KPV haki pisteet Porista

FC PoPa hävisi KPV:lle lukemin 1-0 ja taistelu kolmannesta sijasta koki kovan kolauksen.

Ottelu alkoi PoPan kannalta pirteästi ja Michael Akuffu pääsi ensimmäisellä minuutilla vetopaikkaan mutta laukauksen torjui porilaislähtöinen Juhani Koponen. Ottelun 8 minuutilla nähtiin ottelun voittomaali, KPV sai sivuvaparin 30 metristä, jonka jatkoi sisään vahvan ottelun pelannut KPV:n toppari Mika Lähderinne. 15 minuutilla KPV:n Jussi Roiko pääsi hyvään paikkaan mutta Lauri Pirhonen torjui lähentelyn. Tästä muutama minuutti ja jälleen oli vaaratilanne PoPan maalilla mutta Akuffun oikea-aikainen liuku pelasti PoPan. 20 minuutin pelin jälkeen paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa vastustaja pääsi laidasta läpi mutta Pirhonen torjui pallon kulmaksi. Seuraavat minuutit mentiin ilman tekopaikkoja ja pallo pyöri enimmäkseen keskialueella. 34 minuutilla PoPalla oli mainio tilaisuus tasoittaa peli, vasemmalta tullut keskitys päätyi Samu-Petteri Mäkelälle mutta lauakus painui yli maalin. Näin puoliajalle mentiin vierasjohdossa lukemin 1-0.

Toinen puoliaika alkoi isänniltä vahvasti ja Akuffu pääsi puskemaan Piracaian loistavasta keskityksestä mutta Koponen torjui tilanteen kulmaksi. 54 minuutillla PoPan tilanne vaikeutui, Paulao sai toisen keltaisen kortin ja joutui poistetuksi kentältä, kun joutui rikkomaan alimpana miehenä, tuomittu vapaapotku painui ohi maalin. Tästä muutama minuutti ja pallo oli porilaisten maalissa mutta tilanne tuomittiin oikeutetusti paitsioksi. 75 minuutilla KPV:n Lasse Linjala pääsi yksin läpi mutta jäätyi tilanteessa totaalisesti ja Pirhonen nappasi pallon. Viimeiset 20 minuuttia PoPa pelasi käytännössä kahden miehen alakerralla, kun joukkue haki vimmatusti tasoitusmaalia ja olikin tasoittaa ottelun 80 minuutilla, kun Matti Santahuhdan keskitys painui kohti Tom Melartia mutta hän ei saanut kunnon osumaa palloon. Aivan lopussa Roiko pääsi laukomaan boksista mutta Pirhonen oli jälleen kerran pallon tiellä. Tästä minuutti niin vaihdosta sisään tullut Samu Ruisniemi sai taklauksestaan toisen keltaisen korttinsa ja passituksen suihkuun, näin PoPa pelasi loput minuutit kahden miehen alivoimalla ja KPV pääsi muutamiin läpiajoihin, ensin lisäajalla Tuomas Uusimäki pääsi yksin läpi mutta Pirhonen torjui, seuraavaksi oli Olli-Pekka Itälän vuoro mutta laukaus painui yli maalin ja aivan ottelun loppuhetkillä Uusimäki pääsi puolesta kentästä yksin läpi mutta laukauksen tiellä oli jälleen kerran Pirhonen. Näin PoPalle kauden neljäs kotitappio, kun KPV vei kaikki pisteet mukanaan Lähderinteen maalilla.

Vaikka peli päättyi vain 0-1 niin KPV:lla oli muutamia todella laadukkaita paikkoja mutta kotijoukkueen ylivoimaisesti paras pelaaja Lauri Pirhonen nollasi vastustajan yritykset kerta toisensa jälkeen. KPV tiedettiin ikäväksi vastustajaksi ja PoPa puskikin päätään KPV:n puolustusmuuriin eikä päässyt ottelussa kunnon paikkoihin ja ilman maaleja on peliä mahdotonta voittaa, joten ansaitut pisteet KPV:lle.

PoPa on nyt viisi pistettä KPV:ta jäljessä, kun pelejä on vielä kolme jäljellä, ensi sunnuntaina PoPa matkustaa FC Hämeenlinnan vieraaksi, 11.10 on vieraissa JIPPO  ja lauantaina 17.10 Atlantis saapuu Poriin.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori.com

Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2009 Miesten edustusjoukku

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.