Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut haki voiton Kaupin pesäpallostadionilta

Pesäkarhut haki voiton Kaupin pesäpallostadionilta

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Tampereella päättyi Pesäkarhujen vierasvoittoon. Kaupin pesäpallostadionilla Pesäkarhut istuivat kuskinpenkille ja nappasivat täydet kolme sarjapistettä, voittaessaan ottelun puhtaasti 0-2. 

Hyvästä peliinlähdöstä huolimatta Pesäkarhut haparoi hieman ensimmäisessä vuoroparissa, kun ajolähtötilanteessa etenijät ovat irti pesiltä ja ajotilanne purkautuu ilman juoksuja. Nopsajalkainen etenijäjokeri MILLA LINDSTRÖM kuitenkin lyö kunnarin kenttään ja tuo ottelun avauspisteen vieraille 0-1. 

 Hyvään lyöntivireeseen päässeet EMILIA LINNA ja SUSANNA PUISTO kotiuttavat onnistumisillaan toisen vuoroparin tilanteeksi 0-3, kun Lindström ja Itävalo juoksevat kotipesään. Kotijoukkuetta ei päästetä avaamaan pistetiliä, kun Pesäkarhut nappaa kärpäsen kakkoselta. Kahden palon tilanteessa Manse yrittää rakentaa tilannetta, mutta Pesäkarhujen lukkari NOORA MATIKKA onnistuu sekoittamaan emäntien peliä ja vuoro vaihtuu. 

Sadan prosentin tehoilla pelannut Itävalo iskee ottelun toisen kunnarin heti ensimmäisellä kolmosvuoroparin lyönnillään, kotiuttaen samalla myös HENNA JUKAN. Tässä vaiheessa pisteitä on taululla Pesäkarhujen hyväksi 0-5. Porilaisjoukkue ei kuitenkaan aio hidastaa tahtiaan, vaan ajotilanteessa Puisto puhkaisee kakkosrajan tyhjentäen pajatson. 

Manse PP saa avauspisteensä neljännessä vuoroparissa, mutta Pesäkarhujen yhdeksän juoksun etumatka riittää ja tauolle mennään Pesäkarhujen juhliessa jaksovoittoa lukemin 1-9. 

Toisella jaksolla enemmän peliin kiinni päässyt Manse PP yrittää kotiutusta heti jakson alkuun, mutta Matikka nappaa pallon tiukasti räpylään ja polttaa etenijän kotipesään. Pesäkarhujen lyöntivuorolla jokeri Puisto onnistuu jälleen kotiuttamaan sekä Itävalon että SUSANNE OJANIEMEN siirtäen joukkueen 0-2 johtoon. Tamperelaiset ovat päässeet ulkopeliin kiinni ja SENNI SALLINEN hallitsee toisen tasoittavalla hyvin peliä lopettaen Pesäkarhujen haaveet lisäjuoksuista. 

Manse onnistuu rakentamaan palottiman ajolähdön kolmannen aloittavalla, josta MIRKA RINTAMÄKI saakin kotiutettua HENNA PELTOKANKAAN, pallon pomppiessa Pesäkarhuja karkuun. Ajotilanne saa jatkoa, mutta viimeisellä lyönnillä Manse ottaa taktisen palon. Seuraavakka SUSANNA KYLÄ-KAUSEN lyöntivuorolla Pesäkarhut nappaa kaksi paloa lisää taululle, ensin kotipesään ja sitten kakkoselle.

Kolmannessa vuoroparissa Linna lyö Jukan kotiin ja viimeiselle kotijoukkueen sisävuorolle mennäänkin tilanteessa 1-3, josta emäntien olisi vielä mahdollista kiriä ohi. Manse PP saakin vaarallisen näköisen lyönnin, kun IDA LÄHTEEN lyönti lähtee vauhdilla kolmospuolelle. Kunnaria ei kuitenkaan päästä kiertämään, kun pallo osuu aitaan ja Pesäkarhujen ulkokenttä nappaa pallon haltuunsa. HENNA SUOMINEN kuitenkin kotiuttaa kohta Lähteen, kaventaen pisteet lukemiin 2-3. Kiri ei kuitenkaan riitä loppuun asti ja Pesäkarhut voittaa myös ottelun toisen jakson vieden pisteet mukanaan. 

Pesäkarhujen ykköspalkinnon ottelussa napannut Itävalo toteaa, että joukkue saa hyvin rakennettua tilanteita ja kotimatkalle mukaan lähti tärkeät pisteet. 

- Oman pelin ja omin vahvuuksien kautta lähdimme peliin. Uskalletaan lyödä kovaa myös vaihtotilanteisiin, ettei tuskastuta näpertelyyn, Itävalo pohdiskelee. 

Mansen kolmesta juoksusta kaksi tuonut Peltokangas pokasi kotijoukkueen ykköspalkinnon ja harmittelee että vaikka toisella jaksolla joukkue pääsi peliin kiinni, ei se kuitenkaan riittänyt - taaskaan. 

- Pallot pitäisi saada kiinni eikä pompotella ja ei saisi heitellä harhaan. Jäätiin jalkoihin mielestäni joka osa alueella ensimmäisellä jaksolla, Peltokangas analysoi ottelun kulkua. 

Pelinjohtaja JARKKO POKELA komppaa Peltokangasta, todeten Mansen olleen Pesäkarhuja jäljessä koko illan ajan. Pokela kertoo olevan turhauttavaa, kuinka koko ajan täytyy analysoida miksi ei otettu palloa kiinni tai miksi ykkös-kolmos-tilanteessa lyödään 3-5 paloa. 

 -Se syö peliä pahasti. Kuti jää piippuun ja tällä hetkellä taso riittää kärkikolmikon ulkopuolisiin peleihin, mutta sitten on iso aukko, Pokela toteaa. 

Pesäkarhujen SAMI ÖSTERLUND on iloinen Kaupin kentältä haettuun voittoon, sillä se ei ole viime vuosien aikana ollut mikään itsestäänselvyys. Pelinjohtaja toteaa Pesäkarhujen olleen ensimmäisellä jaksolla todella hyviä mutta toisella jaksolla sisäpelin laatu hieman laski ja esimerkiksi näppilyönnit jäivät varovaisiksi. 

- Ensimmäinen jakso oli hyvää lyöntipeliä ja Lindströmin kunnari pelasti pelin alun. Itävalolta oli myös todella hieno ulospäin kiertävä kunnarilyönti, Österlund kehuu.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää