niemi, Esa Oksanen ja Janne Väkiparta.

Kauden edetessä Narukerän kokenut kaarti on nostanut tasoaan ja koko joukkueen ilme on taisteleva. Janne Väkiparta on yksi joukkueen tukipilareista. Viime aikoina Janne on onnistunut etenkin pelin käynnistämisessä ja antanut hyviä syöttöjä hyökkääjille. Mikä on joukkueen tilanne tällä hetkellä ja miltä oma peli tuntuu?

- Joukkueen tilanne on positiivinen. Kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia, kuten ovat olleet koko kauden ajan. Hyvää on erityisesti se, että yksilötasolla kaikkien pelaajien taso on noussut tasaisesti koko kauden ajan. Lisäksi henki joukkueen sisällä on positiivinen, mistä pitää huolen joukkueenjohtaja sekä bussipizzoilla kokiksen kera että bonuspannuilla.

Kehitettävää koko joukkueella löytyy viimeisen kolmanneksen ratkaisuista. Lisäksi viime viikonloppuna tuli luvattoman paljon pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä jo omalla kenttäpuoliskolla. Huippujoukkuetta vastaan se näkyy varmasti jossain vaiheessa myös tulostaululla. Tässä kohtaa vastuu pallosta on pelaajalla ja sitä vastuuta pitää käyttää hyvin.

Kehitettävää löytyy myös puolustuspelaamisesta koko 90 minuutin ajan. Se on helpoimmin korjattavissa, koska on pelkästään asenteesta kiinni. Varaa löysäilyyn ja selän suoristamiseen ei ole.

Pariin vuoteen Veiterältä ei ole vieraspisteitä saatu, mutta nyt asia saatiin korjattua. Onko voitto jo nollattu vai onko kotivoitto ”pala kakkua”?

- Pisteet Kisapuistosta on hieno asia. Sieltä ei tosiaan ole montaa kertaa pisteiden kanssa kotiin lähdetty, eikä pisteet nytkään helpolla tullut. Kotivoitto ei missään tapauksessa ole ”helppo nakki”. Veiterän keskikentällä on laatua Peuhukurin ja Utin muodossa ja heidän puolustuspelaamisensa on korkealla tasolla. Kerän pitää hyökätä hyvin ja lisätä variaatiota hyökkäyksiin, jotta Veiterän sumppu aukeaa.

Jääpallon MM-kisat pelataan Kazakstanin Almatyssa 29.1.-5.2. Sinulla on kokemusta vastaavasta turnauksesta ja myös MM-kultamitali kotona. Millainen turnaus on kyseessä ja miten arvioisit Suomen joukkuetta?

- MM-kisat on pelaajalle fyysisesti todella raskas turnaus, jossa pitää olla parhaimmillaan viimeisenä viikonloppuna. Pelien taso on kova ja vauhti päätähuimaavaa, kun maailman parhaat joukkueet ja pelaajat kohtaavat. Hieno turnaus on kyseessä.Suomen joukkue tuntuu vahvemmalta kuin viime vuosina ja mahdollisuudet menestykseen on olemassa. Joukkueen pelaajat pelaavat isossa roolissa omissa seurajoukkueissaan Ruotsissa, mikä on mielestäni ehdoton edellytys maajoukkueen menestykselle. Runko on pysynyt samana monta vuotta ja kokemusta löytyy. Lisäksi porilaisia löytyy joukkueesta riittävä määrä, jotta mestaruus saadaan takaisin Suomeen.

Lähdit melko nuorena Narukerästä Ruotsiin pelaamaan. Olet kerryttänyt kokemusta eri joukkueista, organisaatioista ja valmentajista. Vaikka sinulla on useita pelivuosia vielä jäljellä, niin nähdäänkö sinut jossain vaiheessa valmentajan roolissa kentän laidalla?

- Toden totta, pelivuosia on vielä jäljellä monia. Eri asia on, kuinka monta niistä käytetään. Odottelen, että Timppa soittaa ja kertoo hienovaraisesti, että nuoret ovat ajaneet ohi, eikä tarvitse enää laittaa luikkareita jalkaan, mutta tarjoaa tilalle vesipullontäyttäjän roolia. Luultavasti sen jälkeen minut voi nähdä kentän laidalla valmentaja roolissa, mutta silloin valmennettavat ovat junioreita. En silti sano, että ei koskaan..

Jotkut ”vääräleuat” pitävät sinua puujalkavitsien äitinä, tai ainakin serkkuna. Milloin olet viimeksi jäänyt sanattomaksi?

- En kyllä muista koska olisin jäänyt sanattomaksi. Olisiko ollut alkuvuonna 1978?? Todellinen vitsinikkari on Aleksi Vihtilä. Porukassa ollaan sovittu, että Aleksin jutuille nauretaan, ettei Aleksille tule paha mieli. Aleksi on omasta mielestään hyvä, hauska ja kaunis, mutta Aleksilla menee herneet helposti nenään, jos Aleksille ei naureta.

Narukerän tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Narukerä - logo

Narukerä - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Mustonen jatkaa Narukerässä

Tomi Mustonen jatkaa Narukerässä

Viime kaudella 31 tehopistettä takonut Tomi Mustonen on Narukerän uusin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Ville Aaltonen on palaa Poriin innostuneena

Ville Aaltonen on palaa Poriin innostuneena

Narukerän 20-vuotta kestänyt odotus päättyy, kun legenda ja maajoukkueen kapteeni Ville Aaltonen palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Narukerän P15 joukkueelle SM-hopeaa

Narukerän P15 joukkueelle SM-hopeaa

Narukerän P15 joukkue voitti viikonloppuna Varkaudessa pelatussa SM-lopputurnauksessa hopeaa.

Lue lisää
Timo Helavuori Narukerän puheenjohtajaksi

Timo Helavuori Narukerän puheenjohtajaksi

Narukerän vuosikokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi Timo Helavuoren.

Lue lisää
Narukerä taistelee lauantaina kullasta

Narukerä taistelee lauantaina kullasta

Maaliskuussa 1998 Narukerä voitti Tornion Naränperällä pelatussa pronssiottelussa paikallisen Palloveikot 2-3.

Lue lisää
Narukerälle tappio ensimmäisestä välierästä

Narukerälle tappio ensimmäisestä välierästä

Arkipäivänä peli Helsingissä ”lepakkovuorolla” houkuttelee kuin ohrakakko karppaajaa.

Lue lisää