Joni Meskanen huippuvireessä, pisteet Kärpille

Porin Kärpät kohtasi lauantain iltapäivän ottelussa lappeenrantalaisen RB-93:n. Kotijoukkue käytti ottelun avauserässä maalipaikkansa tehokkaasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen 4-1. Molemmilla joukkueilla oli jo avauserässä lukuisia paikkoja lisämaaleihin, mutta varsinkin vierasjoukkueella ei tuntunut onni ollut myötä. Sillä oli jo 22 sekunnin pelin jälkeen tolppalaukaus, jota seurasi ensimmäisessä erässä vielä kolme muutakin maalirautoihin osunutta vetoa. Täytyy kuitenkin myöntää, että Kärppien maalivahti Joni Meskanen oli huikeassa torjuntakunnossa. Mies venyi moneen huipputorjuntaan jo ottelun avaus kakskymppisellä. Lukuisat kotijoukkueen jäähyt kahdessa viimeisessä erässä avasivat vierasjoukkueelle mahdollisuudet ottelun hallintaan ja peliä pelattiinkin pääsääntöisesti porilaispäädyssä. Maalivahti Meskasen torjuntavire ja omien maalipaikkojen hyödyntäminen pitivät tärkeät kaksi pistettä Porissa.

KÄRPÄT VIE AVAUSERÄN SELKEILLE LUKEMILLA

Kotijoukkue tiesi, että vierasjoukkue iskee heti alussa ja ensimmäinen paikka siunaantuikin lappeenrantalaisille. Hyvä veto pysähtyi runsaan kahdenkymmenen sekunnin jälkeen tolppaan. Kotijoukkueellakin oli makoisia paikkoja ensimmäisellä viidelläminuutilla, mutta viimeistely oli surkeaa. Ja sitten tapahtui se mitä hieman ounasteltiinkin. Kun ei omat paikat osu, niin maalin tekee vierailija. Pallo pyöri omissa ja maalivahti Meskanen pystyi torjumaan varman maalipaikan ensiksi, mutta jatkopalloa ei hänkään pystynyt enää torjumaan. Vierasjoukkue johti 0-1 ajassa 5.38 Sami Turusen maalilla. Kauaa ei kuitenkaan kulunut, kun kotijoukkue jo tasoitti. Vesa Vuorenmaa taisteli pallon hyökkäyspäässä ja Miko Lehtinen onnistui sutimaan pallon lappeenrantalaismaaliin. Kotijoukkueen maalin jälkeen vierailla oli kaksi tolppakutia lähes peräkkäin ja niitä seurasi muutama muukin varma maalipaikka. Joni Meskanen oli kuitenkin pelipäällä ja peli pysyi tasalukemissa. Ajassa 12.40 kotijoukkueen Ville Setälä sai kyseenalaisen viiden minuutin jäähyn, kun maila osui vastustajan olkapäähän. Tuomari tulkitsi sen päähän osuneeksi ja Setälä komennettiin jäähyboksiin. Kärpät kesti kuitenkin vierasjoukkueen myllytyksen ja kesken painostuksen se pääsi itse ylivoimahyökkäykseen, kun vierailija sekoili vaihtotilanteessaan. Mika Ahonkivi tarjoili ja Mikko Peltonen vei kotijoukkueen ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Kärpät iski vielä avauserän loppuun kaksi maalia, kun ensiksi Jose Laaksosen veto yllätti vierasjoukkueen maalilla pelanneen Mikko Haikalan. Sama mies iski runsaan minuutin päästä lukemiksi jo 4-1. Ylivoimahyökkäyksessä Ahonkivi passaili ja Laaksosen toinen maali oli tosiasia pelikellon näyttäessä aikaa 19.19. Ensimmäisen erän torjunnat olivat Joni Meskanen 17 ja Mikko Haikala 12.

TOINEN ERÄ VIERAIDEN HALLINTAA, KÄRPÄT KESTÄÄ RUNSAAT JÄÄHYT

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen kolmen maalin johtoasemasta. Kotijoukkueen leirissä tiedostettiin, että kolmen maalin johto ei ole kaukalopallossa vielä mitään. Toisen erän kotijoukkue aloitti kuitenkin tehokaasti, kun Mikko Peltosen soolo päättyi maaliin. Maalista ehti kulua vain kymmenen sekuntia, kun vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Se onnistuikin kuvioissa, kun neliön keskellä Petteri Toikka sai suoraan syötöstä iskeä pallon porilaismaaliin. Kärpät ei kuitenkaan maalista hätääntynyt vaan maalasi jo vajaan minuutin päästä. Mikko Peltonen riisti pallon sinisen tuntumassa ja syötti Jose Laaksoselle, Laaksonen tarjosi takaisin ja Peltonen löi pallon yläkulmaan. Lukemat muuttuivat kuitenkin jo vajaan minuutin kuluttua, kun Mikko Suninen onnistui suoraan syötöstä. Maalin jälkeen vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Ville Setälä otti ottelun toisen jäähynsä. Meskasen huipputorjunnat kuitenkin jatkuivat ja kotijoukkue säästyi takaiskulta. Jäähyn jälkeen kotijoukkueen puolustukselta tuli harhasyöttö ja vierasjoukkue ei jättänyt paikkaa käyttämättä. Vierailija tuli jo kahden maalin päähän Sami Turusen maalilla. Maalin jälkeen vierailla oli avopaikasta mahdollisuus lisäosumaan, mutta pallo osui taas tolppaan. Lappeenrantalaisille tuli vielä tuplamahdollisuus erän loppuun, kun ensin Niko Papinaho otti tyhmän jäähyn. Vain minuutti myöhemmin ja Mika Ahonkivelle määrättiin myös istunto. Ratkaisu ei Ahonkiveä miellyttänyt ja "maitoturpa" hankki itselleen vielä toisen kakkosen suunsoitosta samassa tilanteessa. Kotijoukkue kuitenkin taisteli ja maalivahti Meskanen hoiteli homman mahtavilla pelastuksillaan. Viimeiselle erätauolle lähdettiiin lukemista 6-4. Meskasen torjunnat toisessa erässä olivat huikeat 23, kun virkaveli toisessa päässä joutui torjumaan vain 7 kertaa.

KÄRPÄT SEKOILEE PÄÄTÖSERÄSSÄ, MUTTA TEKEE MYÖS RATKAISUMAALIT

Ottelun päätöserästä odotettiin värikästä ja sellainen siitä tulikin. Kotijoukkueen vaihtosekoilut antoivat mahdollisuuden lappeenrantalaisille. Ennen sekoilua kotijoukkue kuitenkin onnistui kertaalleen, kun Toni Vuorisalo iski Vesa Vuorenmaan "erikoisen" sisään. Pallo pomppi ties mistä Vuorisalolle, jolla oli helppo työ iskeä liigauransa toisen maalinsa ohi Mikko Haikalan. Erän puolivälin lähestyessä kotijoukkueen konseptit sekosivat, kun se otti vajaan kahden minuutin aikana kahdesti jäähyn väärästä vaihdosta. Vierasjoukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään paikkaansa ja vastaavsti Meskasen torjunnat jatkuivat mallikkaina. Ottelun lopullisen niitin lappeenrantalaisten arkkuun iski Jani Helppolainen. Mies "karkasi" Niko Papinahon kanssa ylivoimahyökkäykseen ja moni odotteli että Helppolainen syöttää tilanteessa. Mies löi kuitenkin kylmäverisesti pallon Haikalan jalkojen välistä sisään ja peli oli pelattu. Värikäs yhteenotto oli päättynyt 8-4 kotijoukkueelle.

Ottelun parhaana palkittiin yksimielisesti Joni Meskanen. Miehelle kertyi päätöserässäkin vielä 18 torjuntaa, joten yhteistorjunnat olivat huikeat 58. Kotijoukkueen muita onnistuneita tehopisteillä olivat hattutempun tehnyt Mikko Peltonen (3+1) ja 2+2 saalistanut Jose Laaksonen. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Sami Turunen (2+1).

Kärppien seuraava vastustaja on hallitseva Suomen mestari Bewe Sport. Kärkiottelussa on kovat panokset, sillä siinä saattaa ratketa jo runkosarjan voittaja. Ottelu pelataan Porissa sunnuntaina 9.1.2011 klo 16.

Kärpät-RB-93  8-4  (4-1,2-3,2-0)

Ottelun erikoisuudet:
-Vierasjoukkueella oli ottelussa ainakin seitsemän laukausta, jotka osuivat kotijoukkueen maalikehikoihin. Kotijoukkueen onneksi kaikki osumat "kääntyivät" takaisin kentälle päin.

-Kärpät otti päätöserässä kaksi jäähyä ja vierasjoukkue RB-93 yhden väärästä vaihdosta. Lisäksi ainakin kerran kotijoukkue ehti ottamaan kentälle ylimääräiseksi menneen pelaajan takaisin, niin ettei tuomarikaksikko tilannetta huomannut.

-Kärpät sai ottelussa yhteensä yksitoista jäähyä, joista 9 oli 2 minuutin ja kaksi 5 minuutin mittaisia. Vierasjoukkue ei kuitenkaan pystynyt ylivoimamaaliin kuin kerran. Vierasjoukkueen valmentajan toteamus: Olisi meille parempi, jos tuomarit eivät antaisi Kärpille ollenkaan jäähyjä, koska ylivoimalla olemme tosi surkeita.

Maalitilastot:
I erä

5.38 0-1 Sami Turunen (Petteri Toikka)
6.46 1-1 Miko Lehtinen (Vesa Vuorenmaa)
15.22 2-1 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)av.
18.18 3-1 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
19.19 4-1 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)

II erä
25.35 5-1 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
26.23 5-2 Petteri Toikka (Jarkko Lapatto)yv.
27.13 6-2 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
27.49 6-3 Mikko Suninen (Sami Turunen)
32.30 6-4 Sami Turunen (Jarkko Käkränen)

III erä
44.37 7-4 Toni Vuorisalo (Vesa Vuorenmaa)
58.22 8-4 Jani Helppolainen (Lasse Sammalisto)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.