NST haki helpot pisteet Porista

Karhujen vuoden 2018 ensimmäinen viikonloppu sai ikävän päätöksen, kun sunnuntaina vieraana käynyt NST vei pisteet mennessään Lappeenrantaan.

Ottelu ensimmäiset sekunnit olivat lähes koko pelin kuva pienoiskoossa. Peli oli ehtinyt vanheta vain 27 sekuntia, kun pallo oli ensimmäisen kerran Karhujen maalissa. Aapo Tammisen harhasyötöstä NST:n Eetu Leskinen rokotti kotijoukkuetta surutta. Viitisen minuuttia myöhemmin Tamminen kuittasi virheensä tuoden Karhulauman tasoihin Benjamin Lepolan saadessa avausosumaan syöttöpisteen. Tähän kotijoukkueen ilot jäivätkin pitkäksi aikaa. Tasoitusosuman jälkeen NST kuittasi tasoituksen välittömästi seuraavassa vaihdossa. Ja taas kotijoukkueen suosiollisella avustuksella. Pistepörssin kakkonen Joonatan Kovanen vei joukkueensa 2-1 -johtoon. Näistä lukemista siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä synkisti entisestään porilaistunnelmaa. Erässä kotijoukkue ei onnistunut mistään. Mukaan mahtui mm. rangaistuslaukaus ja ylivoima. Pallo ei vaan löytänyt tietään ohi NST:n maalilla pelanneen Jarkko Monthanin. NST puolestaan onnistui erän aikana kahdesti. Parivaljakko Joona Heiskanen – Juho Simolin kuritti isäntiä kahdella maalilla, joista molemmat syntyivät Heiskasen toimesta. Päätöserään siirryttiin siis vieraiden 4-1 -johtoasemista.

Päätöserässä Karhut yritti vielä kiriä ketjumuutoksilla, mutta tänään sekään ei auttanut. Vieraiden Ville Alkki lisäsi joukkueensa johdon neljään maaliin parisen minuuttia ennen erän puoltaväliä. Hetkellisesti Karhuille toivoa toi kauden neljännen maalinsa iskenyt Eero Harjula. Harjulan maali jäi kuitenkin lopulta isäntien viimeiseksi. NST onnistui vielä erän jälkimmäisellä kahdesti maalin teossa. Juho Simolinin ja Joona Heiskasen osumien myötä NST vei pisteet ansaitusti matkaansa luvuin 7-2.

- Tulostaululla on tylyt lukemat. NST oli tänään paljon parempi meitä. Alkumetrit jo antoivat suuntaa pelin kulusta, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

- Meillä oli kyllä muutamia paikkoja toisessakin erässä, mutta ei vaan saatu palloa maaliin.

- Vastustaja oli tänään valmiimpi ja paljon meitä halukkaampi.

- Huono tulos meidän kannalta. Tämä oli kuitenkin yksittäinen peli ja matka jatkuu tästä eteenpäin, päättää Kannosto.

Karhujen tehopisteet:
Aapo Tamminen 1+0
Eero Harjula 1+0
Benjamin Lepola 0+1
Juho Myllyharju 0+1
Rasmus Österman 17 torjuntaa

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi vieraskentällä. Reilun viikonpäästä tiistaina 16. tammikuuta joukkue matkaa FBC Turun vieraaksi.

Karhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.