Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Historiallinen päivä satakuntalaiselle futikselle

 
Historiallinen päivä satakuntalaiselle futikselle

FC Jazz Porista ja Pallo-Iirot Raumalta allekirjoittivat tiistaina kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tärkeimpänä tavoitteena on uusien satakuntalaisten huippujalkapalloilijoiden kasvattaminen.

Seurojen välistä yhteistyötä käsittelevä puitesopimus on täysin ainutlaatuinen satakuntalaisessa urheiluelämässä tai muilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Seurat perustivat yhteisellä puitesopimuksella JazzIirot -akatemian, jonka piiriin kuuluu molempien seurojen talenttipelaajat ikäluokasta E10 aina A-nuoriin asti.

Käytönnön tasolla JazzIirot- akatemia osallistuu A- ja B-nuori-ikäluokissa yhteisellä joukkueella Suomen Palloliiton Talenttiakatemia-sarjaan.

C-, D- ja E-nuorissa JazzIirot -akatemian joukkueet hakeutuvat koviin kansallisiin ja kansainvälisiin turnauksiin. Haastavien pelien lisäksi kunkin ikäluokan talenttipelaajille järjestetään yhteisiä leirityksiä ja tutustumismatkoja eurooppalaisiin seuroihin.

Akatemia-joukkueiden valmennustiimit muodostuvat FC Jazzin ja Pallo-Iirojen ikäluokkavalmentajista. Yksi yhteistyön tärkeä tavoite onkin valmennustietouden jakaminen ja yhteisten koulutustilaisuuksien järjestäminen. Lisäksi seurat jakavat tietotaitoa ja kokemuksia myös hallinnon tasolla.

JazzIirot -akatemiaan kutsutaan mukaan myös Satakunnan muut jalkapalloseurat. Akatemiaan sitoutuvien satelliittiseurojen talenttipelaajat pääsevät mukaan JazzIirot -akatemian peli- ja harjoitustoimintaan. Lisäksi seurojen valmentajat saavat samat koulutusmahdollisuudet kuin FC Jazzin ja Pallo-Iirojen valmentajat.

- Satakuntalainen juniorijalkapalloilu tarvitsee uusia tuulia ja uskon tämän yhteistyön edistävän kaikkien satakuntalaisten junioripelaajien ja -valmentajien kehitystä, JazzIirot -akatemiassa aloitteentekijänä toiminut FC Jazzin puheenjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki taustoittaa.

FC Jazz ja Pallo-Iirot löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Molemmat seurat haluavat kantaa vastuunsa uusien huippupelaajien kasvattajina.

- Neuvottelut etenivät lähes täydellisessä yhteisymmärryksessä. Isojakin asioita saatiin sovittua nopeasti, kun tahtotila oli molemminpuolinen.
 Uskon, että myös muut Satakunnan seurat ottavat tämän ilolla vastaan.
Tässä ollaan koko maakunnan asialla, Leivo-Jokimäki toteaa.

- Huomasimme nopeasti, että meillä on paljon samankaltaisuutta - samat murheet ja vahvuudet miehistä nappuloihin. Molemmat seurat olivat miettineet
 näitä asioita tykönään jo ennen FC Jazzin aloitetta. Siksi yhteinen sävel löytyi todella nopeasti, Pallo-Iirojen kilpailupäällikkö Harri Kanerva kiittelee.

- Kyse on nimenomaan koko satakuntalaisen jalkapallon kehittämisestä, joka on mahdollista, kun yhdistämme voimia. Haluan korostaa, ettei tämä
ole mikään yhden vuoden projekti, vaan toimintamalli, jolla koko kokonaisuutta viedään pitkäjänteisesti eteenpäin, Kanerva jatkaa.

- Tulemmekin kutsumaan mukaan kaikki satakuntalaiset jalkapalloseurat yhteistyöhön. Vaikka kyseessä on merkittävä sopimus, niin on hyvä muistaa,
että tämä akatemia-toiminta koskee vain murto-osaa pelaajista. Emme halua millään tapaa kyseenalaistaa muiden seurojen toimintaa, päinvastoin,  Leivo-Jokimäki päättää.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJuuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää
Elijah Akinin sopimus purettu

Elijah Akinin sopimus purettu

MuSaan täksi kaudeksi Atlantis FC:stä siirtynyt Elijah Akinin sopimus on purettu molempien osapuolten osalta yhteisymmärryksessä ja mies suuntaa uusiin haasteisiin.

Lue lisää