Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nostajanaisen unelma tayttyi

 
Nostajanaisen unelma tayttyi

Anna Everi EM-pronssille SE-tyonnolla

Viisi onnistunutta nostoa kuudestan kilpailusuorituksesta takasi Puntti-Karhujen Anna Everille, 23, Euroopan mestaruuskilpailujen pronssimitalin tyontonostossa. Porilaisnaisen tulos 102 kiloa on seka naisten etta 23-vuotiaiden naisten uusi Suomen ennatys.m Yhtyeistuloksessa Anna Everi sijoittui neljanneksi niinikaan uudella 23-vuotiaiden Suomen ennatyksella 181 kiloa.

- Tavoitteeni toteutui lahes taysin. Ensimmainen arvokisamitali oli mielesa jo tanne Kyprokselle lahdettaessa - tai oikeastaan se on ollut kylla mielessa koko vuoden jan sen vuoksi jatin yleisen sarjan MM-kisatkin valiin. Unelmana oli toki yhteistuloksenkin mitali, mutta Italian tytto onnistui tempauksessa aivan mainiosti ja kun oma toinen temppuni valui yli paan yli, en paassyt taistelemaan yhteistulospronssista. Tuntuma oli se, etta viela jai tyontoon SE:nn jalkeen vahan varaakin. Olen kuitenkin tosi tyytyvainen EM-pronssiin, onhan se Suomellekin eka mitali sitten vuoden 2005, kertoi Everi heti kisan jalkeen.

- Nyt lepaan taalla Limassolin auringossa muutaman paivan ja sitten alkutalven kisaputki jatkuu seurojen SM-finaalilla ja viela loppuvuonna on tarkoitus korottaa 23-vuotiaiden SE-lukemia normaalia sarjaani 58 ylemmissa sarjoissa mahdollisimman korkealle olenhan enaa runsaan kuukauden nuorten kirjoissa.

Porilaisnuoren tavoitteena ovat selkeasti Lontoon Olympialaiset. Isoveli Antti oli mukana Pekingissa ja kun han nyt keskittyy esikoisensa hoitoon ja tyoelamaan, on Annan tavoitteena panna Anttia paremmaksi Lontoossa. Antti Everi, 28, oli Pekingissa sijalla 11, joten tavoitetta riittaa.

Sarjan 58 kiloa A-ryhman kilpailu alkoi Ruotsin Angelica Roosin uudella maansa ennatyksella tempauksessa, 75 kiloa. Englannin vahva tempaaja Helen Jewell paatyi 78 kiloon ja kun Anna Everi pummasi 79 kilon vedon toisellaan, oli kisatilanne varsin tiukka suomalaisen suhteen. Jos kolmaas nosto 79 kilosta ei olisi onnistunut, olisi sijoitus tempauksessa jaanyt 6:ksi. Tavoitteena Everilla oli paasta kolmannellaan urittamaan 81 tai 82 kiloa, koska Italia Giorgia Bordignon tiedettiin vahvaksi tempaajaksi. Yrityksia noihin SE-kiloihin ei nyt riittanyt, vaan Everi otti viimeisellaan uusinnan 79 kilosta - Suomen ennatys 80 kiloa - ja varsin kevyesti se onnistuikin. Tempauksessa sijoitus oli neljas. Italian tytto onnistui kuitenkin kaikissa nostoissaan ja paatyi ennatykseensa 87 kiloon. Kun punttikarhu oli viela 50 grammaa painavampi punnituksessa, oli italialainen karannut kaytannossa 9 kilon paahan.

Tyonnossa Anna Everi oli sitten itse varmuus. Arvokilpailuissa haetaan sijoituksia eika ennatyksia, mutta kun sijoitukset on varmistettu, kasataan tankoon uudet ennatyksetkin. Taistelussa tyonnon pronssista Englannin ja Italian nostajien kanssa Everi osoitti kylmahermoisuutensa ja myos kovan kuntonsa. Han antoi kilpailijoidensa kayttaa yrityksensa - kolme per nostolaji - ja alkupainon varmistettuaan tuli lavalle tyontamaan 99 kiloa, joka tiesi pronssimitalia. Alun perin suunnitelmissa oli toki lastata jo toiseen tyontoon naisten Suomen ennatys 101 kiloa, mutta pronssin varmistaminen ajoi taman tavoitteen ohi. Varma tyonto takasi suomalaiselle painonnostolle todella harvinaisen mitalin ja sitten oli ennatysten vuoro. Yleensa, kun nostaja on saanut varmistettua tavioitteensa, ei loppuyrityksille enaa puhtia loydy, mutta Anna Everin kohdalla oli nyt toisin. Tankoon lastattiin taktikolinnin jalkeen 102 kiloa, joka tiesi onnistuessaan kahden kilon parannusta Heidi Harjun kahdeksan vuotta vanhaan Suomen ennatykseen. Nosto onnistuikin erinomaisesti ja niin Everille kirjattiin ensimmainen 'aikuisten' naisten Suomen ennatys. kaikkien tyontoyritysten onnistuminenkaan ei riittanyt yhteistulosmitaleille, vaan matkaa pronssiin jai 4 kiloa. Pronssin tavoittelu kaatui epaonnistuneeseen toiaseen tempaukseen. Viimeksi Suomeen on saatu yhteistuloksen arvokisamitali toistakymmenta vuotta sitten ja sen ottajana oli liiton nykyinen valmennuspaallikko Karoliina Lundahl.

Suomella on kaikkiaan seitseman nostajaa nuorten EM-kisoissa Limassolissa. Keskiviikkona ovat kilpailuvuorossa 77 kilon sarjassa Milko Tokola ja Sami Raappana seka 63 kilon sarjassa Minna Nauha. Loppuviikolla kilpailevat 69-kiloisissa Meri Ilmarinen, 94 kilon sarjassa Miika Antti-Roiko ja 105 kilon sarjassa Eero Oja.

Puntti-Karhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle
Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää