Tasainen taisto Vaasassa

FC PoPa kohtasi Vaasan Kiiston Hietalahden stadionin loistokuntoisella nurmella ja tasaisen väännön jälkeen pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Kotijoukkue aloitti ottelun varsin terävästi ja saikin alussa muutamia vaarallisia erikoistilanteita mutta näissä tilanteissa vierailijat olivat hereillä eikä kotijoukkue päässyt rokottamaan. PoPa siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisestä paikastaan ottelun 11. minuutilla, kun Teemu Vihtilän keskitys löysi Tom Melartin, joka puski PoPan 1-0 johtoon. PoPan johto ei kestänyt montaa minuuttia, sillä 13. minuutilla Kiisto tasoitti ottelun, Arto Saranpää pääsi läpiajoon ja nosti pallon hallitusti yli Lauri Pirhosen. Tämän jälkeen peli oli tasaista vääntöä eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnon maalintekopaikkoihin. 30 minuutilla debytantti Samu-Petteri Mäkelä irtaantui laidassa puolustajasta ja keskitti maalin eteen Juho Lehtoselle mutta pallo otti nurmesta kovan kimmokkeen eikä Juho saanut kunnon osumaa palloon. Ensimmäisellä puoliajalla ei muilla paikoilla juhlittu ja tauolle siirryttin tilanteessa 1-1.

Toisen puoliajan alku oli toisinto ensimmäisestä, kovaa taistelua jokaisesta pallosta mutta kunnollisiin maalintekopaikkoihin ei kumpikaan joukkue päässyt. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 20 minuuttia niin PoPa sai vapaapotkun n. 18 metristä mutta Piracaian kierteinen laukaus viuhui hieman ohi maalin. Tästä muutama minuutti niin Kiistolla oli hyvä paikka mutta tämän laukauksen Pirhonen torjui varmasti. Tästä seuraavat minuutit mentiin Kiiston tahdissa ja joukkue laukoikin tolppaan ja jatkotilanteen hoiti Pirhonen. 68 minuutilla Kiisto siirtyi komean sommitelman päätteeksi 2-1 johtoon, hieno syöttö linjan taakse ja Saranpää laukoi illan toisen osumansa. Maalin jälkeen Kiisto vetäytyi ja antoi pallonhallinnan PoPalle, joukkue jaksoi rauhassa hakea paikkaa tasoitukseen ja tasoittikin ottelun, kun vaihdosta sisään tullut Samu Ruisniemi syötti Kiiston puolustuksen selustaan pallon Lehtoselle, joka laukoi hallitusti ottelun tasoihin, maali oli Lehtosen kauden kymmenes, jolla irtoaa tällä hetkellä maalipörssin jaettu ykkössija. Heti maalin jälkeen PoPalla oli paikka siirtyä johtoon mutta Ruisniemen nosto meni aavistuksen yli maalin. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty mutta dramatiikkaa sitäkin enemmän, kun ottelua oli pelattu  90. minuuttia niin Kiiston kahden maalin mies Saranpää liukui turhaan pallon jo käsiinsä saaneen Pirhosen jalkoihin ja tästä tilanteesta Pirhosen jalka osui Saranpäähän ja tuomari tulkitsi tilanteessa Pirhosen rikkoneen ja antoi hänelle suoran punaisen kortin, tilanne oli aavistuksen tulkinnanvarainen mutta täytyy sopeutua tuomarin näkemykseen ja sillä siisti. Näin kahden nousijajoukkueen tasainen taisto päättyi lukemiin 2-2.

Jari Vuorinen piti ottelun lopputulosta oikeudenmukaisena.

- Tiedettin, että edessä on tiukka vääntö ja sellainenhan tästä kehkeytyi ja molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu. Kolmea pistettä tultiin hakemaan mutta pisteeseen jäätiin, tietysti se lämmittää, että lopussa noustiin tasoihin mutta kärjen tuntumassa pysyäksemme tarvitsemme voittoja. Nyt nuollaan haavat ja lähdetään hakemaan sunnuntaina kolme pistettä kotiin.

PoPa on sarjassa tällä hetkellä sijalla kuusi ja ero kärkeen on kahdeksan pistettä mutta PoPalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Sunnuntaina on edessä todella tärkeä ottelu, kun Vuosaaressa vastaan asettuu sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä FC Viikingit.