Kärpät kaatoi sarjakärjen

Jose Laaksonen kentän pistekuningas

Porin Kärpät kohtasi lauantain kaukalopallo-ottelussa sarjakärki Duon. Duo ei ollut hävinnyt sarjassa ennen lauantaita vielä peliäkään, mutta lauantain kotiottelussaan se joutui tyytymään niukkaan 8-9 tappioon. Vieraiden kaikki kaikessa oli Jose Laaksonen, joka iski ottelussa teot 4+1. Niko Papinaho säesti hyvin tekemällä lukemat 2+2. Joni Meskanen jatkoi porilaismaalilla varmoja torjuntojaan ja palkittiinkin ottelun parhaana pelaajana.

ENSIMMÄISESSÄ KÄRPÄT ALOITTAA MURSKAAVASTI

Porin Kärpät lähti otteluun ilman parasta pistemiestään Mikko Peltosta. Moni luuli, että tässä olisi jo ottelun alussa kotijoukkueen paikka iskeä. Toisin kuitenkin kävi, kun vierasjoukkue rokotti heti seitsemän sekunnin jälkeen. Kärpät käytti kotijoukkueen puolustusvirheen hyväkseen, kun pallo pomppi päätylaidasta maalilla vapaana olleelle Mika Ahonkivelle. Ja "Nopehan" ei tuollaisista paikoista erehdy. Toisen maalin jämsäläisyleisö näki jo minuutin päästä. Marko Luukkonen katkaisi pelin omalla sinisellä ja nopeasta vastahyökkäyksestä Niko Papinaho teki lukemiksi jo 0-2. Papinahon maalin syötön antoi Jose Laaksonen. Hetkeä myöhemmin Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa ja iski heti miesylivoimalla. Nyt Papinaho syötti ja Jose Laaksonen vei molarin täysin pihalle, luukuttaen tilanteen jo 0-3 vaikka peliä oli vasta käyty runsas kolme minuuttia. Erän puoli välissä kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa ja onnistui siinä. Pasi Kukko pelattiin vapaaseen maalintekopaikkaan ja peli oli 1-3. Kärpät iski kuitenkin jo kolmen minuutin päästä ja taas miesylivoimalla. Mika Ahonkivi löysi maalinkulmalta vapaana olleen Jose Laaksosen ja miehen toinen maali oli tosiasia ajassa 12.10. Lisää ylivoimamaaleja saatiin kahden minuutin kuluttua, kun nyt kotijoukkue onnistui yrityksessään. Taas kotijoukkue pelasi pallon vapaana olleelle miehelle ja tilanne oli 2-4 Hannu Kantolan maalatessa. Loistopassi tuli tilanteessa Pasi Kukolta. Erän loppuun saatiin vielä kolme maalia,kun ensin Tero Kärki pyssytti Niko Papinahon syötöstä lukemiksi 2-5. Kotijoukkueen ilonhetket saatiin erän viimeiselle minuutille. Ensin Henri Jukkara rankaisi porilaisten karkeasta syöttövirheestä ja sen jälkeen, vain neljä sekuntia ennen erätaukoa, Jukka Järvisen keskialueelta laukoma veto yll ätti täysin maskissa olleen Joni Meskasen. Ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 4-5.

TOISESSA ERÄSSÄ MAALATAAN VUORONPERÄÄN

Toisen erän alussa vierasjoukkue Kärpät pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla ja se oli myrkkyä kotijoukkueelle. Rami Nikkosen lämäri upposi suoraan vapaasyötöstä maaliin. Erän puolivälissä kotijoukkue pääsi taas ylivoimalle ja Hannu Kantolan maalilla se tuli taas maalin päähän. Ei kuitenkaan mennyt minuuttiakaan, kun Jose Laaksosen kolmas maali näki päivänvalon. Kärpät johti taas kahdella maalilla. Tämän jälkeen molemmilla oli paljon paikkoja lisämaaleihin, mutta maalivahdit Jani Nurminen ja Joni Meskanen kestivät. Yksi maali saatiin vielä keskimmäiseen erään, kun porilaispuolustus avusti Tero Juntusen maalintekoon. Viimeiselle erätauolle mentiin Kärppien 6-7 johtolukemissa.

KOTIJOUKKUE TULEE JO TASOIHIN PÄÄTÖSERÄSSÄ

Ottelun viimeisestä erästä odotettiin värikästä ja tapahtumarikasta. Sellainen se olikin, kun ensin Jose Laaksonen ajoi röyhkeästi pallon kanssa maalille. Estelyistä huolimatta mies iski illan neljännen osumansa ja taas oli vierasjoukkue kahden maalin johtoasemassa. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vaan lisäsi höyryä kovalla luistelulla. Porilaiset olivatkin hetken hätää kärsimässä. Erän lähestyessä puoltaväliä sitten kotijoukkue kavensikin. Se sai vapaalyönnin B-pisteeltä ja Juha Niemen veto painui porilaisverkkoon. Kotijoukkue oli tullut taas maalin päähän ja lisää oli tulossa. Kun pelikello näytti aikaa 52.35 Duo tasoitti ottelun. Henri Jukkara oli unohdettu porilaispuolustuksen taakse ja mies pääsi sutimaan pallon ohi Joni Meskasen. Monessa keitossa keitetty Kärpät näytti kuitenkin luokkansa tekemällä vielä yhden maalin ottelussa. Niko Papinahon kov a laukaus yllätti Jani Nurmisen ja illan komeimmat tuuletukset olivat tosiasia. Kaikkea tuuletus ei kestänyt, sillä Papinahon toisen luistimen terä irtosi ja miehen pelaaminen loppui siihen. Loppu olikin sitten taisteltava niillä miehillä kenellä terät olivat paikoillaan ja taistelua löytyikin. Palloa lähes syötiin ja oman pään puolustaminen oli pääasiana. Meskasen varmat torjunnat lopussa nostivat Kärpät sarjataulukossa jo kakkoseksi.

Kärppien parasta osaamista nähtiin Jose Laaksosen ja Niko Papinahon lisäksi maalissa pelanneelta Joni Meskaselta. Mies on noussut liigan parhaaksi maalivahdiksi hienosti jo alkukaudesta. Tämä tietää Kärpille hyvää. Hyvää oli myös liigassa kahden vuoden tauon jälkeen ensimmäistä peliään pelanneen Lasse Sammaliston esitys. Joukkue saa miehestä kovan luudan alakertaan. Vähällä miehistöllä (11+1) pelannut Kärpät saa ottelusta ainakin kiitettävän arvosanan. Kotijoukkueen tehomiehinä olivat ottelussa 2+0 tehot saalistanut Hannu Kantola ja 1+3 pisteet kirjauttanut Pasi Kukko.  Myös Henri Jukkara teki ottelussa kaksi maalia. Kärpistä Duoon siirtynyt Harri Jalonen sitä vastoin oli vaisu lukemilla 0+2, joista toisen pisteen mies sai puhumalla.

Ottelun erikoisuudet:
-Ottelun kuuluttajalla ei protokollat olleet ihan kohdallaan pelissä. Lukuisat virheet seurasivat toisiaan ottelun aikana. Jo avauskentällistä lukiessa mies löysi listasta Kärppien hyökkäykseen Vesa Laakkosen. Kyseessä oli kuitenkin vasemmassa laidassa pelannut Jose Laaksonen.

-Jämsän kovaääninen katsomo todisti, että kyllä runsas sata henkeäkin ääntä osaa pitää. Kaikki huudot eivät kuitenkaan ole aina ihan julkaisukelvollista tavaraa, varsinkin jos huutajan vieressä sattuu istumaan pieniä lapsia.

-Kotijoukkuen sihteerikkö lähti ottelun jälkeen ottamaan kopioita pöytäkirjoista vierasjoukkueelle sekä ottelun tuomareille. Molemmat tahot eivät kuitenkaan koskaan saaneet kopioita, sillä kyseinen naishenkilö hävisi paikalta salaperäisesti. Runsaan puolen tunnin odottelun jälkeen tuomarit ja vierasjoukkue poistuivat paikalta ilman kopioita. -Taisi neiti lähteä avaamaan Jämsän joulukatua, totesi Kärppien joukkueenjohtaja Markku Viitalampi.

Maalitilastot:
I erä

0.07 0-1 Mika Ahonkivi
1.06 0-2 Niko Papinaho (Jose Laaksonen)yv.
3.18 0-3 Jose Laaksonen (Niko Papinaho)yv.
9.02 1-3 Pasi Kukko (Jouni Utra)yv.
12.10 1-4 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)yv.
14.04 2-4 Hannu Kantola (Pasi Kukko)yv.
17.10 2-5 Tero Kärki (Niko Papianho)
19.01 3-5 Henri Jukkara (Pasi Kukko)
19.56 4-5 Jukka Järvinen (Harri Jalonen)

II erä
23.33 4-6 Rami Nikkonen (Mika Ahonkivi)yv.
28.00 5-6 Hannu Kantola (Pasi Kukko)yv.
28.57 5-7 Jose Laaksonen (Rami Nikkonen)
37.02 6-7 Tero Juntunen (Matti Muuriaisniemi)

III erä
41.58 6-8 Jose Laaksonen (Lasse Sammalisto)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.