Pallo&the Boysin taistelu ei riittänyt sarjapisteisiin

Kärpät tuli neljän maalin takaa tasoihin ja lopulta ohi.

Porin Kärpät jatkaa kaukalopalloliigan kakkosena. Se kaatoi sunnuntain ottelussa sarjajumbon kuitenkin vain maalilla, loppulukemien ollessa niukat 11-10. Pallo&The Boys taisteli koko ottelun ja pisti kotijoukkueen lopulta jopa selkä seinää vastaan. Parhaimmillaan vierasjoukkue johti jo 2-6, mutta sen verran kotijoukkue ryhdistäytyi, että pisteet jäivät kotiin.

Kärpät-Pallo&The Boys 11-10 (2-3,5-5,4-2)

KÄRPÄT PELAA UNISEN AVAUSERÄN JA LÄHTEE TAPPIOASEMASSA TAUOLLE

Porin Kärppien valmistautuminen sarjajumboa vastaan ei sujunut toivotulla tavalla. Jo alkuveryttelyssä näki ettei joukkueen mieli ollut pelin sisällä vaan ajatukset harhailivat aivan muualla. Ylimielistä tai ei, niin ottelun avauserän jälkeen se oli maalin tappiolla. Ottelun avausmaalin teki pelissä kuitenkin kotijoukkue. Se pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Niko Papinaho toi pallon vauhdilla hyökkäysalueelle. Papinaho näki laidasta maalintekoon syöksyvän Mika Ahonkiven, joka helpolla harhautuksella pisti pallon maaliin. Vieraiden tasoitus tuli jo puolen minuutin päästä. Tomi Peltokankaan siniviivalta ampuma lämäri puolustajan jaloista yllätti maskissa olleen Joni Meskasen. Tämän jälkeen kotijoukkueelle tuli musta kaksiminuuttinen, kun vierasjoukkue pääsi maalaamaan kahdesti. Ensin se maalasi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ja toisen maalin se teki kulmavaparista? Kotijoukkueen puolustus oli unohtanut miehen maalille ja virhe kostautui karmaisevalla tavalla. Vierasjoukkue oli siirtynyt ajassa 7.39 kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa Kärppien valmentaja Vesa-Matti Myllyniemi otti aikalisän herätelläkseen joukkuetta. Temppu auttoikin,kun heti aloituksen jälkeen Mikko Peltonen löysi vapaana olleen Mika Ahonkiven."Nopen" ottelun toinen maali syntyi vain kahdeksan sekuntia keskialoituksesta. Erän lopulla kotijoukkueella oli vielä paikkoja tasoitukseen, mutta vieraiden maalissa pelannut Markus Männistö kesti muun puolustuksen kanssa. Ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden 2-3 johdossa.

VIERASJOUKKUE MAALAA TOISESSA ERÄSSÄ TEHOKKAASTI

Ottelun toiseen erään odoteltiin pirteämpää kotijoukkuetta, mutta viiden ensimmäisen peliminuutin jälkeen kaikki näytti tosi synkältä kotijoukkueen silmälaseilla katsottuna. Ensin Kärpät menetti keskialueella ylivoimatilanteensa ja vierasjoukkue pääsi vastahyökkäykseen. Juhani Lehtosen suora veto Karri Nurmen syötöstä vei vieraat jo kahden maalin johtoon. Ja lisää oli tulossa runsaan minuutin päästä. Vierasjoukkueen pelaajaa rikottiin rankaistuskuljetuksen arvoisesti ja Kalle Tiainen ampui pallon vastustamattomasti ohi kärppäveskari Meskasen. Runsas puoli minuuttia eteenpäin ja vettä ropisi taas kotijoukkueen niskaan. Pallo&The Boys sai vaparin porilaisalueella ja vaparin jälkitilanteesta Matti Kuutti vei vieraat jo neljän maalin johtoon. Osa katsojista pakkasi jo tässä vaiheessa laukkunsa ja siirtyi viettämään sunnuntai-iltaansa muualle. Turhaan kuitenkin lähtivät, sillä nyt alkoi tapahtua tehohetkiä myös kaukalon toisessa päässä. Ensin Mika Ahonkivi syötti vapaana olleelle Mikko Peltoselle ja tilanne muuttui 3-6. Vain 9 sekuntia eteenpäin ja Kärpät oli jo kahden maalin päässä. Vesa Vuorenmaa pelasi tilanteen loppuun asti vierasmaalilla ja tilanne jo 4-6. Ja taas vain kahdeksan sekuntia ehti aikaa kulua pelikellossa, kun kotijoukkue oli jo maalin päässä. Tero Kärki riisti pallon keskialueella ja iski tilanteeksi 5-6. Tässä vaiheessa vierasjoukkue otti aikalisän ja se auttoikin sen pääsemään takaisin peliin. Parin minuutin päästä aikalisästä vierasjoukkueelle avautui huippupaikka, kun porilaispuolustus oli unohtanut selkänsä taakse seinäjokispelaajan. Karri Nurmi vei ajassa 29.22 vieraat taas kahden maalin johtoon. Kärppien uusi tehohetki tuli, kun peliä oli pelattu runsaat 32 minuuttia. Mikko Peltonen vapautti Jose Laaksosen ja peli oli 6-7. Tästä puoli minuuttia eteenpäin ja peli oli jo tasan. Rami Nikkonen sai vetää siniviivalta sielunsa voimalla ja lukemat muuttuivat taululla 7-7. Mutta vierasjoukkue ei lopettanut pelaamista takaiskuista huolimatta ja meni ottelussa vielä kerran johtoon. Vieraiden Tomi Jaakkola suorastaan käveli kulmasta maalille ja pisti sinisen ohi porilaisvahdin. Viimeiselle erätauolle lähdettiin lukemista 7-8.

KÄRPÄT RYHDISTÄYTYY PÄÄTÖSERÄÄN JA PAPINAHO ISKEE VOITTOMAALIN

Viimeisen erän ensimmäisen maalin teki kotijoukkue Kärpät. Mika Ahonkiven ottelun kolmas maali kirjattiin pöytäkirjoihin ajassa 46.25. Maalin syötön antoi Mikko Peltonen. Puoli minuuttia eteenpäin ja Kärpät meni ottelussa toisen kerran johtoon. Vierasjoukkueen puolustaja menetti pallon omalla alueella ja loppujen lopuksi Mikko Peltonen pääsi iskemään tyhjään maaliin. Mutta kuten tämän ottelun käsikirjoitukseen kuuluu, tuli vierasjoukkue taas tasoihin ja vain puolen minuutin kuluttua. Katsomoon näytti että ensimmäinen veto kohti kärppämaalia oli jo maalissa, mutta tuomari ei sitä hyväksynyt levittäen kätensä. Jatkotilanteessa pallo kuitenkin lyötiin maaliin ja peli oli lukemissa 9-9. Tämän jälkeen vierasjoukkue hölmöili itselleen kaksi jäähyä ja nyt oli kotijoukkueen paikka iskeä kahden miehen ylivoimalla. Kärpät käyttikin tilanteen hyväkseen ja Jose Laaksonen iski riparin sisään maalin edestä. Taistelevaa joukkuetta on aina vaikea voittaa ja sen näytti Pallo&The Boys tulemalla vielä tasoihin, kun peliaikaa oli jäljellä enää kaksi ja puoli minuuttia. Tomi Saari iski tasoituksen ja moni odotteli jo jatkoaikaa. Kotijoukkueen Niko Papinaho oli kuitenkin eri mieltä. Jo edellisessä pelissä ottelun ratkaissut Papinaho oli taas mies paikallaan. Vierasjoukkueen puolustus sekoili ja se avasi paikan Papinaholle. Vapaasta paikasta iskemä pallo painui etukulmasta ohi Markus Männistön. Kärpät johti 11-10 kun pelikellossa oli kulunut aikaa 58.35. Ottelun lopussa ei enää maalipaikkoja ollut ja pisteet jäivät Poriin.

Kotijoukkueen rivistöt olivat tässä pelissä sekavat eikä ketään voi nostaa kovinkaan korkealle pisteistä huolimatta. Lähimpänä omaa suoritustasoaan oli pokaalin pokannut Mika Ahonkivi. Joni Meskasen esitys maalilla oli epävarmaa ja apuja ei tähän otteluun tullut epävarmasti pelanneilta pakeiltakaan. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Kalle Tiainen 2+2. Hyvin pelasivat myös Karri Nurmi ja Matti Kuutti. Maalissa pelannut "uusi tuttavuus" Markus Männistö voi olla peliinsä tyytyväinen.

Kärpät jatkaa kotipelejään vielä ennen joulua, kun lauantaina 18.12. Poriin saapuu RB-93 Lappeenrannasta. Sunnuntain esitys ei tule tuossa pelissä riittämään edes tasapeliin.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärppien maalivahti Joni Meskanen torjui ottelussa vain 22 kertaa. Vastaavasti vieraiden maalissa pelannut Markus Männistö ehti pallon tielle 48 kertaa. Ottelun lopputulosta ajatellen, Pallo&The Boysin tekoprosentti maaleissa kohosi näin ollen melko korkeaksi.
-Kärpät iski ottelussa kolme maalia 17 sekunnin sisään. Varmasti eräänlainen ennätys sekin?
-Kärpät käytti aikalisän jo ajassa 7.39. Aikalisän käyttö tuossa kohtaa onnistui, kun joukkue kavensi tilanteeksi 2-3 vain 8 sekuntia aikalisän päättymisen jälkeen.

25.32 2-6 Matti Kuutti (Tomi Saari)
27.53 3-6 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
28.02 4-6 Vesa Vuorenmaa
28.10 5-6 Tero Kärki (Jose Laaksonen)
29.22 5-7 Karri Nurmi (Juhani Lehtonen)
32.19 6-7 Jose Laaksonen (Mkko Peltonen)
32.51 7-7 Rami Nikkonen (Mika Ahonkivi)
36.31 7-8 Tomi Jaakkola (Kalle Tiainen)

III erä
46.25 8-8 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
47.04 9-8 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
47.56 9-9 Matti Kuutti (Jukka Marttala)
53.35 10-9 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)yv.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.