Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät avasi voitolla paikallispelissä

 
Kärpät avasi voitolla paikallispelissä

Tutut nimet voiton takana.

Porin Kärpät kukisti paikallisottelussa raumalaisen UKPn selvin numeroin 11-6. Liigaennakossa Bewen kanssa toiseksi mestarisuosikiksi uumoiltu UKP jäi lopullisesti porilaisten jalkoihin päätöserässä. Voiton takuumiehinä olivat 4+1 taiteillut Mikko Peltonen, 2+3 lukemiin päässyt Niko Papinaho ja loistavan pelin maalissa pelannut Joni Meskanen. Tunnustusta täytyy kuitenkin antaa koko joukkueelle, sillä nimimiesten lisäksi muutkin onnistuivat. "Kokematon" puolustus ansaitsee arvosanan HYVÄ esityksestään.

KÄRPÄT KESTÄÄ VIERAIDEN ALKURYNNISTYKSEN

UKP lähti otteluun vauhdilla ja voimalla. Kotijoukkue oli ensimmäisissä vaihdoissa hätää kärsimässä, mutta Joni Meskanen piti joukkueen maalin koskemattomana. Yllättäen kesken raumalaispainostuksen pääsi Mika Ahonkivi vastahyökkäykseen eikä konkari erehtynyt. Kauden avausmaali Porissa nähtiin ajassa 1.11 . Kauaa ei kotijoukkue saanut johtomaalia juhlia, kun UKP iski vauhdilla keskialueen läpi ja Matti Puumalalla oli helppo työ tasoittaa ottelu ajassa 1.27. Maalin jälkeen raumalaisilla oli muutama paikka mennä vierasjohtoon, mutta porilaispuolustus kesti Joni Meskasen ohella vieraiden hyökkäykset. Porilaiset pääsivät kahdesti pelaamaan ylivoimaa ja jälkimmäisen jäähyn aikana joukkue onnistui. Meskanen heitti hienon avauksen keskialueella olleelle Niko Papinaholle, joka karkasi maalintekoon. Raumalaisten maalilla pelannut Toni Silmäri oli yllätetty toistamiseen kun pelikello näytt i aikaa 10.31. Vajaan kolmen minuutin päästä kotijoukkue iski taas. Niko Papinahon vedon Silmäri vielä torjui, mutta riparipalloa ei enää.Jani Helppolainen seurasi tilanteen hienosti loppuun ja valotaululle lukemat 3-1. UKP kavensi vielä ennen erätaukoa, kun kaksi miestä oli unohdettu maalille. Tuomo Pelkonen löi pallon maaliin aivan Meskasen nenän edestä. Ensimmäiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 3-2 johdossa.

UKP ISKEE HETI ERÄN ALKUHETKILLÄ, KÄRPÄT VIE KUITENKIN ERÄN

Raumalaisten tasoitus tuli kun toista erää oli pelattuna runsas kolme minuuttia. Porilaisjoukkue laski keskialueelta turhaan ja Samu Lindström pääsi maalaamaan hyvältä paikalta. Kärppien johto-osuma nähtiin erän puolenvälin paikkeilla. Niko Papinahoa rikottiin vapaassa maalintekotilanteessa ja tuomari osoitti tapahtuneesta rangaistuskuljetuslaukausta. Papinaho ei antanut raumalaisvahdille paljonkaan mahdollisuuksia ja veti pallon maalin yläkulmaan. Pari minuuttia eteenpäin syntyi sitten jo lukemat 5-3. Neljään vuoteen ensimmäisen kaukalopallo-ottelunsa pelannut Tero Kärki sai namusyötön Niko Papinaholta ja Kärki veti suoraan syötöstä pallon ohi hölmistyneen Toni Silmärin. Meskasen ainoa pieni lipsahdus tapahtui ajassa 35.12 kun pallo lipsahti helpon näköisesti kainalon alta maaliin. UKP oli taas vain maalin päässä. Erän loppulukemat 6-4 tulivat Mikko Peltosen yksilösuorituksen jà 4lkeen. Vieraiden puolustus joutui toteamaan läheltä, kun mailavirtuoosi Peltonen vei porukat Rauman torille pystykaffeelle.
Viimeiselle erätauolle mentiin kotijoukkue Kärppien kahden maalin johtoasemassa.

KÄRPÄT HALLITSEE PÄÄTÖSERÄÄ MIELIN MÄÄRIN

Kolmannessa erässä ei enää ollut epäselvyyttä pelin voittajasta. Kotijoukkue dominoi kentän tapahtumia ja karkasi jo kolmen minuutin pelin jälkeen neljän maalin johtoon. Ensin Jose Laaksonen sai namupassin vieraiden Joni Vastamäeltä. Laaksonen ei erehtynyt ja peli oli ajassa 40.12 jo 7-4. Vaikka UKP vielä kavensikin Tero Purasen maalilla,teki kaksi seuraavaa maalia kotijoukkue Kärpät. Ensin Mika Ahonkivi kiitti Marko Luukkosta upeasta syötöstä ja heti perään Mikko Peltonen löi riparin sisään. Peli oli jo ratkennut vaikka jäljellä oli vielä 17 minuuttia. Vaihtovirheen ansiosta UKP kavensi Pasi Tuomisen maalilla, mutta erän kaksi viimeistä maalia kirjattiin kentän kunkun Mikko Peltosen nimiin. Jälkimmäisessä maalissa Joni Vastamäki oli taas edesauttamassa maalia. Omalla sinisellä, kun menettää alimmaisena pelaajana pallon Mikko Peltoselle, ei ole kuin yksi lopputulos=Maali!!   Erän loppu olikin vain pelailua ja tuntui siltä,että molemmat joukkueet vain odottelivat päätössummeria.

Kärppien parhaana palkittiin Joni Meskanen ja raumalaisista kahden maalin Tero Puranen. Kärppien joukkueen muut onnistujat olivat Mikko Peltonen (4+1), Niko Papinaho (2+3) sekä kahden maalin Mika Ahonkivi. Raumalaiset eivät yltäneet "Porin lentokentällä" kuin keskinkertaiseen esitykseen. Olikohan teksti-tv:n ennakkojutut ja hyvin menneen liigaturnauksen jälkeiset odotukset liikaa päänupissa? Ai niin......eihän Kärpät osallistunutkaan kyseiseen turnaukseen.

Kärpät jatkaa otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun se kohtaa liigan kestomenestyjän Bewe Sportin Helsingissä.

Ottelun erikoisuudet:

-Porin Kärpissä viime kaudella kohtuullisen kauden pelannut Antti Majakulma oli laitettu taas raumalaisjoukkueessa hyökkääjän paikalle. Ulkopuolisesta kuitenkin tuntui, että miehestä olisi paljon suurempi hyöty UKPn alakerrassa.

-Ottelun yleisömäärä 213 oli pettymys. Kauden avaus on yleensä vetänyt ihan hyvin yleisöä. Olisi luullut, että raumalaisiakin olisi ollut hiukan enemmän paikalla, kun joukkue on ennakoitu yhdeksi liigan mestarisuosikeista.

-Sarjaohjelma on kohdaltamme erikoinen, kun seuraava kotiottelumme on vasta neljän viikon päästä, totesi joukkueenjohtaja Markku Viitalampi. Tässä välissä kohtaamme Bewen ja RB-93 vieraissa, jatkoi Viitalampi. Lisäksi väliin iskee yksi vapaa viikonloppukin, lopetti Markku Viitalampi.

Maalitilastot:
I erä
1.11 1-0 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
1.27 1-1 Matti Puumala (Valtteri Raunio)
10.31 2-1 Niko Papinaho (Joni Meskanen)yv.
13.17 3-1 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)
16.15 3-2 Tuomo Pelkonen (Antti Majakulma)

II erä
23.09 3-3 Samu Lindström (Timo Mäkinen)
31.27 4-3 Niko Papinaho rkl
33.14 5-3 Tero Kärki (Niko Papinaho)
35.12 5-4 Tero Puranen (Jaakko Juvonen)
38.15 6-4 Mikko Peltonen (Tero Kärki)

III erä
40.12 7-4 Jose Laaksonen tv.
41.18 7-5 Tero Puranen (Jaakko Juvonen)
42.35 8-5 Mika Ahonkivi (Marko Luukkonen)
43.01 9-5 Mikko Peltonen (Vesa Vuorenmaa)
46.02 9-6 Pasi Tuominen (Joni Vastamäki)yv.
50.06 10-6 Mikko Peltonen (Niko Papinaho)yv.
54.05 11-6 Mikko Peltonen

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 44
UKP Toni Silmäri 34

Jäähyt:
Kärpät 4x2min
UKP 4x2min

Palkitut:
Kärpät Joni Meskanen
UKP Tero Puranen

Yleisöä: 213

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää