Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Risto Virtanen uusi päävalmentaja

 
Risto Virtanen uusi päävalmentaja

FC Jazzin miesten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty porilainen Risto Virtanen, 54.

Virtanen on pitkän linjan jalkapallomies, sillä hänellä on peräti 18 kauden valmentajakokemus, mitä edelsi parin vuosikymmenen pelaajaura.

Valmentajana Virtanen on toiminut Kuopion Elossa (-89-90, 1 div.), Porin Pallo-Tovereissa (-91-92, A-SM), kolmeen otteeseen Musan Salamassa (-88, -96, -07), Euran Pallossa (-97-98 II div.), Rauman Pallo-Iiroissa (-99, I div.), Porin Palloilijoissa (-01, III div.), FC Jazzin edustusjoukkuetta päävalmentajana (2002) ja toisena valmentajana (-93-94, -00).

- Valmentajana hienoin muisto on vuoden 1993 mestaruus FC Jazzissa, vaikka olin silloin ”vain” Jussi Ristimäen kakkosvalmentaja. Se oli upea ja ainutlaatuinen joukkue, Virtanen muistelee.

Pelaajana Virtanen pelasi noin sata mestaruussarjaottelua Turun Palloseurassa ja Porin Pallo-Tovereissa. Talvikauden 1984 hän oli Sheffield Unitedin mukana, mutta ammattilaissopimus kaatui Iso-Britannian tiukkaan työlupapolitiikkaan.

- Pelaajana mieleenpainuvin yksittäinen peli oli TPS:n paidassa Råsundalla AIK:ta vastaan, jossa voitimme 2-3 ja tein kaikki kolme maalia, entinen huippuhyökkääjä toteaa.

Valmentajana Virtanen on pitänyt muutaman välivuoden, mutta jalkapalloa mies ei ole jättänyt. Virtanen on seurannut tarkasti kotimaista ja kansainvälistä jalkapalloa, ja odottanut sopivaa tilaisuutta palata haalarihommiin.

- Halusin lähteä FC Jazziin positiivisen ilmapiirin ja myönteisen ajattelutavan takia. Seurassa on eteenpäin pyrkivä henki, mikä huokui jo seuran ihmisistä jo neuvotteluiden aikana, Virtanen kertoo päätöksensä taustoja.

- Lisäksi seuran tavoitteellisuus kehittää koko ajan omaa toimintaansa kiehtoo minua. Haluan olla mukana seurassa, joka haluaa koko ajan eteenpäin.

Virtanen on nähnyt viime vuosina myös lukuisia FC Jazzin otteluja.

- FC Jazzilla on pelaava ja taitava joukkue, josta on varmasti mahdollisuus saada paljon nähtyä enemmän irti, kunhan tehdään raa'asti töitä.

Työnteon ja urheilullisuuden lisäksi Virtanen aikoo iskostaa joukkueeseensa vahvan joukkueena pelaamisen mentaliteetin.

- Meidän pitää pystyä tiiviinä ryhmänä sekä hyökkäys- että puolutussuuntaan. Lisäksi odotan, että joukkueesta löytyy entistä enemmän johtajuutta, Virtanen korostaa.

Virtasen työparina jatkaa jo vuodesta 2004 FC Jazzia valmentanut Sami Rintanen.

- ”Salva” on mies, joka elää jalkapallolle. On upea homma, että saan tehdä töitä innostuneen nuoren valmentajan kanssa, joka pääsi opiskelemaan JVK:lle. Samalla saan varmasti itsekin päivitetyt tiedot, Virtanen naurahtaa.

- Tämä on minulle ensimmäinen kerta, kun saan tehdä töitä selvästi kokeneemman valmentajan kanssa. Uskon, että voin oppia häneltä paljon, Rintanen toteaa.

Pelaajasopimuksia FC Jazzilla on koossa 12. Viimeisin jatkosopimuksen tehnyt pelaaja on Matti Santahuhta.

Uusin vahvistus on FC Hämeenlinnan Ykkösen joukkueesta Poriin palaava Jukka Ranne, joka on solminut kaksivuotisen sopimuksen FC Jazzin kanssa. Hän pelasi Ykkösessä yli 20 peliä sarjassa lopulta säilyneessä joukkueessa.

- Ykkönen oli astetta kovempi sarja, mutta Kakkoseen verrattuna kuilu ei ole mikään kovin iso. FC Jazziin on mukava palata, ja tuoda oma korsi kekoon, kun seura kehittää toimintaansa, paluumuuttaja Ranne toteaa.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJuuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää
Elijah Akinin sopimus purettu

Elijah Akinin sopimus purettu

MuSaan täksi kaudeksi Atlantis FC:stä siirtynyt Elijah Akinin sopimus on purettu molempien osapuolten osalta yhteisymmärryksessä ja mies suuntaa uusiin haasteisiin.

Lue lisää